miałam kiedys ten film na kasecie VHS i bardzo mi sie podobał.byl to film karate,w którym jedna z głównych postaci była "pani su".była czarnym charakterem w tym filmie i karate miała w jednym palcu.pomózcie jak wiecie co to za film.
hmm w zeszłym tygodniu "Pluton", dzisiaj "Stalingrad".
Mogliby tak za tydzień w TVP zarzucić na ruszt "Czas Apokalipsy" :).
Polsat ma swoje Megahity w poniedizałki, TNV "Superkina" ..czyzby TVP rozpoczeło piąki z serii czas na dobry film wojenny??? może ktoś coś wie na ten temat???
Bajka zaczyna się jak z kominów (miasta) wyskakuje taki gościu... nuci jakąś piosenke. Ogólnie pamiętam dwie siostry- dobrą i złą(miała czarne włosy). Zła siostra wepchnęła dobrą do studni (okazało się że studnia prowadzi do innego świata) - nie pamiętam jak ale zła siostra też tam wpadła. W tym świecie dobra siostra...
więcej
Najgorzej spolszczony tytuł filmowy.
Jak sądzicie, jaki tytuł został najgorzej przetłumaczony na język polski?
Widziałem kiedyś film. Dreszczowiec. Opowiada o mężczyźnie jadącym stopem przez Amerykę. Mężczyzna wiezie teczkę i wg tego, co mówią w radiu, znajduje się w niej pewna suma skradziona z banku. W tym samym rejonie buszuje bezwgledny morderca. Panowie spotykają się. Czy ktoś z Was wie może jaki tytuł ma ten film? Będę...
więcej
gdzie mogę nabyć film pt. "Dark Side of the Sun , The ?
Po polsku tytuł znaczy "Mroczna strona słońca" (coś w tym stylu).
Gra w nim B.Pitt nieuleczalnie chorego młodzieńca , z nietypową chorobą skóry.Podobno jest to film z 1998r. , ale słyszałam że nakręcony dużo wcześniej bo w 1987r., czy coś takiego.Ale pierwszy...
Poszukuje tytułów dwóch horrorów z początków lat 80-tych, których za cholerę nie mogę sobie przypomnieć, a od pewnego czasu pałam nieziemską chęcią przypomnienia ich sobie.
1.)
Film opowiada o amerykańskim kujonie-uczniu szkoły średniej który jest odrzucony przez rówieśników i podczas kolejnego "żartu" kolegów (tym...
Mam ogromny problem. Kilka lat temu oglądałam film i niestety nie pamiętam już tytułu. Właściwie to z samego filmu tez niewiele pamiętam. Mimo to, spróbuje go streścić.
Główna bohaterka paracuje jako kelnerka w nocnym barze. Tam też poznaje swojego faceta.
Jej głównym marzeniem jej zaśpiewanie przed publicznością....