Wiecie gdzie mogę zdobyć film z 1984r. pt."Dama Kameliowa"? Ma on troche lat i trudno jest mi go zdobyć.
dzieci bawią się na torach, matka jednego z dzieci na tych samych torach starcila neigdys swoego ukochanego, i jak na zlosc bucik jej dizecka podczas zabawy 'ugrzeza w torach' a nadjeżdża pociąg.
potem scena pogrzebu, jak się okazuje po jakimś czasie nie do końca tegoż chłopaka...
co to za film ?
kto...
szukam filmów pasujących do tematu: wojna oczami dziecka (prezentacja maturalna sic!)
jak ktoś znałby jakieś dobre ksiązki na ten temat niehc też poda tytuły:))
pozdrawiam:)
Mam pytanie, czy zaciekawiłby was film pt. "Wszystko Inaczej" na podstawie książki Ireny Jurgielewiczowej? Historia byłaby komedią romantyczną opowiadającą o dziewczynie, która dostała 1 na koniec roku z geografii i teraz musi w sierpniu zdac test poprawkowy, na domiar złego wyprowadziła się ze wsi do miasta, gdzie...
Hej,
poszukuje od jakiegoś czasu informacji czy któryś z naszych dystrybutorów sprowadza albo już to zrobił, film Yacoubian Building. Został on nakręcony na podstawie głośnej książki Alaa Al Aswany o takim samym tytule. Film kandyduje do Oscara. Mam nadzieję, że jest ktoś kto potrafi w jakimś stopniu mi...
Zastanawiam się właśnie czy można rozdzielić filmy na tzw kobiece (dla kobiet) oraz typowo pod mężczyzn. Oczywiście nie dotyczy to wszystkich filmów, bo tak jak i różne sa filmy, tak i ludzie są różni. Dlatego bez generalizacji np. że facet to na pewno terminator, a kobieta przeminęło z wiatrem. Oczywiście może tak tez...
więcejnie mam pojecia jak sie nazywa;) ale pamietam ze jest o pociagu, jest to pociagu ktory jedzie m.in przez warszawe, jedzie tez chyba przez berlin, moze francje, dokladnie nie pamietam, jest to jakis film europejski tak mniej wiecej powiedzialbym z lat 70-80. jezeli dobrze pamietam ludzie nim jadacy sa na cos chorzy i...
więcejbył taki film ok 2 lata temu w kinach o dwoch dzieczynach nastolatkach(jakies narkomanki lesbijki czy jakis pijaczki) w tyltule chyba był jakas 13 czy cos.........pozdrawiam
zamieszczalem juz ten temat, ale dwa razy uzyskalem 0 odpowiedzi, otoz szukam dwoch filmow - jeden to anime, dosc stare, mysle ze okolo lat 80, opowiadala o typowym mangowym blondynku, to chyba bylo cos o cyborgach, wszyscy chodzili w czerwonych ubrankach, a inni bohaterowie to maly grubasek ziejacy ogniem i taki duzy...
więcej
Jestem tu nowy wiec witam wszystkich.
Mam pytanie, ogladalem kiedys swietny film wojenny, na polsacie, ktory opowiadal o 2 pilotach amerykanskiego mysliwca, ktorzy rozbili sie gdzie bodajze w jugoslawii gdzie trwala wojna domowa.
Wrak samolotu znajdowal sie kolo malej gory, czy wzniesienia, na ktorej szczycie byl...