Jak brzmi poslki tytuł filmu "Cerco l'amore"? Jest mi to bardzo, bardzo porzebne. Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź. Nigdzie nie mogę tego odszukać.
ostatnio oglądnąlem po raz wtóry ten film i nie daje mi ciągle spokoju scena w której sąsiad ten wojskowy zabija głównego aktora zanim to miała zrobic jego "cudowna" żoneczka. Co ludziska? Może on źle ocenil swojego syna(wygonił go z domu) po tym co zobaczył przez okno w garażu jak jego syn robi Lestrowi...
akcja filmu odbywa sie w jeden dzien...jest to jakby przedstawienie 24h z obozu mlodziezowego.film sadze ze jest raczej nowy czyli ok 2000r:)ale jest to klimat jakby lat 70:>wiecie chodzi mi tu o ubranie i taki specyficzny klimat...jedna ekipa chciala uchronic swiat od zagłady bo mial meteoryt spasc a reszta w sumie...
więcejdo "Zabić Króla (To kill a king)". W jakim innym zwiastunie lub filmie była ona użyta - dam sobie głowe ściąć że w jakimś filmie ją słyszałem. Za pomoc z góry dzięki.
Pomyślałem sobie, że w związku z tym że rok 2006 się kończy to jak uważacie: Jaki film zasłużył na miano filmu 2006 roku ??
Jak myślicie która część Shreka jest lepsza...Niektórzy mówią ,że pierwsze części są zawsze najlepsze...A może nie:)Niewiadomo zależy od góstu.
Babel dosał aż 7 nominacji do Złotych Globów! Według mnie słusznie, po tym filmie wyszedłem z kina poruszony, byłem pod ogromnym wrażeniem. Zdjęcia, muzyka, reżyseria a przedewszytskim znakomita gra aktorska! Piszcie co sądzicie! A może uważacie że inny film zasłużyły na tyle nominacji
Wczoraj w nocy po raz kolejny rozpłynełam się, w zetknięciu z tym absolutnie niesamowitym dziełem. Czy jest wśród was ktoś, kto jak ja pozostaje pod nieustannym wrażeniem tego filmu, co (które sceny, dialogi, postaci) zakręciło wami najbardziej? Czy filmy kostiumowe się dzisiaj sprawdzają, jeśli tak które z nich...