Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jeśli masz pomysł jak oceniać film, jak z kilku scen wywnioskować, że to dobry film...
Dla mnie osobiście film jest dobry jeśli mam ochotę obejrzeć go jeszcze raz i za każdym razem wynoszę jakieś treści dla siebie.

Potega strachu, pila, pila 2, pila 3, kolobos, Mechanik, teksanska masakra pila mechniczne 2003 + poczatek (2006), nieodwracalne i troszke Hostel, aha i Obled :)
Siedem i Szosty zmysl tez bylo niezle...
chyba wiecie o co mniej wiecej chodzi :P

Cześć, mam pytanie: w latach chyba 50 i 60-tych w Stanach było dużo filmów kręconych "za garść dolarów" o najazdach kosmitów, statkach itp. Znacie jakieś tytuły? Przy tym chyba można się dobrze bawić na imprezce? Druga sprawa: były jeszcze filmy a la horrory ale też niskobudżetowe ze scenami powiedzmy przemocy. To się...

więcej

A więc... Tu jest miejsce na użalanie się związane z filmami. Zobaczymy, czy chwyci. Ja zaczynam:
Imię i nazwisko reżysera - co jego obejrzałam
Stanley Kubrick - obejrzałam tylko "Spartakusa"
David Lynch - obejrzałam tylko "Człowieka słonia" i "Mulholland Drive"
Roman Polański - obejrzałam tylko "Wstręt",...

Czy film "Bound" - Więź albo jak kto woli "Brudne pieniądze" jest dostępny na dvd w wersji ocenzurowanej czy pełnej? Pytam bo zamierzam kupić a nie chcę dostać tego czym uraczyła nas TVP.

Czy ktos moze wie czy w naszym kraju planuja wydac wersje 2DVD Silent Hill? Przeszukujac internet znajduje tylko wersje 1dvd bez zadnych dodatkow, o dziwo w sklepie mediamarkt jest wersja 1dvd z paroma dodatkami, tylko skoro 1dvd to pewnie jest ich zaledwie kilkanascie minut. Niemieckie czy francuskie wydanie 2dvd w...

więcej

Nowa produkcja Inland Empire wzbudza we mnie niesamowitą ciekawość, widziałam już króciutką zapowiedz,dla mnie bomba, ale ciągle mam niedosyt, jeśli macie jakieś nowości i plotki mogą być niepotwierdzone to piszcie. A jeszcze lepiej jeśli widzieliście film.

Filmy które maja wpływ na nasze codzienne życie wywieraja w nas jakieś emocje te dobre i te złe sa przykładami wielu Hiostorii tworzonych na codzień tych prawdziwych i tych nierealnych. Kino które przecierz od ponad wieku zabawia straszy i uczy jakim mozna byc człowiekiem na codzień.
Dramaty Wojenne dla przykładu...

Dręczy mnie film, którego tytułu nie mogę sobie przypomnieć. Jest to ten film, z ktorego pochodzi scena ze spadajacym kubkiem sparodiowana w "Strasznym Filmie".
Akcja filmu rozgrywa się w komisariacie policji, gdzie facet opowiada o jakims przestępstwie (juz nie pamiętam dokładnie), o ktore jest bodajze oskarzony....

więcej

poszukuję ścieżki muzycznej z tego arcydzieła filmowego, czy ktoś może mi pomóc