Witam!
Poszukuję filmów w których jest coś o matematyce, występuje jako główny temat albo gra jedną z głównych ról. obojętnie. prosze o tytuły.
Z góry dziekuję! Pozdrawiam
Witam wszystkich.
Przygotowuje sie (zaczynam)do matury ustnej z j. polskiego - temat - język filmu i literatury.Musze wybrac dwa filmy - jeden to luzna adaptacja pierwowzoru literackiego,a drugi,wierne przeniesienie dzieła literackiego na ekran.Potrzebuje zarówno dobrej książki jak i filmu.
Pomożecie:)? Z góry...
Było coś takiego to podobne do "Zdarzyło się jutro". Koleś z ambasady (?) ma super misje - musi ratować świat przed katastrofami... w tym celu w takiej super tajnej kuli cofa się o kilka godzin, a zwykle (najważniejsze;) robi to w ostatniej chwili...
Więc, co to za tytuł?
Kto oglądał? Proszę o wypowiedzi i jeśli ktoś wie, to kiedy i na jakim prgramie będzie leciał? Lub gdzie go można kupić?
Dlaczego blondynki są dyskryminowane??? To jest nie sprawiedliwość ;-) Ja jestem blondynka. W "legalnej blondynce" Elle Woods niekt nie traktował powaznie a przeciez była inteligętna. Heh... Blondynki nie dajcie sie!
WITAM jakis czas temu ogladałem pewną komedie. kompletnie zapomniałem jaki był jej tytuł był to film o 2 detektywach dostali tak jakas sprawe do rozwiązania i bym w tym filmie taki motyw z kokainą spotkali sie w jakims domu ci kolesie no i mieli robic tranzakcje z jkaimis przestępcami wyjeli ta koke na stół no i jeden...
więcejNie wiem czemu lost jest taki popularny na całym świecie ale to zwykła hollywoodska kicha. Czym nie jest Deadwoods. Po raz pierwszy zobaczyłem coś dobrego ze stanów w formie serialu. Naprawde dobry serial z mnustwem epitetów a tu albo nikt go nie widział albo nie docenił. Natomiast lost to zwykłe badziewie nie...
Jakies super znacie!? Oczywiscie oprocu Krwawe swieta, Czarne swieta i Zly swiety bo o tym teraz slyszy kazdy... czekam na pomoc! (nie wymieniajcie byle najgorszego chlamu xD)
Witam. Zna ktoś moze jakieś filmy w stylu: romans nauczycielki i jej ucznia np taki jak "Her Costly Affair" znany w Polsce jako "Fatalny romans". Bardzo proszęo pomoc:)