Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Dręczy mnie film, którego tytułu nie mogę sobie przypomnieć. Jest to ten film, z ktorego pochodzi scena ze spadajacym kubkiem sparodiowana w "Strasznym Filmie".
Akcja filmu rozgrywa się w komisariacie policji, gdzie facet opowiada o jakims przestępstwie (juz nie pamiętam dokładnie), o ktore jest bodajze oskarzony....

więcej

poszukuję ścieżki muzycznej z tego arcydzieła filmowego, czy ktoś może mi pomóc

witam,
chciałbym prosić wszystkich filmweb'owców o dopisanie swoich typów filmowych do listy filmów, które nazywam filmami z przesłaniem - filmy głębokie, o bohaterach, wartościach, dobrych ludziach, marzeniach, przyjaźni, itd. filmy, po których człowiek czuje się świetnie i jest podbudowany. mam na myśli takie filmy...

więcej

Dwa filmy:
1. Czarno biały. Bodajże jakieś więzienie. Oczywiście próby ucieczki. Główny bohater jest stałym recydywistą. Za każdą ucieczke wsadzany jest do karceru i doprowadza strazników do furii odbijając piłke o ścianę. Wydaje mi sie że na końcu cały obóz zwiewa. Miałam pare lat jak to oglądałam i troche kiepsko...

więcej

Właśnie przypomniał mi się taki jakiś kryminalny film, w którym święci Mikołajowie robili jakiś przekręt... obrabiali bank, czy coś w tym stylu... Jeśli ktoś pamięta tytuł, byłbym wdzięczny za jego podanie.

Z góry dzięki

Kto oglądał film Szczęsliwy dzien z Clooneyem i Pfiffer. Według mnie b. dobry film. Dziwne, że ma tak mało głosów. Może ktoś odważy sie oddać na niego swój głos ? Pozdrawiam filmwebowców !!

Strasznie ubolewam nad zbyt małym zainteresowaniem europejskim kinem.
Główne zachwyty i pokłono dla amerykańskich produkcji, które nie zawsze przekazują wiele. Przecież i tak wiekszość zależy od 'mas', które bardzo często stawiają na ten łatwy i przyjemny przekaz. A przecież to te 'trudne' filmy tworzą cała historię...

więcej

Chciałbym się dowiedzieć o dwa tytuły pewnych filmów, których znam opis, lub fragment.

Więc, pierwszy film, to taki, o którymm ktoś mi opowiadał, ale nie powiedział jak się nazywa. Był to film o dziewczynce, nad którą znęcała się matka psychicznie i fizycznie, zadawała jej tortury odciskające piętno, np. zamykanie w...

więcej

Mnie osobiście najbardziej podoba się film "Duma i Uprzedzenie"

Prosze... Niech ktoś mi pomoze :)
Staram się dowiedzieć co to za piosenka leci na samym końcu trailera z "Blood and Chocolate". Może ktoś wie?? !!