Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

poszukuje przykladow filmow i ksiazek do tematu na ustny polski temat brzmi przeznaczenie? przypadek? swiadomy wybor? co decyduje o losie czlwieka?

Film jest nowy, opowiada o jakimś facecie, który odziedziczył po ojcu fabrykę butów i chcąc ją postawic na nogi wymyśla buty dla transwestytów - czerwone kozaki.

Witam!
Z góry przepraszam, że tak wchodzę w butach na forum i proszę o pomoc, ale mam problem z doborem odpowiedniego filmu do pracy semestralnej. Otóż muszę znaleźć dzieło, w którym ukazany został wpływ grupy społecznej na zachowanie jednostki. Jako że kinoman ze mnie żaden prosiłbym o pomoc każdego, kto zna...

Witam szukam nazwy tytulu filmu podobnego do filmy Fanatyk. Film o ktury mi chodzi opowiada o dwuch braciach mieszkajacych w Ameryce i nalezacych do gangu Faszystow, pewnego wieczoru kilku czarnych panow prubowalo okrasc jednego z tych braci (Starszy) niewiedzac otym ze on nalezal do takiego gangu i jak chcieli mu...

Szukam tytułu filmu (dramat) o taksówkarzu, film leciał w HBO albo Canal+ Film jakieś 2 lata temu. Ogólnie opowiada o życiu taksówkarza, o tym że jest mu ciężko i nie ma kasy, szczególnie widać duże zróżnicowanie pośród klientów których przewoził. Podejżewam że film jest z 2002 roku. Próbowałem go szukać już chyba...

jestem pod wrażeniem. nie dość, że pojawiły się buźki - nie zawsze, ale czasem skorzystam.To jeszcze można pisac komentarze do osób - o tym juz kiedyś myślałam, że mogłoby być, a tu prosze - jest. mam nadzieję, że dyskusje o osobach teraz sie rozwiną tak samo jak o filmach.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Praktycznie wogle go nie ma. Tylko te smutne filmy o starych ludziach co im w życiu znów nie wyszło... A nastolatki chodzą do kina i co by nie mówić stanowią dużą grupę widzów. Oglądają takie, zaznaczam polskie filmy, jak "Tylko mnie kochaj" czy "Nigdy w życiu". Owszem nie jest to ambitne kino ale przynajmniej krajowe....

więcej

widzialam jakies 3 miesiace temu na ale kino film produkcji finlandzkiej (chyba) i neimam pojecia jkai mial tytul. W kazdym razie w tle byla historia dziewczyny i jej chlopaka ktorzy starali sie o dziecko tzn ona sie straala on niechcial i neichcial tez jej o tym powiedziec wiec przecial sobie nasieniowody puzniej byl...

więcej