Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

napisze to co pamietam z tych filmow, w jednym chodziło o jakies "potworki"(?) ktore skrywaly sie w kaloryferach :P, grupka ludzi przyleciala na lotnisko, nie bylo tam wogole ludzi,panowala totalna cisza,pamietam ze jedna dziewczyna z tej grupki byla niewidoma i jako jedyna slyszala jakies dziwne dzwieki (to to co...

Zapraszam do dyskusji na temat filmów które zrewolucjonizowały wasz sposób postrzegania kina i świata!

czasem, nie koniecznie wybitny film, zostaje na długo w pamięci... opowiedziana historia wstrząsa, zmusza do przemyśleń, refleksji... opowiedziana historia urzeka do tego stopnia że trudno o niej zapomnieć... o jakich filmach możecie powiedzieć "urzekła mnie ta historia..."?

Widzialem go daaawno temu, ale filmik wymiatal i fajno by bylo go jeszcze raz zobaczyc ;)

Tytul to bedzie cos w stylu: V*q*
gdzie * to of coz dowolna ilosc dowolnych liter :)
Filmik zaczynal sie jakas ciemna scenka, gdzie glowny bohater ratuje z depresji jakas dziewczyne z rak dwoch cwaniaczkow. Ma na sobie...

i nie chodzi mi o najśmieszniejsze waszym zdaniem komedie, ani o bajki gdzie wszyscy żyją długo i szczęśliwie, ale o filmy w miarę inteligentne, po których od razu wam się przyjemniej robi i które moglibyście bez obaw polecić komuś kogo chcielibyście wyciągnać z nienajlepszego humoru.

Czy ktoś wie kiedy ten film wchodzi na ekrany?

Nie moge sobie przypomniec tytulu filmu a chcialem go sobie obejzec kolejny raz :).
Napisze to co o nim pamietam
rzecz dzieje sie w szkocji. Anglicy tocza walke ze szkotami (albo walka pomiedzy klanami dokladnie nie pamietam) pamietam tylkko akcje ze gosc mieszkal nad jakas rzeka wraz z zona i on wyjechal gdzies, i...

więcej

Jakiś czas temu oglądąłam ten film, czytałam wcześniej o nim wiele pozytywnym recenzji, ale.. mnie nie poruszył, nawet nie bardzo rozumiem co reżyser chciał przekazać... A film ten dostał 5 Oskarów, może ktoś mi pomoże go zrozumieć?

Co sądzicie o elektryku wysokich napięć?

Ja myśle, że ;
1.Maciej Zakościelny
2.Marcin Bosak
3.Paweł Małaszyński