Dość tego tego ! Składamy petycje o przywrócenie starego filmwebu. Każdy kto chce starą dobrą stronę, niech wpisuje się poniżej.

martyniajedrzejewska

popieram, nowa strona beznadziejna jest

Eric_Theodore_Cartman

popieram!
dajcie nam przynajmniej możliwość wyboru
to nowe "coś" jest straszne!!

Kasiek_haz

pierwszy raz wpisuje sie tutaj na tym ogolnym forum, tylko szkoda ze w takiej sprawie, bo rowniez uwazam ze nowy format filmwebu jest beznadziejny, trzeba sie 10 razy zastanowic zeby trafic tam gdzie sie chce
filmweb byl jak dotad najczesciej odwiedzanym przeze mnie portalem filmowym, ale przy takiej kiepskiej formie watpie aby chcalo mi sie tu meczyc

Eric_Theodore_Cartman

podpisuje się.

Kolorystyka z czysto technicznego punktu widzenia jest mało przejrzysta. Czarna czcionka obok ciemno bordowej czcionki na jasnym KONTRASTUJĄCYM tle jest dla ludzkiego zbyt trudna do rozróżnienia, blado szare okienka na białym tle są słabo rozróżnialne i po prostu jest do dupy po kątem graficznym.

Co do funkcji, rozmieszczenia opcji itp nie potrafię się wypowiedzieć bo szczerze mówiąc sama grafika bardzo utrudnia ten aspekt ocenić.

Nie wiem co za barany to dopuścili do urzydku:/
/opinia grafika -,-

Eric_Theodore_Cartman

Popieram!!!!!!!!!!!!!

Eric_Theodore_Cartman

Ja tez chce stara wersje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Również chciałbym, wyrazić moje zniesmaczenie tak radykalną zmianą, z filmwebu korzystałem od bardzo dawna, jednak będę zmuszony zaprzestać odwiedzania strony jeśli nic się nie zmieni, zdaje sobie sprawę, że osoby odpowiedzialne za zmianę strony wliczały pewną ilość niezadowolonych forumowiczów którzy zrezygnują z korzystania z portalu, moim zdaniem jednak się przeliczą, bo strona w tym momencie naprawdę jest fatalna, kompletnie moim zdaniem został tutaj pominięty fakt, że strona filmwebu nie była tak gruntownie zmieniana w przeszłości. Jeśli jedynym argumentem za pozostaniem ma być fakt, że nie ma drugiego polskiego portalu dorównującego filmwebowi, to również wydaje mi się, że ktoś się przeliczy, polskich portali może na razie brak, jednak zagranicznych jest już kilka, np imdb.
Pozdrawiam i żegnam gdyż jest to prawdopodobnie mój ostatni post na filmwebie.

Eric_Theodore_Cartman

Ja się podpisuję wszystkimi kończynami pod tą petycją o przywrócenie starej strony.
Od czasu kiedy aktywowali nową zaglądam tu bardzo rzadko ...
Zakładka 'Mój profil' wygląda żałośnie ...
Zlitujcie się Redakcjo ....

Moger

Popieram

użytkownik usunięty
Abruzzi_3

Tez popieram! Aż sie odechciewa cokolwiek robić na tej stronie. Panuje tu po prostu bałagan, jeden wielki chaos! W dodatku, nie wiem jak u was jest, ale ja nie moge dodawac komentarzy u innych, co jeszcze bardziej mnie wkurza;/ Dlatego,blagam o przywrocenie starego filmwebu!

Abruzzi_3

niech chociaż kolorystykę zmienią, bo nie idzie tutaj wytrzymać. ; /

Gotowka

Ja również apeluje o przywrócenie dawnego wyglądu strony, na stary filmweb wchodziłem po kilkanaście razy dziennie, obecnie ograniczam to do minimum w celu sprawdzenia newsów bo obecny wygląd strony całkowicie mnie zniechęca, wiem ze to wersja rozwojowa ale już widzę że będzie lipa total. Pewnie konkurencyjne portale już się cieszą z nagłej fali nowych użytkowników uciekających z filmwebu, tyle mojego zdania Pozdrawiam.

Eric_Theodore_Cartman

Hmmmmmm przez dwa dni ok. 250 podpisów. Jeszcze z tydzień i może coś z tego wyjdzie

Eric_Theodore_Cartman

Obecnie jest 485 podpisów, a nie 250. :)
Zamieściłem w avatarze czarną wstążkę.

Grzei

takze popieram, jesli zostanie ten nowy to zapewniam ze sa to moje ostatnie odwiedziny tutaj, nie wiem kto wpadl na taki debilny pomysl, glowna strona a tam jacys znajomi no k**** jeszcze nasza klase z tego zrobia

Eric_Theodore_Cartman

Popieram, nowa wersja filmwebu jest tragiczna! Całkowicie chaotyczna i nieczytelna. Nie wiem jak można było tak dobry serwis tak bardzo popsuć! Chyba trzeba się będzie pożegnać z tym serwisem, bo nie mam zamiaru tracić czasu na naukę obsługi tego potworka jakim stała się teraz strona filmwebu. Smutna prawda.

boyler_2

Jak nowa wersja zostanie, to ja kasuje konto i więcej tu nie zaglądam. Jest tragiczna. Ładuje się wolno, jest nieczytelna i kupa rzeczy nie działa. Jeszcze z tydzień tu będę zaglądał. A potem adieu. Byliście moim ulubionym servisem. Po raz pierwszy w życiu pisze takiego posta. Nie da się tego oglądać.

Eric_Theodore_Cartman

podpisuje się pod tym
jestem za starym filmwebem ten mi sie wogóle nie podoba :( jest bardzo podobny do innych stron podobnej tematyce (gorszych)

Eric_Theodore_Cartman

Tu jest petycja, jeśli chcieli byście się podpisać:
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5407#butt

Mam ogromną nadzieję, że stary FILMWEB wróci. Dlaczego oni nie chcą go przywrócić (nawet, żeby były dwie wersje - stara/nowa) ???

caterina07

Ja też chce stary.Na ten co jest teraz jakoś wogóle nie mam ochoty wchodzić.Mogli tylko trochę odnowić grafike,ale to jest już przesada.Najbardziej jednak od nowego Filmwebu odstrasza mnie słowo "znajomi".Brrr...

basiaczek08

No właśnie... Też nie wiem dlaczego... Było tak przez jakiś czas. 2 wersje działały równolegle... Być może jutro dostanę odpowiedź od Redaktora Naczelnego... Domyślam się jaka oczywiście będzie ; >

Grzei

odpowiedzi nie będzie :)

Eric_Theodore_Cartman

"Nowy serwis to nie tylko zmodyfikowana szata graficzna, ale przede wszystkim fakt, że wszystkie strony napisane zostały całkowicie na nowo od strony technicznej (niestety "stary serwis" nie mógł być dłużej skutecznie optymalizowany, gdyż po ponad sześciu latach osiągnał już swoje absolutne maksimum)."

stara wersja nie zostanie przywrócona, a nowa z każdym dniem będzie coraz lepiej działać - tutaj możecie więcej przeczytać na ten temat: http://www.filmweb.pl/forum/PORTAL+FILMWEB.PL/Nowy+Filmweb,1390092

Xzar

Zanim zacznie poprawnie działać, połowa czytelników filmwebu odejdzie do innych portali filmowych

Eric_Theodore_Cartman

W pełni popieram poprzednie wypowiedzi forumowiczów. Pomijając już walory (czy raczej ich brak) estetyczne nie rozumiem po co z serwisu o filmach na siłę stara sie ktoś stworzyć serwis społecznościowy. Najgorsza jest jednak sprawność działania serwisu, przy poprzednim fakt zdarzało się że nie dało się wejść, ale działał o niebo sprawnie;j to co się teraz wyrabia przechodzi ludzkie pojęcie.

Eric_Theodore_Cartman

Nie odejdzie nawet 1/10. Takie ględzenie...

użytkownik usunięty
Eric_Theodore_Cartman

Nowy layout jest nieczytelny i przeładowany, totalny burdel, chcę starego!

Eric_Theodore_Cartman

100% poparcia, poczekam jeszcze troche, a potem filmweb dla mnie nie istnieje :(

goral27

popieram

Eric_Theodore_Cartman

nareszcie filmweb stał się lepszy, poprzedni wyglądał dziadowsko

backu

Może to kwestia przyzwyczajenia ale i ja póki co w ogóle nie mogę się tu odnaleźć.
I jest tak biało, że aż oczy bolą :P

Seniorita_Paulita

Przyłączam się do apelu - i nie chodzi wyłącznie o kwestię przyzwyczajenia.
Przyznam szczerze, że nowy Filmweb wygląda jak komercyjne bagno, a jego szata graficzna jest odrażająca ...

Eric_Theodore_Cartman

Nowa oprawa wizualna jest bardzo nieprzyjemna i nieczytelna dla mojego oka, niech przywrócą starą szatę graficzną. ŻĄDAMY TEGO!!!

Eric_Theodore_Cartman

W oficjalnej petycji mamy już 668 głosów ! jest dobrze

Link do oficjalnej petycji:

Eric_Theodore_Cartman

podpisuję się i ja :) chcę stary filmweb bo ten obecny jest wolny i patrzeć na niego się nie da :( ten biały kolor - fujjjjj

użytkownik usunięty
konklo

podpisuję się pod tym, bo nowy FW to masakra, w ogóle nie mogę otworzyć filmów/seriali, nic chcą mi się załadować....no i te kolory :|

Eric_Theodore_Cartman

czego tego tematu nie ma jako gorący temat?

Eric_Theodore_Cartman

Mimo bardzo negatywnej pierwszej reakcji dałem nowej stronie szansę i przez tydzień zmuszałem się do korzystania z tego cuda. Niestety nie mogę się przyzwyczaić. W dodatku wszystko potwornie zamula. Po kilku latach bezproblemowego użytkowania rezygnuję ze strony Filmweb. Przerzucam się całkowicie na imdb, stopklatkę i kmf. Te zmiany to naprawdę fatalna decyzja. Pytanie - czy ktoś z administracji będzie miał na tyle pokory i zdrowego rozsądku by się do tego przyznać i przywrócić starą, dobrze działającą stronę? Panowie z ekipy zawiadującej tym portalem chyba nie zdają sobie sprawy z tego, że my nie chcemy tu kolejnego fejsbuka, gustomierza i innych cudów na kiju. My chcemy bazy filmowej. Aż tyle i tylko tyle. Kropka.

Eric_Theodore_Cartman

Chcę z powrotem opcje kalendarza TYGODNIOWEGO emisji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eric_Theodore_Cartman

Wszystkie nasze głosy protestujące na tym furum, to głosy wołających na puszczy. Własciciel strony podjął już decyzję i pewnie jej nie zmieni. Co gorsza, prawdopodobnie liczył się z krytycznymi głosami i odejściem wielu dotychczasowych użytkowników i traktuje je jak poszczekiwanie piesków na idącą karawanę. Mimo to dołączę swój głos do tego tematu, bo rzadko zmiany na stronach netowych wywołują u mnie taką bulwersację.
1. Obecnie filmweb przypomina jeden z wielu serwisów informacyjnych. Biały kolor tła i mnóstwo tytułów, obrazków rozrzuconych po stronie tworzy chaos, do którego długo trzeba się będzie przyzwyczajać.
2. Filmweb stracił styl. Dawniej jeden rzut oka mówił mi, że to własnie ta strona - niepowtarzalna i wyróżniająca się (gdzie spece od marketingu?!). Teraz - nic oryginalnego.
3. Wersja beta nie powinna być uruchamiana jako jedyna dostępna. Z domowego komputera nie mogę się na nią zalogować wcale (okno nieaktywne), nie działają podstrony,
Żeby się tu wypowiedzieć, musiałam skorzystać z innego komputera. Bubel do poprawek i testowania, dopóki nie będzie działał bez zarzutu, powinien być dostępny stary filmweb. (jeśli już nie można w ogóle porzucić tego pomysłu).

Eric_Theodore_Cartman

Filmweb to była ostatnia ostoja i odcięcie od takich maszkar jak "nasza szmata" i 'fejsbuk"
jeśli nie wróci, cóż poszukam innego serwisu.

szarlich

"nasza szmata" :D , dobre.

Jendrek

Również wolę stary filmweb :/
Tu nic nie idzie znaleźć.... Do kitu!!! ;/
Odkrył już ktoś może gdzie są topy?

POLfan

Oddajcie bordowy kolor i żarówki!

Eric_Theodore_Cartman

Może ten nowy filmweb jest i wydajniejszy, ale zupełnie nieintuicyjny i niewygodny. Cóż jak to leciało w jakimś filmie... F... you and bye drogi portalu.

Nonciech

Również popieram i podpisuję się pod petycją strasznie lichy ten nowy filmweb :/

Eric_Theodore_Cartman

Przypominam o wpisywaniu się również w oficjalnej petycji