Witam. Piszę w sprawie błędów w powiadomieniach. Nie wiem jak Wam, ale mi przyszło dzisiaj powiadomienie "...lubi Twoją ocenę - za 56 min", dlaczego "za" a nie "56 minut temu" a potem nagle spada w dół, 55, 54.... O co biega?
Powiem Ci lepszy numer, jak ktoś odpowie na Twój komentarz, polubi Twoją ocenę czy cokolwiek takiego, trochę przed północą, to dowiesz się, o tej czynności cały dzień wcześniej :D ("...lubi Twoją ocenę filmu... za 1 dzień"). Błąd ten występuje od ostatniej zmiany wyglądu, a dlaczego błąd ten występuje i czemu nikt się tym jeszcze nie zajął to chyba jest wiedza wymagająca dostępu do "wewnętrznego kręgu" właścicieli portalu ;)
Błąd ten występuje od lat, a najlepiej jest widoczny, gdy ktoś dodaje dużo kontrybucji i do tego często w nocy. Nikt o tym nie pisze, bo stali użyszkodnicy wiedzą, że zgłaszanie na tym portalu błędów nie ma najmniejszego sensu. Łebdeweloperzy albo mają błędy w pupie albo nie potrafią ich poprawiać (a najpewniej i to i to).
Przecież to się rozjeżdża po północy.
Dlatego jak ktoś grzecznie idzie spać po dobranocce to nigdy tego nie widział na oczy.
Nic bardziej mylnego!
No chyba, że 5, 6, czy 7 rano to własnie po północy (de facto to prawda), bo własnie o tych godzinach obserwuję najwięcej takich kwiatków!
Źle mnie zrozumiałeś. :) Nie miałem na myśli, że tylko chwilę po północy, tylko że o północy się zaczyna. A więc o 23:58 zawsze będzie się wyświetlało poprawnie. Trwa to rzeczywiście przez kilka godzin, chociaż ja myślałem, że wraca do normy jakoś tak nad ranem. Ale jeśli jesteś pewny, że widziałeś jeszcze o 7 rano, no to widać aż do rana. Ale na pewno momentem początkowym jest północ.
Dałbym sobie czyjąś rękę uciąć, że u mnie błąd ten przed ostatnią zmianą wyglądu nie występował. Z resztą mam złą wiadomość- ktoś chyba zaczął coś z tym robić, bo jak wejdzie się w Powiadomienia ze strony głównej Filmwebu to przy powiadomieniach pojawia się "Invalid date", jakby ktoś o tym nie wiedział :D
Może w powiadomieniach nie występował. Ja go znam z listy kontrybucji. Może teraz dodali go do innych elementów serwisu.
No ba... Niedoinformatycy Filmłebu nie ustają w staraniach, żeby co i rusz zaskakiwać użytkowników. :->
Dobry błąd jak jest dobry, to szkoda żeby się zmarnował, jak można go powielić w innych miejscach.
Mam dokładnie tak samo i wydawało mi się, że to tylko mnie spotkało...
Nawet pisałem kumplowi, że powiadomiono mnie o moje coś tam: "XXX skomentował twoją wypowiedź za 2 dni"!!!
Te wspominane przez Was 20, 30, czy 50 minut to betka, bo największy wyskok w przyszłość to chyba było u mnie 4 dni! Na porządku dziennym są powiadomienia np. za ileś tam minut, natomiast za kilka dni trafia się ... co kilka dni, oczywiste, nieprawdaż?
A to ciekawe co piszesz, bo na liście kontrybucji ta różnica nigdy nie przekracza jednego dnia - to znaczy jest co najwyżej wczoraj lub jutro zamiast dzisiaj.
I jeszcze jedno - czy Wy mówicie, że to się pojawiło tutaj:
http://www.filmweb.pl/notifications
czy gdzieś indziej?
W tych powiadomieniach, ale nigdy nie korzystałem z bezpośredniej strony, więc nie wiem jak to wygląda z błędami. Ja powiadomienia zawsze sprawdzałem najeżdżając na nick / liczbę powiadomień w prawym górnym rogu strony.
To jak następnym razem zobaczysz ten błąd, to sprawdź na tej stronie. Bo ja z kolei korzystam tylko z niej (bo to gówno w prawym rogu jak dla mnie nie nadaje się do użytku) i na tej stronie u mnie ten błąd nie występuje.
To jest jeszcze lepsze, bo u każdego te błędy wyglądają inaczej. Np. u mnie ten brak odświeżania powiadomień dotyczy tylko komci pod ocenami a już do postów na forum data się zmienia na tę od najnowszego wpisu. I gdy w komciu pod oceną wpisze się nowa osoba, to też się odświeża.
A u WujkaChu1ka ten błąd w ogóle nie występuje! A jak go testowaliśmy tutaj:
http://www.filmweb.pl/user/997100/film/744797#comment-1875483
to raz się zdarzyło, że data mi się odświeżyła!
A daj spokój, co chwilę coś innego tu się odwala...
A te komenty to są między znajomymi tylko, więc mi się wyświetla, że nie mam dostępu.