Witam. Piszę w sprawie błędów w powiadomieniach. Nie wiem jak Wam, ale mi przyszło dzisiaj powiadomienie "...lubi Twoją ocenę - za 56 min", dlaczego "za" a nie "56 minut temu" a potem nagle spada w dół, 55, 54.... O co biega?

krissovsky96

Też tak mam.

użytkownik usunięty
krissovsky96

U mnie tak samo jest.

krissovsky96

Mam podobnie, ogólnie jest jeden wielki bajzel z powiadomieniami

krissovsky96

Powiem Ci lepszy numer, jak ktoś odpowie na Twój komentarz, polubi Twoją ocenę czy cokolwiek takiego, trochę przed północą, to dowiesz się, o tej czynności cały dzień wcześniej :D ("...lubi Twoją ocenę filmu... za 1 dzień"). Błąd ten występuje od ostatniej zmiany wyglądu, a dlaczego błąd ten występuje i czemu nikt się tym jeszcze nie zajął to chyba jest wiedza wymagająca dostępu do "wewnętrznego kręgu" właścicieli portalu ;)

chemas

O tym to nie słyszałem

krissovsky96

miałem taką sytuację

Adrian528

Błąd ten występuje od lat, a najlepiej jest widoczny, gdy ktoś dodaje dużo kontrybucji i do tego często w nocy. Nikt o tym nie pisze, bo stali użyszkodnicy wiedzą, że zgłaszanie na tym portalu błędów nie ma najmniejszego sensu. Łebdeweloperzy albo mają błędy w pupie albo nie potrafią ich poprawiać (a najpewniej i to i to).

Marac

Już jest raczej normalnie. Wyskoczyło mi "lubi Twoją ocenę 13 min temu"

krissovsky96

Przecież to się rozjeżdża po północy.
Dlatego jak ktoś grzecznie idzie spać po dobranocce to nigdy tego nie widział na oczy.

Marac

Nic bardziej mylnego!
No chyba, że 5, 6, czy 7 rano to własnie po północy (de facto to prawda), bo własnie o tych godzinach obserwuję najwięcej takich kwiatków!

ZSGifMan

Źle mnie zrozumiałeś. :) Nie miałem na myśli, że tylko chwilę po północy, tylko że o północy się zaczyna. A więc o 23:58 zawsze będzie się wyświetlało poprawnie. Trwa to rzeczywiście przez kilka godzin, chociaż ja myślałem, że wraca do normy jakoś tak nad ranem. Ale jeśli jesteś pewny, że widziałeś jeszcze o 7 rano, no to widać aż do rana. Ale na pewno momentem początkowym jest północ.

Marac

Dałbym sobie czyjąś rękę uciąć, że u mnie błąd ten przed ostatnią zmianą wyglądu nie występował. Z resztą mam złą wiadomość- ktoś chyba zaczął coś z tym robić, bo jak wejdzie się w Powiadomienia ze strony głównej Filmwebu to przy powiadomieniach pojawia się "Invalid date", jakby ktoś o tym nie wiedział :D

Adrian528

Może w powiadomieniach nie występował. Ja go znam z listy kontrybucji. Może teraz dodali go do innych elementów serwisu.

Marac

Aa, jak z kontrybucji to okej, nie spodziewałem się adaptacji starych błędów do nowych warunków.

Adrian528

No ba... Niedoinformatycy Filmłebu nie ustają w staraniach, żeby co i rusz zaskakiwać użytkowników. :->

Dobry błąd jak jest dobry, to szkoda żeby się zmarnował, jak można go powielić w innych miejscach.

Adrian528

Mam dokładnie tak samo i wydawało mi się, że to tylko mnie spotkało...
Nawet pisałem kumplowi, że powiadomiono mnie o moje coś tam: "XXX skomentował twoją wypowiedź za 2 dni"!!!

Te wspominane przez Was 20, 30, czy 50 minut to betka, bo największy wyskok w przyszłość to chyba było u mnie 4 dni! Na porządku dziennym są powiadomienia np. za ileś tam minut, natomiast za kilka dni trafia się ... co kilka dni, oczywiste, nieprawdaż?

ZSGifMan

A to ciekawe co piszesz, bo na liście kontrybucji ta różnica nigdy nie przekracza jednego dnia - to znaczy jest co najwyżej wczoraj lub jutro zamiast dzisiaj.

I jeszcze jedno - czy Wy mówicie, że to się pojawiło tutaj:
http://www.filmweb.pl/notifications
czy gdzieś indziej?

Marac

W tych powiadomieniach, ale nigdy nie korzystałem z bezpośredniej strony, więc nie wiem jak to wygląda z błędami. Ja powiadomienia zawsze sprawdzałem najeżdżając na nick / liczbę powiadomień w prawym górnym rogu strony.

Adrian528

To jak następnym razem zobaczysz ten błąd, to sprawdź na tej stronie. Bo ja z kolei korzystam tylko z niej (bo to gówno w prawym rogu jak dla mnie nie nadaje się do użytku) i na tej stronie u mnie ten błąd nie występuje.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ZSGifMan

To jest jeszcze lepsze, bo u każdego te błędy wyglądają inaczej. Np. u mnie ten brak odświeżania powiadomień dotyczy tylko komci pod ocenami a już do postów na forum data się zmienia na tę od najnowszego wpisu. I gdy w komciu pod oceną wpisze się nowa osoba, to też się odświeża.

A u WujkaChu1ka ten błąd w ogóle nie występuje! A jak go testowaliśmy tutaj:
http://www.filmweb.pl/user/997100/film/744797#comment-1875483
to raz się zdarzyło, że data mi się odświeżyła!

Marac

A daj spokój, co chwilę coś innego tu się odwala...
A te komenty to są między znajomymi tylko, więc mi się wyświetla, że nie mam dostępu.

krissovsky96

serwery fw sa po prostej w innej czasoprzestrzeni

Dziedzic_2

uzytkownicy rowniez w sumie
czasem mam wrazenie ze ogladali inny film, albo ze sa z innego swiata he he