Wydaje mi się, że byłaby to odpowiednia pora, żeby zaprowadzić trochę porządku na zaśmieconym przez trollowe
konta portalu.
Nie wiem, czy pamiętacie, ale parę lat temu, gdy do kin wszedł Avatar, na filmwebie rozgorzała wojna wśród
użytkowników. Z każdą godziną powstawały setki kont, z których wystawiano 1 lub 10 Avatarowi i innym filmom na
liście "top". Po jakimś tygodniu tej kuriozalnej sytuacji admini zdecydowali się zrobić porządek, czyszcząc konta i
przywracając jako-taki porządek.
Jednak od tamtego czasu nie powtórzono tej operacji, a trollowych kont przez tych parę lat się nazbierało. Myślę, że
najwyższy czas spuścić wodę dla odświeżenia portalu.
Wyobraź sobie, że admini nawet nie banują trolli gdy im się je podsuwa pod nos wysyłając powiadomienie na priv. Wysłałem kilka takich wiadomości do różnych kolorowych. Zero odpowiedzi, tyleż reakcji. Troll zgłaszany jakiś tydzień temu nadal jest aktywny.
Ci ludzie nie tylko nie panują nad forum, ale nawet nie poczuwają się do jakichkolwiek obowiązków. Brakuje im nawet tej odrobiny przyzwoitości aby na wiadomość użytkownika odpisać.
Jak trafnie ujął to jeden z użytkowników, Filmweb nadaje się już tylko do klikania w gwiazdki.
http://www.filmweb.pl/user/_Garret_Reza_/blog/495808
wojna filmwebowa, walka z trolami? - masz wielką misję do wykonania-łatwiej ci będzie wygrać gdy będziesz miał dwie wolne ręce:)))))))))))))pwdp
Uch, niezupełnie, po prostu filmweb stał się "pokojem", w którym nagromadziło się bardzo dużo pierdów. Ja tylko proszę o otworzenie okna.
A wojna filmwebowa to coś, co miało miejsca 4 lata temu :p była właśnie zacięta walka między trollami, którzy prześcigali się w tworzeniu kont, na których wystawiali 10 avatarowi i 1 ojcu chcrzestnemu i innym filmom z pierwszej dziesiątki rankingu, oraz na odwrót. Panował wtedy ładny chaos, a filmy zmieniały pozycje w rankingu nawet o 10 po jednym dniu, by następnego podskoczyć o 15. Na forach dominowały właśnie tematy komentujące tę trollową rozgrywkę i całe forum miało pretensje do adminów, że zupełnie nic z tym nie robią. Po jakimś tygodniu jednak, admini urządzili cudowną czystkę, kasując jakieś 99% kont założonych do trollingu. W rankingu zrobiło się spokojnie, na forach również (poza forum avatara, na którym ludzie do dzisiaj się zażarcie kłócą o ten film, ale przynajmniej nie tworzą już kont).
ok inaczej traktujemy ten portal,ja mam gdzieś które miejsce zajmuje godfather-może mieć nawet średnią 3-miałbym z tego niezłą bekę i tyle-ważne że dla mnie to jest arcydzieło i nic tego nie zmieni...szukam tu informacji o roku produkcji,aktorach,fabule filmu który chce obejrzeć a przecież w tym trole mi nie przeszkadzają..właściwie dobrze że są -jest śmieszniej i ciekawiej-sam przez niektórych tak tu byłem nazywany:)lepszy brak cenzury niż jej nadmiar-Pozdrawiam
Może masz rację, zbyt bardzo się przejmuję tym portalem :p Tak już ma chyba każdy człowiek, gdy spędza na czymś sporo czasu.