Kolejna zmiana na lepsze od filmwebu! A mianowicie odebranie zasłużonym użytkownikom możliwości przeglądania portalu bez reklam i irytujących komunikatów o adblocku. Nie wiem kiedy zostało to wprowadzone, bo raz, że od czasu implementacji nowego profilu rzadziej zaglądam na filmweb, a dwa, że miałem zaktualizowane filtrowanie, co powinno uniemożliwić pojawianie się tego komunikatu. Nie zrozumcie mnie źle, zaraz zabiorę aktualizacje filtrów, co nie zmienia faktu, że jest to chamstwo i drobnomieszczaństwo ze strony filmwebu!

screen: https://imgur.com/a/OoQF1KF

Herushingu

Mi AdBlock przestał blokować te ich reklamy.

Herushingu

Jakie reklamy? U mnie uBlock blokuje ich blokowanie ;)

adamus0101

Ok. Ale nie o to tutaj chodzi. Oczywiście można to obejść. W adblocku Plus lub też można było to zablokować. Nie zmienia to faktu, że wprowadzili opcje domyślnego wyłączenia reklam w całym portalu, włącznie ze skryptem wymuszającym wyłączenie adblocka dla zasłużonych użytkowników. I w sumie teraz zauważyłem, że reklamy nadal są nieaktywne, niestety nie można tego samego powiedzieć o skrypcie próbującym wymusić wyłączenie adblocka, bo jak widać na screenie się pojawia, mimo braku reklam oraz zaznaczonej opcji wyłączonych reklam w profilu.

Herushingu

Niestety ale gdy ktoś jest łasy na kasę to szuka sposobu by zdobyć jej jeszcze więcej. A gdy przy tym ma opinię innych w d...e to wiadomo, że chodzi tu o filmweb. Jedynym sposobem by ukrócić te ich samowolkę byłoby czasowe zaprzestanie dodawania przez użytkowników. Wtedy może by ich to nauczyło, ze jednak należałoby liczyć się ze zdaniem użytkowników.

adamus0101

Racja. Chociaż tym razem to raczej kolejny efekt niekompetencji informatyków pracujących nad filmwebem, bo po wyłączeniu adblocków nie ma żadnych reklam, co oznacza, że opcja wyłączenia reklam nadal ma zastosowanie, jedynie ktoś namieszał w kwestii skryptu powiadamiającym o adblocku. Albo dopiero zamierzają usunąć możliwość wyłączenia reklam, a to dopiero pierwsza odsłona.

użytkownik usunięty
Herushingu

I te chamskie reklamy gdy jest sie wylogowanym.