Ciekawostki

użytkownik usunięty

Mam pytanko odnośnie znikających ciekawostek.
Nie, że spędza mi to sen z powiek, ale w woli ścisłości chciałabym wiedzieć:D
Wchodzę np.: na ten film http://www.filmweb.pl/f500816/Signs,2008 [btw polecam:)]
I nie ma ciekawostki. OK. Przechodzę, np. na stronę www czy inne info i ciekawostka pojawia się.
Mi to osobiście nie przeszkadza, ale przypuśćmy ktoś dodaje info do filmu, patrzy a tam nie ma żadnej ciekawostki, to sobie myśli - dodam, szuka, szuka po czym próbuje dodać, a okazuje się, że przy filmie są już te informacje;/
Nie tylko przy tym filmie tak się dzieje, ale przy innych też. Już parę razy się natknęłam, więc pytam czy to się zmieni jakoś, czy przy nowo dodanych filach trzeba na to zawsze już uważać?
Pozdrawiam:)

Również zauważyłem ten błąd, więc przyłączam się do pytania.

ja też jakiś czas temu pisałem Kristofowi o tym, że system czasami ma problemy ze zliczaniem ciekawostek (na różnych podstronach różna liczba ciekawostek), problem przy tamtym filmie zniknął ale widzę że się pojawia nadal ...

tom3k

A czy można dodać takie ciekawostki że ktoś jest leworęczny ?

Ruben_fw

Nie dodajemy.

ostatnio bawię się w poprawianie atrybutow przy ciekawostkach. I w związku z tym, mam pytanie do kogoś doświadczonego. Na ostatnie 10 kontr, 9 zostało odrzuconych. Powody różne: linkuj osoby, kasuj bo mało ciekawe, ciekawostka zdublowna, popraw konstrukcje...bla bla bla.

I pytanie brzmi: skoro te ciekawostki zostały kiedyś zaakceptowane to czy oznacza to, że skoro teraz przy - tylko zmianie atrybutu - w 90% są odrzucane, to kiedyś weryfikatorzy, którzy się tym zajmowali byli debilami? Proszę o odpowiedz ponieważ nie rozumiem tego.

Rozumiem natomiast, że weryfikatorzy chcą dokuczyć komuś kto prawdopodbnie idzie na łatwiznę i wysyła takie poprawki. To nic, że CHCE uporządkować ciekawostki, nieraz przedzierając się przez 200 ciekawostek, poswięcając czas na czytanie, znajdywanie dubli, wychwytywanie itp itd. No cóż, to nie jest przyjemność.

Pytanie o weryfikatorów jest aktualne. Nie frustruje się tymi odrzutami ponieważ ludzie w Etiopi głodują, jestem tylko ciekaw odpowiedzi jak to kiedyś było...

Piotrek4

o ile mnie pamięć nie zawodzi, to kiedyś nie było podziału na kategorie, ale pamięć może mnie zawodzić. Jeśli były i były akceptowane, to weryfikatorowi było to lotto jak to teraz czasami bywa.

Jendrek

Hehe, nie rozumiesz. Teraz poprawiam tylko kategorię, a mam odrzucane z innych powodów (konstrukcja, mało ciekawa, dubel).

I chcę się dowiedzieć jak to kiedyś było, że takie ciekawostki trafiały do bazy, a teraz mi odrzucaja z powodów, z których nigdy nie powinny się znaleźć w bazie. Wydaje mi się, że ktoś prowadził ciche działania zaczepne przeciw FW. Hę? Jak to było? Niech no się jakis dinozaur wypowie.

Oczywiście służę linkami jak coś, ale nie chcę ich publicznie wrzucać.

Piotrek4

Nie sposób obecnie robić z tego tajemnicy. A lektura szczególnie tej pierwszej odrzuconej jest przezabawna. :]

nawka

Proszę zacytować.

Jake_Boe

"mogla się w majtkach przecież kapać:)"

nawka

Zaraz zaraz. Ja tu czuję sie teraz gorszy. Jak mozesz mi wchodzić i sprawdzać w odrzuty? Co to ma być? Chyba że jakieś konszachty uprawiasz z weryfikatorem B...? Nie no, nawka. Tak to się bawic nie będziemy. Prosze się natychmiast wytłumaczyć!

Co do tych majtek to co? Mogłobyć w pierwszej scenie bez majtek, a potem z majtkami i już mamy błąd? Ja to rozumuje, że jak ktoś dodał, że majtki były to znaczy, że były! No, ale jak teraz wyszedł nam na jaw nieprofesjonalizm weryfikatorów, no to ładnie. No to mamy tu niezły burdel.

Piotrek4

Bo życie jest takie niesprawiedliwe. Majtków nie było, nie nie nie. Udowodnij, że były!
Nie denerwuj się. :)

nawka

aha. Czyli rozumiem, że kolorowi mogą mi grzebać w profilu, a ja nie mogę w niczyim. Nawet w takim co to punktów nie ma? No to ładnie. Zapamiętam to sobie.

Majtków nie musze udowadniać. Ktoś zaakceptował to znaczy, że były, znaczy się podejrzewam, że w pierwszej scenie nie były, a w kolejnej już były, więc to jest błąd bo majtki same sie nie nakładają pod prysznicem. Najśmnieszniejsze jest to, że ja ten film oglądałem i nie pamiętam żadnej babki tam pod prysznicem. Musiała być brzydka, albo zwracałem uwagę na pająka pod prysznicem, a nie na majtki.

nie no, dobra. ja sie nie denerwuje. Wioski wyciągam nastepujące z tej dyskusji: Być przenikliwszym niż retro-weryfikatorzy, poprawiać inne rzeczy i przede wszystkim myśleć! Ale nie ułatwiacie nam zadania, muszę przyznac. Oj, nie ułatwiacie. :D pzdr

Piotrek4

Ale pamiętasz, że miała czerwone paznokcie, prawda? Bo pająk po nich chodził. :) A jakże! pzdr :)

nawka

Dobra nawka. Tylko spokojnie i bez paniki.

Pierwsze zdanie zrozumiałem. Rozumiem, że kiedyś weryfikatorzy byli mniej inteligentii i ładowali poskręcane ciekawostki, w dodatku zdublowane i bez linków (atrybutów nie było). I teraz jak chce się zrobić machnią z atrybutem, to trzeba jeszcze włączyć myślenie i zachować się lepiej niż retro-weryfikator i retro-dodawacz 1998-2006.

Ale drugiego zdania nie zrozumiałem i poległem strasznie. O jaką pierwszą odrzuconą chodzi? Weryfikowałaś mi coś? Nie mam Ciebie w formularzach tych odrzutów. Przekopałem się przez te masy i sprawdziłem. Chyba, że masz x-raya jakiego, ja też chce jak coś. No muszę przyznac, że rozbudziłac moją ciekawość przestrasznie i jak mi jej nie zaspokoisz to chyba zginiesz.

Piotrek4

Niekoniecznie musiała być to wina tych retro, bywały już różne dziwy po konwersjach danych. Ale myślenie przy poprawkach jest więcej niż pożądane. Nic z ciekawostek nie weruję, nie moja bajka. Chyba zginę? Ok. :)

nawka

jak wyżej. Jakim sposób rentgenujesz mój profil? Ja jak wleze do kogoś z punktami to mam tylko 'współtworzone'

ej, i woóle jak my będziemy musieli poprawiać połowę rzeczy przy każdej konwersji to lepiej poruszyc ten temat w odpowiednim miejscu. bo to juz nie jest smieszne takie cos.

Piotrek4

mało tego, od niedawna wszedł taki bajer, że może podglądać całą działalność danego użytkownika, czyli co dodaje aktualnie :)

Jendrek

O proszę. Bajera to Wam wstawili, a przycisku na IE zgłoś to nie naprawią. ech.

eee to fajnie macie. możecie sobie wchodzić na każdy profil i se patrzeć co i jak. Ja to muszę recznie szukać po filmach. Rzeczywiscie, 95% opisów jest nieźle skopana. Ale bym odrzucał :D

Piotrek4

Ja bym sobie dał spokój, nie chcą żeby było poprawione to nie. Może ktoś się wreszcie weźmie za rzetelny, pełny i oficjalny FAQ.

Piotrek4

wer werowi nie równy. Jedni się przykładają inni mniej a inni robią na odwal się. No i z tego się biorą akcepty opisów o złej konstrukcji, ciekawość to też pojęcie względne, dla jednego będzie ciekawe, dla drugiego wcale, to powinno być jakoś ustalone, a dubel to gapiostwo zarówno dodającego jak i weryfikujacego.

Jeśli Ci odrzucają z komentarzem "dubel" to też gapę popełniasz :D

Jendrek

Jendrek proszę zrób coś z tym bo nie mogę na to patrzeć ;) ;)
http://www.filmweb.pl/Incepcja/contribute/posters/1528307/0
Najlepsze źródło ;)

Jake_Boe

done :D

A propos opisów i ciekawostek, dlaczego sprawdzają je osoby, które nie potrafią się poprawnie wypowiedzieć, małego tego w ogóle nie potrafią nic powiedzieć, bo nie piszą komentarzy?
No dobra, to pytanie sobie a muzom :P

Piotrek, weryfikatorzy kiedyś to byli ludzie z pasją, któzy lubili kino, oni chcieli tę bazę uzupełniać informacjami, różnej jakości, ale chcieli, a teraz to jest pajdokracja. Weryfikatorem zostaje byle kto, robi to byle jak (byle gdzie, byle z kim;) i tylko wymądrza się po forach (Nawka to nie o Tobie;))

Lejzorek

A już miałam kopniaka zasadzić. :* A w ogóle to demonizujesz, bo aż tak tragicznie nie jest. Są jakieś tam intrygi, paranoiczne zachowania, płynne reguły, deficyty w posługiwaniu się językiem polskim i inne dziwne historie, ale inaczej byłoby maszynowo i nudno. ;) Gdyby tym się zajmowały dzieci, byłoby tylko wesoło - a tak jest i wesoło i strasznie. I z tej właśnie przyczyny, co wrażliwsza dusza omija opisy i ciekawostki - z każdej strony barykady lecą strzały. :***