Od trzech dni pewien użytkownik zbiera poklask zamieszczając swoje przemyślenia z konta o nazwie "je...ac_cza...uchow". Inny otwarcie chwali się tym, że leje swoją żonę z którego to powodu miał stać się przykładem dla kolegów z pracy. Jeszcze inny chwali się że jego dziadek miał gazować "żytków".
Od kilku dni tego typu wpisy nie spotykają się z żadną reakcją ze strony moderacji. Co najwyżej w zalewie komentarzy post potrafi zostać "wypchnięty" przez inne, nie zawsze mądrzejsze wpisy. Przecież prędzej czy później jakiś dureń zacznie publikować wpisy z konta o nazwie je..ać Polaków albo dzielić się swoimi doświadczeniami z gwałcenia dzieci. Chyba że jest to preludium do całkowitego usunięcia sekcji komentarzy co oczywiście byłoby złym pomysłem i pójściem na łatwiznę.

MichCorleone

Oczywiście, że serwis ma to w d. Tak samo jak mają gdzieś wolną amerykankę u kontrybutorów. Niestety ale schodzi ten serwis na...

MichCorleone

Dobrze, że o tym piszesz. Trzeba masowo zgłaszać te nadużycia - może się obudzą.

Agatonik

Żeby coś robić masowo, to trzeba w tym celu zebrać masę chcących to robić.
Na wasze nieszczęście jest was tylko garstka (co prawda dość jazgotliwa i upierdliwa, ale jednak garstka).

Agatonik

O ile wiem na Filmwebie nie ma potrzeby masowego zgłaszania wpisów łamiących regulamin. Wystarczy jedno zgłoszenie by moderator rozważył możliwość usunięcia wpisu. Przynajmniej do tej pory obowiązywała taka polityka.

MichCorleone

Natomiast ty jesteś przykładem kompletnego braku poczucia humoru i nieogarniania koncepcji sarkazmu/ironii (to tak a propos "Inny otwarcie chwali się tym, że leje swoją żonę z którego to powodu miał stać się przykładem dla kolegów z pracy." - akurat widziałem ten komentarz i jest to ewidentne ciśnięcie beki.
Niestety tradycyjnie już nie zajarzyłeś, co pozwala domniemywać, że w towarzystwie jesteś tym, który z kawałów śmieje się jako ostatni, a i to pod warunkiem, że ktoś wskaże ci puentę i ją wyjaśni.
Też mam takie osoby wśród znajomych, ale przynajmniej głośno i długo się śmieją, gdy już wytłumaczy im się kawał.
Nie wiem, może z kilkoma osobami z fw załóżcie jakieś Stowarzyszenie Miłośników Kłód i Konarów;>

Szkoda, że nie zauważasz nieodpowiednich (już nawet nie będę dokładnie opisywał jak nacechowanych) komentarzy z kont, które uznać by można za lewoskrętno-tęczystowskie albo tych wyrzygiwanych na akord przez niejakiego Bartusia, który prowokuje, drażni i wkur... praktycznie wszystkich komentujących pod niemalże każdym newsem od (z małą przerwą) miesięcy.
To jakoś już ci nie przeszkadza? Czy po prostu przymykasz oko na wyskoki tych, z którymi masz zbieżne poglądy?

Nabongodonozor

Rzeczywiście je..nie cz..nuchow, lanie kobiet i gazowanie żytków to nie moje poczucie humoru ale patologii pańskiego pokroju, której masowość nie sprawia, że przestajecie być patologią dla której nie powinno być miejsca na szanującym się portalu.

MichCorleone

Jakie wy? Wypraszam sobie. Widziałeś gdzieś moje komentarze o takiej treści? To lepiej zbastuj i uważaj kogo i o co pomawiasz.
Ile raz już ci pisałem, żebyś nie pisał mi per "pan"?

Nabongodonozor

Usprawiedliwianie (coś więcej jak obojętność, która nie musi jeszcze o niczym świadczyć) tego typu wpisów poczuciem humoru, a przynajmniej tłumaczenie sprzeciwu wobec nich brakiem poczucia humoru, stawia Pana w jednym szeregu z tą patologią.
 Mogę Pana zapewnić, że zwracam się w jednakowej formie do wszystkich użytkowników naszego forum, nie licząc jednej osoby z którą jesteśmy na Ty. Tak więc proszę bynajmniej nie czuć się jakoś specjalnie wyróżnionym ani nie prosić mnie o to bym traktował Pana w szczególny sposób. Jednocześnie przypominam, że pozostawiam Panu swobodę wyboru tego jak się do mnie zwracać.

MichCorleone

Profil "jeb*ćczarn*chów" to jeden z wielu kont niejakiego MegaMaro, któremu główne konto zablokowali. Były "jeb*ćPoliniaki", "fanLewicyIPO", "MokebeKrólDżungli", "KrulKorwinMokebe", itp., itd., są "jeb*ćczarn*chów" i "ruskaonuca". Można? Można.

Lukasz_Gugulski

Przyznam, że mnie Pan zaskoczył bo o ile wymienione przez Pana profile nietrudno mi było połączyć tak absolutnie nie przyszło mi do głowy, że ich właścicielem miałby być użytkownik MegaMaro, z którego poglądami fundamentalnie się nie zgadzam ale z moich obserwacji wynikało, że jest osobą która wypowiada się raczej w merytoryczny sposób i nie epatuje wulgaryzmami, szczególną agresją itd.
Intuicja podpowiadała mi, że prędzej mógłby to być użytkownik Maciej. Jego prymitywny język i styl wypowiedzi pasowałyby tutaj najlepiej.
W każdym razie byłbym ostrożny w tak jednoznacznym wskazywaniu kto za tym stoi. Jak Pan wie, wiele osób jest przekonanych, że my również nadajemy z jednego konta :-).

MichCorleone

Miał już czasowe bany za antysemityzm, więc pisał z głównego konta bardziej powściągliwie, ale i tak mu zablokowali. Jego polszczyzna ma tak niepodrabialny styl, że kiedyś wprost zapytałem tego czy tamtego Mokebe dlaczego nie pisze tego z konta MegaMaro, odpisał, że nie może, bo ma blokadę. Tych kont było zresztą więcej, "TylkoTrump", "Kotula" coś tam coś tam, wszystkich rzecz jasna nie pamiętam.

Lukasz_Gugulski

Marekkowalski16 to też MegaMaro? Właśnie widzę jak po raz kolejny spamuje w komentarzach swoją listą.

MichCorleone

to polscy patrioci o bogatym wnetrzu wysylaja i lubia takie przekazy w glebi duszy sa to dobrzy ludzie o ponadprzecietnej inteligencji otwarci na doswiadczenia oraz refleksje

MichCorleone

Ja to od dawna komentarzy nie czytam, bo szkoda w te bagno się zagłębiać :D jak nie polityka, to inne dziwne tematy poruszają, byle tłum ludzi ściągnąć do komentowania, dla filmwebu liczy się tylko ruch, nie ważnie ze jest on toksyczny.