Czy jest jakaś szansa na wyeksmitowanie Gier z działu Filmy do działu Inne albo stworzenie odrębnego działu Gry i zabawy?
Uzasadnienie: 95% grających userów nie udziela się w dziale Filmy. Ich aktywność ogranicza się do grania.
Cieszę się, że ktoś jeszcze zwrócił na to uwagę. Tak jak napisałaś, dział Filmy został opanowany przez gry, zabawy i jeszcze szukanie filmów.
Ale to, jak wygląda forum, zależy od osób się tam udzielających. Widać większość użytkowników woli podchodzić do filmów jak do gry, bądź zabawy. Ogromnym zaskoczeniem było dla mnie rozwinięcie się tematu, który założyłam, a zrobiłam to specjalnie. Okazało się, że znalazło się kilka osób do dyskusji.
Zamiast więc wnosić o przeniesienie, zakładaj swoje tematy, inne niż "szukam", czy kolejne rozwinięcie gry.
W dziale Inne bywa strasznie chamsko czy tez wulgarnie, ale tam o wiele częściej pojawiają się dyskusje. Może jest więcej osobowości, a mniej konformistów.;-).
A jeszcze zapomniałam dodać, nie tylko przez gry zabawy i szukanie, ale tez przez koty. Ależ się tego namnożyło.
Uwielbiam ludzi, którzy chcą na siłę uszczęśliwiać innych.....
*Nikt nie powiedział, że forum "filmy" służy wyłącznie do szukania filmów przez użytkowników (jeśli tak jest, to proszę, wskaż mi w regulaminie taki punkt). Tak więc gry, które związane są z filmami np. filmowe skojarzenia, jaki to tytuł, gra w motywy filmowe jak najbardziej wpisują się w charakter forum "filmy" ( a osoby grające właśnie przez to że grają udzielają się na forum).
* Gry tego typu, oprócz rozrywki, mają charakter edukacyjny i, w przypadku wielu osób, poszerzają wiedzę o filmach/ tytułach/ pojawiających się w nich motywach.
* Forum "filmy" ma charakter ogólny i siłą rzeczy, nie znajdziesz tutaj rozbudowanych dyskusji na temat konkretnych dzieł...można by, co najwyżej, w ramach rozwoju forum zakładać "ogólno-filmowe" tematy, które wymagałyby dłuższych wypowiedzi od użytkowników.
*Jeśli masz więc coś do zaproponowania to zakładaj własne tematy- nie warto natomiast zaczynać od niszczenia tego co już jest. I jeszcze jedno ale - nie wszyscy użytkownicy forum posiadają wystarczającą wiedzę, by brać udział w takich dyskusjach, tak więc wyeliminowanie zabaw i gier naruszyłoby egalitarny charakter forum i ograniczyłoby użytkowników do nielicznej grupki znawców i (mam nadzieję) równie nielicznej grupki snobów, którzy zakładają tematy by się dowartościować i dokarmić własny "narcyzm" ;)
*To co moim zdaniem na pewno nie wpisuje się w charakter forum "filmy" to ta twoja wypowiedź http://www.filmweb.pl/forum/filmy/Wszystkim+kt%C3%B3rzy+obejrzeli+film+Wo%C5%82y %C5%84%2C+gor%C4%85co+polecam+ten+wyk%C5%82ad,2829850#post_14770279 (oraz ogólnie rzecz ujmując, wszelkie dyskusje dot. bieżącej polityki)
*Na marginesie: dajcie sobie trochę luzu dziewczyny, bo tak się puszycie i oburzacie, że zaraz pękniecie.
Kolorowego dnia życzę ;)
Co znowu pomyliło ci się forum z dworem, nie potrafisz się do mnie bezpośrednio zwrócić?
Znowu udzielasz rad, próbujesz uszczęśliwiać?
Musisz się uwielbiać.
"Co znowu pomyliło ci się forum z dworem, nie potrafisz się do mnie bezpośrednio zwrócić?"
"Forum to miejsce publiczne i raczej nie służy do tego, aby zwracać się do określonych osób tylko ogólnie do wszystkich."
Najciekawsze, że w obu przypadkach ta sama autorka. To chyba nazywa się "podwójnymi standardami".
Tak, to ja jestem autorką tych słów.
I nie ma w tym żadnej sprzeczności.
Jeśli ktoś kieruje uwagi do mnie, bo przecież różowa wyraźnie to daje do zrozumienia, to niech się zwraca do mnie.
A jak ma temat ogólny, to niech pisze ogólnie.
Ale to chyba zbyt skomplikowane dla ciebie.
Czyli na forum publicznym można zwracać się do konkretnej osoby (jak twierdzisz w zdaniu nr 1) czy też nie można (jak uważasz w zdaniu nr 2)?
Lepiej byłoby ogólnie, ale żeby się zwracać ogólnie to trzeba omawiać ogólne tematy. Jeśli ktoś już ma potrzebę czepiać się określonej osoby, to niech to robi bezpośrednio. Najlepiej byłoby prywatnie.
Czyli można tak albo siak, prawda? ;)
Czy to ty właśnie ustalasz te normy jako obligatoryjne dla wszystkich?
Gdzie te plecy znalazłaś? ;)
Z każdą wypowiedzią robisz wrażenie osoby coraz bardziej niezrównoważonej. Po co ci to?
Ważniejsze, żeby rozmawiać bez niskich przytyków i płytkich złośliwostek - chyba byłaś zwolenniczką takiej metody, ale najwyraźniej zmieniłaś zdanie, a szkoda.
Nie jestem poplecznikiem " różowej ", ale uważam, że w tym momencie ma rację - nikt nie broni zakładać " poważnych " tematów. Można również spróbować założyć taki temat pod konkretnym filmem np. Zresztą jeśli temat będzie ciekawy to obroni się sam przed motywami i skojarzeniami.
Przecież nie twierdzę, że napisałaś coś innego, tylko odniosłem się do tematu i stwierdziłem, że Kot i Ty macie rację. Bardziej chodziło mi o zarzut Redaktorki
Wydaje mi się, że jako autorka tematu będzie czytać co ludzie piszą. Twój post o poplecznikach zabrzmiał tak jakbyś nie zgadzała się ze zdaniem Kota, ale widzę że macie coś na pieńku.
Skoro się obawiasz, to napisałem Redaktorce, że jest 6 działów do pisania poważnych tematów.
dzień dobry zweistein! Inne okoliczności przyrody,co ? ;)
Zawsze zastanawiałam się jak to jest mieć psychofana/nkę....
co do twojej opinii - gdybym była mniej uprzejma nazwałabym wspomnianą przez ciebie postawę zwykłą hipokryzją, zwłaszcza zważywszy na to http://www.filmweb.pl/forum/filmy/Gra+w+motywy+XX,2178456#post_9704230 , ale oszczędzę wstydu- nie lubię prać takich brudów publicznie i robić scen....jestem właściwie zaskoczona ilością/intensywnością tych zaczepek od skądinąd wydawałoby się kulturalnej/ oczytanej osoby. Mniejsza z tym.
życzę miłego dnia wszystkim/ uciekam stąd :)
No tak, przecież nie mogę się zwracać do paniusi powinnam mieć na to specjalne wyluzowanej paniusi nonkonformistki pozwolenie.
Czym mam się oburzać? Tym, że na forum Filmy nie ma osobowości?
Że nic ciekawego się tam nie dzieje.
Że ludzie w większościowi uwielbiają tasiemce, gry, a dyskutować mogą tylko o polityce i nawzajem się obrażać?
To, że czegoś nie dostrzegasz nie oznacza, że tego nie ma. Przypomnij mi, ile razy w ciągu ostatnich 6-12 miesięcy zaszczyciłaś forum Filmy przejawami swej "osobowości"?
Poza tym na fakt braku dyskusji na f. Filmy składają się moim zdaniem różne czynniki, wśród nich tak prozaiczne jak: niechęć do chaosu jakim są długie wątki, wymiana myśli gdzieś w wąskim gronie, nieużyteczność struktury długich wątków, itd.
Przecież wystarczy przejrzeć strony. Nie muszę się niczym wykazywać. Kiedy ostatnio na Filmach był temat do dyskusji? Ja w tym gąszczu szukań jakoś nie mogę tego znaleźć. Więc może jako stała bywalczyni wskażesz mi taki temat?
Mój już jest.
Ale właśnie daliście mi wspaniały przegląd zapatrywań użytkowników korzystających obecnie z tego portalu. Nie ma do czego wracać.
na marginesie / oczywiście nie odpowiadam na trolling i prowokacje/ (chociaż czasem można się z tego pośmiać )
(tutaj małe uzasadnienie http://www.filmweb.pl/forum/filmy/Kiedy+starasz+sie+dopasowa%C4%87+znikasz.+Czy+ aby+na+pewno,2829998?page=5#post_14772763 ) tak więc proszę o wzajemny szacunek.
KotArystokrata, daje ludziom swoją wspaniałą postawą przykład jak wygląda NONKONFORMIZM,LUZ,EGALITARYZM, SZACUNEK DO DRUGIEGO CZŁOWIEKA!
Uczcie się i podziwiajcie!
Napisała jaśnie pani, która się nie napina, nikogo nie chce uszczęśliwiać na siłę, i nie ma w sobie za grosz narcyzmu. A wystarczy poczytać tylko jej wypowiedzi:
http://www.filmweb.pl/forum/filmy/Kiedy+starasz+sie+dopasowa%C4%87+znikasz.+Czy+ aby+na+pewno,2829998?page=5
Raz zwróciłam ci uwagę i już urosła jakaś uraza osobista zaciemniająca obraz.
Jeśli jeszcze raz przeczytasz moją wypowiedź to zauważysz, że nie proponuję likwidacji Gier, a jedynie przeniesienie ich do odrębnego działu tematycznego. Na tej samej zasadzie chciałabym, aby "Szukam filmu" umiejscowiono oddzielnie, a w dziale "Film" pozostały wyłącznie otwarte dyskusje.
"Raz zwróciłam ci uwagę i już urosła jakaś uraza osobista zaciemniająca obraz. "
? Przykro mi, ale kojarzę o czym mówisz....zwróciłaś mi uwagę? kiedy?
-----
Wiem, że nie proponujesz likwidacji gier, ale nie rozumiem dlaczego przeszkadza Ci miejsce, w którym są obecnie (nie widzę tu jakiejś sprzeczności z charakterem forum filmy). Zwróć uwagę, że tych otwartych dyskusji nie ma - być może pojawiają się od wielkiego dzwonu, ale zupełnie ich nie widać i to nie przez gry, a przez to że albo nikt ich nie zakłada albo niewiele osób wypowiada się w takich tematach.
Tak jak powiedziałam - pokaż co masz do zaoferowania; zakładaj ciekawe tematy, rozmawiajmy - nikt tego nie broni (ja bym wręcz zachęcała!). Nie widzę najmniejszej potrzeby, bo wymagało to "przemeblowania" forum.
///aha- gwoli ścisłości - nie żywię do ciebie urazy, myślę że nie dałam ci tego odczuć w swojej wypowiedzi. Nie sądzę też byśmy kiedykolwiek zdążyły się "poobrażać" :)
Ależ nie musisz się tłumaczyć, wszyscy wiedza, ze jaśnie pani obraziła się na mnie i teraz próbuje wszelkimi możliwymi, broń Boże, niebyt jawnym sposobami zrobić ze mnie trolla i prowokatorkę.
Nie musi za bardzo próbować. To co wyprawiasz w *tym wątku* przechodzi ludzkie pojęcie.
Po zastanowieniu - armo, jeśli ktoś przejął Twoje konto, ale przypadkiem to czytasz - spróbuj skontaktować się z administracją.