j/w
Wg mnie filmweb jest prawie idealnym portalem z przeogromna baza filmow.
Jednak jak zauwazylem brakuje w nim doslownie jednej opcji ktora bylaby swietnym dodatkiem. Mianowicie chodzi mi o opcje w profilu "Filmy obejrzane". Zauwazmy, ze przy kazdym aktorze wyswietla sie % filmow obejrzanych, "Obejrzales(as) 14 / 80 ( 17% )" - jednak owe statystyki brane sa z filmow ktore mamy w ulubionych, a jak zapewne wiadomo, moglibysmy obejrzec wszystkie filmy danego aktora, jednak nie wszystkie moglyby byc naszymi faworytami.
W spolecznosci filmweb`u zaczely pojawiac sie osoby, ktore dodaja wszystkie filmy ktore obejrzaly do ulubionych (przynajmniej ja tak wnioskuje, chociaz jestem tylko czlowiekiem i moge sie mylic), tu jeden przyklad: http://www.filmweb.pl/user/Wookie_LG/filmFavorites . W jego ulubionych znalazly sie szeroko-budzetowe gnioty, jak rowniez filmy godne polecenia dla kazdego kinomana.
Mysle, ze w owej opcji moglby istniec podzial na lata np.
1990
[obraz][tytul]
[obraz][tytul]
[obraz][tytul]
[obraz][tytul]
1992
[obraz][tytul]
[obraz][tytul]
itd.
Uwazam, ze taka opcja bylaby naprawde wielka gratka dla kazdego kinomaniaka, gdyz mialby on mozliwosc stworzenia swojej wlasnej listy filmow obejrzanych, czego nie proponuje raczej zadna z internetowych witryn w zarowno Polskim jak i ogolnoswiatowym internecie.
Z gory dziekuje za zapoznanie sie z powyzsza trescia!
Pozdrawiam!
Mylisz się kolego.
Można bardzo łatwo stworzyć listę widzianych filmów. Jest ona tworzona na podstawie ocen, które wystawiasz, a nie ulubionych. Jeżeli jesteś jednym z tych, którzy mają problem z przypisaniem obejrzanym obrazom noty z przedziału 1-10, to zawsze możesz dawać same 1 lub 10. Kompletna lista, z wyszukiwarką i kilkoma filtrami znajduje się (w moim przypadku) pod linkiem: http://www.filmweb.pl/user/Tajler/films . Dotrzeć do niej można w następujący sposób: Profil użytkownika -> Aktywność -> Twoje filmy.
Nie wiem, czy jest to precedens "zarówno w polskim jak i ogólnoświatowym internecie" ;p, wiem, że to jedna z kluczowych opcji portalu, która istnieje od dłuższego czasu.
Pozdrawiam i całuje.
A i jeszcze szczególik.
Wgląd do czyjejś pełnej listy filmów możliwy jest tylko w przypadku zawarcia wirtualnej znajomości (zakładka "Znajomi"). W pozostałych przypadkach ujrzysz tylko 50 najświeższych pozycji.
Wiem, durne, ale z pretensjami to nie do mnie.
'Zauwazmy, ze przy kazdym aktorze wyswietla sie % filmow obejrzanych, "Obejrzales(as) 14 / 80 ( 17% )" '
A mi niestety ta opcja nie działa... Korzystam z FF i kiedy chcę spojrzeć na % filmów obejrzanych, muszę wchodzić na IE, gdzie wspomniana opcja działa :). Podobnie jak nie ładują się ocenione przeze mnie filmy, podczas gdy ostatnie 50 kogokolwiek innego wchodzi bez problemu.
Może ma ktoś pomysł, jak problem rozwiązać?