Fajnie by było, gdyby istniała możliwość szybkiego polecenia filmu swojemu znajomemu.
Funkcja mogłaby być umieszczona na stronie danego filmu po prawej stronie, po kliknięciu
wybieramy osobę, której chcemy go polecić. Wiem, że nie tylko ja byłabym zadowolona z
takiego bajeru.
Wiem, że znajomi widzą jak oceniliśmy dany film, ale gusta są różne. Np. film, który ja uważam za gniot mogę polecić znajomemu, bo wiem, że jest akurat w jego guście. A to, że oceniłam jakiś film na 1 nic mu nie powie. Równie dobrze mogę coś ocenić na 10 wiedząc, że ktoś znajomy nie przetrwałby 10 min. Oceny nie mają nic do tego.
w pełni popieram ten pomysł. zwłaszcza że sama mam bardzo odmienny gust od innych osób i filmy jakie ja sama uwielbiam i oceniam na 9 lub nawet 10 w żaden sposób nie mogłam polecać swoim znajomym zdając sobie sprawę, że dane filmy w żaden sposób nie mogłyby ich zainteresować. tymczasem nieraz się zdarza, że filmy które oceniam niżej bardzo by przypadłyby im do gustu. ;)
Ech... Dość już tego uspołeczniania Filmwebu na siłę, wystarczą te wszystkie Facebooki i inne bajery z nim związane, z których korzysta tylko malutki procent userów. Trzeba inne rzeczy, bardziej potrzebne, tu wprowadzać (m. in. sortowanie wypowiedzi + filtry, filtry do Chcę obejrzeć, przypisk odrzucający obejrzane filmy z Bazy Filmebu itp itd)
filtry do "chcę obejrzeć" moje drobne fw marzenie od kilku lat -_-
dzisiaj doszło nowe...layout'owe :D
Zdecydowanie popieram, świetna funkcja. Takie powiadomienie mogłoby się pojawiać w "Powiadomieniach", obok asystenta.
Bardzo dobry pomysł. Ale myślę, że lepiej, gdyby wszyscy zaczęli krzyczeć, ze taka funkcja jest niepotrzebna. Wtedy na 100% ja wprowadzą.
Może zacznijmy zachwalać nowy wygląd i krytykować stary? Jestem pewien, że w przeciągu miesiąca przywrócą layout sprzed paru dni.
Uważam, że lepszym pomysłem jest:
- możliwość oceny avatara usera
- skomentowanie wspomnianego avatara usera
Niecierpliwie czekam aż te funkcje zostaną wprowadzone.
A skąd, pisałem w stu procentach (nie)poważnie... :P
ps czyżbyś się obawiała negatywnych ocen swojego avatara? :)
ps 2 jak ja to uwielbiam, jak mi podbijają wątki sprzed dekad :)
Przecież to nie Twój wątek, a post nie jest taki znów stary. Wiesz, widzę, że temat odświeżony, nie patrzyłam na daty, a z tego co mnie informowano to wiem, że opcja ta (polecania filmów) jest już w planach. Negatywnych ocen? Chyba tylko zawistnych jeśli już. Nie, tego się nie obawiam. Osoby, które uważam za porządne zawsze się wypowiadały przychylnie o moim avatarze. Zresztą avatary nie są wieczne, prawda? Z czasem się zmieniają. Po prostu uważam, że to bzdura dawać sobie nazwajem jakieś punkty za ocenę profilu. Nie wierzę żeby tu kiedykolwiek mogło do tego dojść i bardzo mnie to uspokoiło, że jednak była to z Twojej strony ironia. Wiesz, dla pewności musiałam zapytać, bo przecież nigdy nic nie wiadomo.
bardzo dobry pomysł: szukałem tego co jakiś czas, ale cały czas myślałem że po prostu nie zauważyłem" gdzie to jest..
skoro już się ma na filmweb znajomych, to można też im jakoś pomóc- przecież to nie jest funkcja w stylu ww. oceny zdjęcia profilowego, tylko bardzo pożyteczne dla szeroko rozumianej społeczności".
Czyżbyśmy się w końcu mieli doczekać?
Ustawienia -> powiadomienia -> "ktoś Cie poleca film".
Mniejsza z literówką, czekamy z niecierpliwością! :>
popieram myślałem o tym kiedyś oraz powinna być wprowadzona opcji skomentowania oceny aktora.aktorki