Jeszcze niedawno mogłam zobaczyć całą listę moich wpisów na forach filmwebu nawet sprzed kilku lat, a po tej koszmarnej zmianie strony nic nie można znaleźć. Ktoś pomoże?
Usunęli. (Zresztą jeszcze przed zmianą interfejsu - od miesięcy link prowadził donikąd.)
Możesz próbować u wujka Gugla, pisząc w polu wyszukiwania tak:
paula15 site:filmweb.pl
Ale to nie będzie raczej kompletna lista.
No co ty?! Jeszcze w grudniu sprawdzałam te wpisy. To w jaki sposób mam śledzić rozwój dyskusji na forum które komentuje? Tu zapisałam w przegladarce
'Jeszcze w grudniu sprawdzałam te wpisy"
To jakoś trafiłaś tuż przed ich usunięciem.
"To w jaki sposób"
Dodać forum lub temat do obserwowanych (ikonka lornetki przy temacie) i sprawdzać powiadomienia:
http://www.filmweb.pl/notifications
To było rozpierd... hmm, nie nadawało się do niczego!
Kolejność była jakaś losowa, nie było rozdzielenia między wpisami a założonymi tematami, żadnego filtra, nic!
Jedyne sensowne rozwiązanie (które polecam), to 1. włączyć powiadomienia na maila, ja mam praktycznie od początku mojego filmweba i mogę się dokopać do jakichś antycznych wpisów, a 2. to metoda jeszcze lepsza, lecz wymagająca dyscypliny i więcej pracy - przeklejać sobie linki do tematów do pliku! Czy to tekstowy, czy jak ktoś umie to htm, cokolwiek, nawet word, czy excel się nada.
"To było rozpierd... hmm, nie nadawało się do niczego!
Kolejność była jakaś losowa, nie było rozdzielenia między wpisami a założonymi tematami, żadnego filtra, nic!"
A to swoją drogą... Kompletnie nie pojmuję w jaki sposób ktokolwiek mógł z tego korzystać w takiej formie w jakiej te partacze to udostępniały.
Ten myk z pocztą jest dobry, ze dwa dni temu patrzyłem sobie nawet: TONY mam powiadomień, o każdym pojedynczym poście, wszystko! I nawet chronologicznie :O
Pod warunkiem, że było włączone te x czasu temu...
Ja też mam tysiące e-maili, bo choć dość krótko tu jestem, to przy 12k opublikowanych postów, sporo było komentarzy ;)
Na szczęście od początku mam ustawione filtry w poczcie, więc chociaż trochę zostało to podzielone...
W bieżących sprawach to nawet zdaje egzamin.
Ale i tak nigdy chyba nie dokopie się do powiadomień sprzed chociażby roku...
Ale dlaczego?
Ja sprawdzałem wczoraj i napisałem ile mam tych maili, już nie pamiętam czy 8 czy 9 tysi, ale są wszystkie od początku świata ;) znaczy od sierpnia 2008! Pierwszy jest pt. "filmweb.pl, aktywacja" ;D
Pewnie masz lepszą pocztę.
Mam w Interii, i nawet jak wyszukam według daty maile z Filmwebu, to mnóstwo ich jest, ile to nie wiem, bo nie ma licznika.
I trzeba ich listę przewijać w dół (co za szybko nie działa) .
A już znaleźć konkretną odpowiedź na jakiś temat...? Nie wiem, nie próbowałem.
Ja mam pocztę od 21 lat na Yahoo! W między czasie tam też interface przeszedł "dobre" zmiany, ale muszę przyznać, że pomimo złości za każdym razem później się okazywało, że jednak są nowe funkcje i większe możliwości. To nie FW! ;)
Tak więc mogę sobie wyszukać dowolnie co tylko chcę, nawet fragment treści z maila, określić daty, nadawców itd.
Mam też konto na gmailu i przykro mi, ale jest tak uuujowe, że brak mi słów! To już moje pseudo firmowe konto na wp jest od niego o niebo lepsze i całkiem funkcjonalne, dobrze się używa, służbowej korespondencji mam tam chyba ok. 7-8k.
Brak wsparcia dla tworzenia struktur katalogowych, sam mocno przypomina czata społecznościowego, brak zaawansowanych narzędzi do wyszukiwania, personalizacji itp. Ogólnie wygląda dla mnie słabo, kogoś wychowanego na yahoolcu.
Ja wiem, ze działa i jest skuteczny, ale jakoś nie dla mnie.
"Brak wsparcia dla tworzenia struktur katalogowych"
Z tego się już wieki temu wycofali. Tzn. nazywa się to u nich "tagi", ale już od dawna działa jak katalogi.
"brak zaawansowanych narzędzi do wyszukiwania"
O, a to zaskoczenie. Gigant wyszukiwarkowy i takie coś?
Na Yahoo jest coś co zmałpowało WP i nazwało to smartfolder, gdzie wchodzisz w niego i masz wynik jakiegoś wyszukiwania i wszystko co tylko dusza właśnie tam w nim masz!
Widziałeś, że padł blady strach i się delikatnie niby wycofują ze zmiany, choć nie do końca, ale wiesz może dlaczego???
:)
No niby tu:
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Informacje+o+pracach+nad+nowym+pro filem,2995828
Trochę takie mydlenie oczu, ale dlaczego to mówię Ci prawdziwa bomba! :D
A wiesz, że... posypały się już pierwsze głowy za te beznadziejne zmiany! Ten co o nim pisałeś wczoraj, to on już beknął :[]
Znalezione ;) gdzieś w sieci:
http://i65.tinypic.com/svs7eg.jpg
:D ;p
Eeee... To się pojawiło wczoraj koło południa. Naprawdę dopiero teraz to zauważyłeś? :) Nawet w którejś odpowiedzi wczoraj ja Tobie podsyłałem tego linka.
Tu jest moja odpowiedź:
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Informacje+o+pracach+nad+nowym+pro filem,2995828?page=4#post_15756550
Tak, tak, wiem, aż tak się nie zamotałem, ale to jako wprowadzenie do drugiego jest, widziałeś???
:)
" jako wprowadzenie do drugiego jest"
Znowu nie rozumiem...
Aaaa.... Że ten obrazek? Widziałem, świetny. :-D