Przydałoby się coś zrobić z tymi spacjami, bo brzydko i nieprofesjonalnie to wygląda. Na przykład przy tytułach fińskich mamy tak:
http://i61.tinypic.com/2mgv67b.jpg

Jestem pewien, że jeszcze w innych przypadkach, nie tylko przy fińskim, coś takiego widziałem, więc dobrze by było wszystko przejrzeć na wszelki wypadek.

Yammamoto

Przy okazji można także dostawić ogonek przy "Międzynarodowy" ;)

użytkownik usunięty
Lipstick_92

A właśnie jak to jest w przypadku gdy mamy tylko jeden tytuł w języku polskim usuwamy atrybut główny?

Dokładnie tak, "Jeżeli w bazie mamy tylko jeden polski tytuł oznaczony atrybutem tytuł główny, to należy ten atrybut usunąć, gdyż jest zbędny".

użytkownik usunięty
Yammamoto

Jednak ta japońska młodzież jest dobrze wychowana, nie to co tutejsza... . :).

Yammamoto

No cóż, to filmweb, podobnie sprawa ma się z dywizami w azjatyckich tytułach... I zawsze widząc coś takiego zastanawia mnie jak ktoś mógł uznać to za prawidłowy zapis? A tak zapisanych tytułów są setki...

użytkownik usunięty
Yammamoto

Yammamoto nie rozumiem twojego zainteresowania tym rodzajem kontr, przecież i tak nikt ich nie sprawdza.

A co kontry mają do tego?

użytkownik usunięty
Yammamoto

W takim razie nie rozumiem twojego zainteresowania tym rodzajem informacji zamieszczanych na tym portalu - teraz jaśniej? Poza tym jeśli dobrze pamiętam jak ja napisałam, że informatycy mogli by przywrócić dawny wygląd komentarzy werów pod odrzuconymi/zaakceptowanymi materiałami, to twoja odpowiedź brzmiała "ludziom się w tyłkach od dobrobytu poprzewracało", że niby czepiam się pierdół. A sam zakładasz temat o nic.

Bo wygląd komentarzy jest w porządku i dalej nie mam pojęcia, co Ci się tam nie podobało - wszystko działa, dobrze się wyświetla. Rzadkość, że coś zmienionego dobrze tutaj działa. Ale jak ktoś lubi narzekać na coś, co sprawnie funkcjonuje, bo "kolorek się nie podoba" to trudno, ja nie mam zamiaru dyskutować, zwłaszcza że jeśli dobrze pamiętam to nie chodziło Ci o same komentarze, ale wygląd listy kontr, mogę specjalnie dla Ciebie poszukać wypowiedzi, jeśli chcesz. A z tytułami ewidentnie ktoś to zrobił byle jak, byle prędzej i fatalnie to wygląda.

użytkownik usunięty
Yammamoto

No widzisz dla mnie komentarze źle wyglądają, a dla ciebie inne tytuły. Ciebie oburza, że ponoć "narzekam na coś co dobrze funkcjonuje", a mnie śmieszy twój temat o innych tytułach. Nie powiem straciłam wczoraj trochę czasu na znalezienie tych spacji, bo się bardzo rzucają w oczy, nie powiem są tam, znalazłam je. Dwie weryfikatorki raczyły ci się wypowiedzieć w temacie, więc pewnie kiedyś poprawią ten błąd i odstępu już nie będzie :(, choć szkoda, że kolorku nie zmienią. Byle tylko przez to zadanie, które im dałeś o serialach nie zapomnieli.

Tamten temat nie ja zakładałam, o czymś innym był, a wygląd komentarzy był pobocznym zagadnieniem, które wynikło jakoś z dyskusji.

Yammamoto

Niestety więcej tego jest.
http://www.filmweb.pl/Skazani.Na.Shawshank/titles
http://www.filmweb.pl/Pianista/titles

Dwukwiat

Wiedziałem, że coś jeszcze jest, ale nie wiedziałem, że aż tyle. No to można się śmiało spodziewać, że nikt w najbliższym czasie nie ruszy tyłka i tego nie poprawi, zgodnie z tutejszą tradycją.

Dwukwiat

Możecie mnie oświecić o jakich nadprogramowych spacjach mowa?

użytkownik usunięty
Paskwalina

Język w nawiasie.

Paskwalina

Białoruś (białoruski )
Hiszpania (kataloński )
Izrael (hebrajski )
Kanada (francuski )
Finlandia (szwedzki )
Kazachstan (rosyjski )
Ukraina (rosyjski )
Afganistan (perski )