Proszę o pomoc.Chciałem dodać opis fabuły do filmu ale odrzucono mój opis i w uwagach napisano aby dodać i podlinkować aktorów.Jak to się robi,chodzi mi o podlinkowanie.

użytkownik usunięty
slawek110

Dodawaj na FDB. Tutaj szkoda twojego czasu i checi.

slawek110

Jak piszesz opis, z boku masz kolumne nazwaną "wstaw link".
Jest tam kilka pozycji.
Wybierasz tam "osoba" i w okienko wpisujesz/wklejasz nazwisko aktora.
Wtedy w opisie pojawia się jego aktywny link.

Montago

może coś źle robię ale po wpisaniu imienia i nazwiska pokazuje mi się tylko napis linkuj encje ( nie mam zielonego pojęcia co to znaczy) i nic więcej nie mogę zrobić,nawet zaakceptować.

slawek110

Spróbuj ręcznie dodać link. Gdy masz napisany opis, kliknij w ikonkę "[<>]" po prawej nad polem, w którym wpisywałeś opis - to BBCODE. Wokół imienia i nazwiska osoby wpisz komendę: [person]tutaj imię i nazwisko[/person]. Otwórz nową kartę lub stronę w przeglądarce. Wejdź na filmweb.pl i przejdź na stronę główną profilu osoby, którą chcesz podlinkować w opisie. Skopiuj ostatnie cyfry po myślniku z adresu profilu i wklej go w komendę po znaku równości . Gdy po raz kolejny naciśniesz "[<>]" powinieneś zobacz link.

Przykład linku dla Seleny Gomez:

Adres profilu na FW: "h t t p://www.filmweb.pl/person/Selena+Gomez-174812
widok w BBCODE: Selena Gomez

slawek110

Słuchaj, to jest tak:
w opracowanym tekście zaznacz fragment np. możesz mieć coś takiego:
" ... i wtedy Georga Clooneya przeleciał dreszcz ..." ;p takie głupoty ;)
Zaznaczasz "Georga Clooneya" i wybierasz "wstaw link do: osoby", w polu jakie wyskoczy zmieniasz żeby było w mianowniku LP czyli George Clooney i powinno ładnie samo znaleźć jeśli nie znalazło wcześniej. Klikasz OK czy wstaw i powinna grać gitara, zmieni się tekst na niebieski link.
Nie wiem jak można jaśniej to opisać...
Powodzenia, cześć.

slawek110

Dzięki wszystkim,zrobione