W uprawnieniach strony przy ustawieniach ciasteczek mam zaznaczone "Zezwalaj", aby nie były usuwane po zakończeniu sesji. Kiedy się loguję na filmweb zawsze zaznaczam "zapamiętaj mnie", a mimo to muszę się logować codziennie i często kilka razy dziennie, bo po restarcie systemu czy przeglądarki jestem wylogowana. Na innych stronach nie mam takiego problemu, np. na poczcie jestem przez cały czas zalogowana. Czy da się coś zrobić, aby na filmweb.pl pozostać zalogowanym? Po co jest ten checkbox "zapamiętaj mnie" skoro i tak nie jestem zapamiętywana?

i_Xa

Na bank masz coś źle ustawione w swojej przeglądarce. Jeżeli masz Firefoxa to zapewne masz ustawione czyszczenie Aktywnych zalogowań.

TAURI_3

Tak, mam Firefoxa ale nic takiego nie mam ustawione. Gdzie w ogóle niby coś takiego się ustawia i dlaczego w takim razie pozostaję zalogowana na innych stronach, tylko na filmwebie nie? Wprawdzie w ogólnych opcjach prywatności mam ustawione przechowywanie ciasteczek tylko do zamknięcia FF, ale przecież jeśli w uprawnieniach dla konkretnej strony ustawię , że mają być przechowywane także po zamknięciu, to chyba ta dyspozycja jest nadrzędna? W każdym razie na innych stronach to działa i po restarcie FF nadal jestem zalogowana, więc nie wiem o co chodzi...

i_Xa

Ustaw przechowywanie ciasteczek do wygaśnięcia. Dodatkowo sprawdź czy przypadkiem nie czyścisz aktywnych zalogowań podczas zamknięcia przeglądarki.

TAURI_3

OK, spróbuję z takim ustawieniem, chociaż to trochę bez sensu, bo chciałabym jednak usuwać ciasteczka z większości witryn podczas zamykania, a jedynie pozostawiać z kilku wybranych, jak np. filmweb czy poczta.
A gdzie jest ta opcja czyszczenia aktywnych zalogowań podczas zamknięcia? Jakoś nigdy się na coś takiego nie natknęłam. W opcjach widzę jedynie "Czyść historię podczas zamykania programu Firefox", ale ta opcja nie jest u mnie zaznaczona.

i_Xa

Czyść historię podczas zamykania programu Firefox" - > na prawo masz ustawienia tej opcji.

TAURI_3

Faktycznie, ale jak już pisałam, u mnie ta opcja nie była zaznaczona więc jej ustawienia były nieaktywne. A skoro nie była zaznaczona, to zalogowania nie mogły być czyszczone. Zresztą gdyby były, to po restarcie byłabym wylogowana także z innych stron, a tymczasem na innych pozostaję zalogowana, jedynie z filmwebu mnie wylogowywuje. Zmieniłam na razie na to przechowywanie ciasteczek do wygaśnięcia i zobaczę co będzie. Dzięki za pomoc :)