1. Wybieramy zakładkę FILMY/Baza filmów
2. Tworzymy zapytanie do bazy danych z parametrami
Ocena; 7-8,99
Liczba głosów: powyżej 2000
Gatunek: Dramat
(segregacja) po ocenach: od najwyższej.
3. Cieszymy się wywaloną bazą danych przy 1576 wynikach.
PS: Praca domowa: Wybieramy opcję "ukryj obejrzane" i naprawiamy filmweb. Po kasę
za wykonaną pracę dewelopera i naprawę bazy proszę się zgłaszać do Wydawcy.
Więcej informacji w dziale reklamy.
To też ładne, 1001 strona wyników przy osobach:
http://www.filmweb.pl/persons/search?orderBy=popularity&descending=true&page=100 1
Z tym, że nie wiem, jak to 'naprawić' :P
Nie ma takiej opcji aby wyszukiwanie osób kina na str 1001 dało Ci jakieś wyniki. Zapewne jest to źle użyta zmienna. Zamiast Long lub Integer wykorzystano jakiś Byte czy SByte aby zaoszczędzić miejsce. Musiał by się jakiś programista wypowiedzieć. To co Lotd_07 wyżej wymienił/ła to typowy przypadek ograniczeń bazy danych, choć ekstremalny. No bo kto odwiedza tak dalekie rewiry :) w tym dziale. Wystarczy zadać bardzo skomplikowane zapytanie aby dostać błąd. Warto zauważyć, że użytkownik z dużą liczbą obejrzanych pozycji częściej wybiera skomplikowane opcje i dostaje w zamian figę. Ja ma tak co kilka dni jak chcę naprawdę znaleźć coś ciekawego.
A Ty to intrygująca postać jesteś: jedna jedyna kontra i to odrzucona, a czerwony "księżyc" masz...
Cuda jakoweś, uchylisz rąbka tajemnicy na swój temat...?
;)
P.S.
Nie lepsze kiedyś te głowy były, bo teraz zrobiło się tak Twardowsko, Panie Twardowsko ;D
Czerwony łeb to nie weryfikator tylko pracownik portalu. Sądząc po odpowiedzi - z Działu Specjalnej Troski, czyli podwładny projektdewelopmentdajrektora Bochenka.
To zamiast "ma łeb do weryfikacji" nie mogło by/powinno się wyświetlać "ma łeb do tworzenia portalu", ale to tylko tak gdzieś do lutego br. bo teraz powinno się już wyświetlać "ma łeb do psucia portalu".
rucin93 Czy Filmweb kiedykolwiek odpowiada na reklamację użytkownika? Od 12 kwietnia wysłałem kilka maili do pomoc@filmweb.pl w związku z zbugowaniem profilu. Mimo zapisu w regulaminie "administrator dołoży starań aby reklamacja została rozpatrzona w terminie 30 dni od daty jej otrzymania" nie otrzymałem w ciągu 75 dni żadnej odpowiedzi.
Taki jesteś jasnowidz, a nie potrafisz sobie wyimaginować, co się tam na tej skrzynce musi wyprawiać...!?
:D
Hehe!
:)
Szkoda trochę, bo FW mógł się uczyć od najlepszych i tak najlepsi "odpowiadają" na wszelkie zgłoszenia/reklamacje w oka mgnieniu! >Odpowiadają< jest celowo w cudzysłowie, bo... już tłumaczę ;)
Wiele razy zdarzało mi się pisać (kiedyś, dawno temu) do wielkich koncernów jak np. SG, czy WD w sprawie hardware i odpowiedz była w kilka sekund, no góra parę minut! Taka jakość, a to, że była ona lakoniczna, sztampowa i zawsze nie na temat, to już zupełnie inna sprawa. I tak pisząc w sprawie tego a tego hdd pytałem o takie a takie ustawienie ustawienia, a odpowiedz zawsze była w deseń, że jest nam niezwykle miło, dołożymy wszelkich starań, no i pozdrawiamy serdecznie, łączymy wyrazy szacunku itp. itd.
Tak się to robi!
Uczyć się :[]
Cześć.