Czy da się ustawić w nowym wyglądzie żeby strona startowa Filmwebu był kokpit tak jak wcześniej?
Też się właśnie zastanawiam. Jak tak patrzę po ustawieniach, to wygląda na to, że chyba nie można. Żadnej takiej opcji nie widzę.
Tak to wiem ze można, ale miałem nadzieje ze da się jakoś inaczej, bo filmwebu nie chce mieć w zakładkach.
Można dać adres kokpitu do zakładek. Niestety jednak nowy kokpit nie działa poprawnie. Górne menu jest schowane za gadżety, które przysłaniają niektóre opcje. Czy ktoś z redakcji testował nowy wygląd przed wdrożeniem? Wątpię!!!
Kompletnie ich powaliło.Wygląda sto razy gorzej.W niczym nie można się połapać, zero personalizacji (nie można zamknąć zbędnych okienek jak poprzednio) i układ jest mniej przejrzysty. Generalnie przerost formy nad treścią.
proponuję zatem w kokpicie dać jeszcze jebniejszą reklamę, bo aktualna jest za mała i jeszcze ją ktoś przegapi ;/
Nigdy nie było można, każdy kto tu jest trochę dłużej wie, że takie sytuacje były już z poprzednimi zmianami. Nie mamy nic do gadania i nikogo nie obchodzi nasze zdanie.
Nie zawsze, było do wyboru albo się wyświetlała strona główna albo Kokpit, jak komu pasowało, a teraz wchodzi tylko na stronę główną i trzeba dodać Kokpit do zakładek żeby wchodził FW od razu na kokpit a nie przez stronę główną, tak jak ktoś pisał wyżej.
Niby portal dla ludzi, niby wychodzenie do klienta i takie sraty taty... A wygląd zmieniają co rok. I nie mogą się zdecydować. My się wkurzamy , a oni dalej swoje. I po co??
Dodaj główną stronę filmwebu do zakładek (w google chrome pasek poziomy pod paskiem adresu)
Edytuj i usuń nazwę i zmień adres na www.filmweb.pl/dashboard
W Firefoksie możesz dodać adres kokpitu do zakładek (ale po prostu do menu zakładek, a nie do paska, jeśli nie chcesz go tam mieć), po czym ustawić sobie w opcjach słowo kluczowe do tego adresu. Ja na przykład ustawiłem sobie tak, że po wpisaniu w pasek adresu słowa "film" trafiam od razu do kokpitu.
Co nie usprawiedliwia braku odpowiedniej opcji w ustawieniach FW.
Udało mi się za pomocą prostego skryptu naprawić rozwijane menu w kokpicie. Dodatkowo dodałem własny element menu, który można samodzielne edytować. Umieściłem tam funkcje, z których najczęściej korzystam. Skrypt uruchamiam za pomocą wtyczki Greasemonkey dla Firefoxa. Wystarczy przeciągnąć plik do przeglądarki z zainstalowanym dodatkiem.
http://www.firedrive.com/file/89180A61FD5DF4FD
filmweb.user.js przeniosłem na stronę z rozszerzeniami ale nie działa w Google Chrome.
Musiałby to być plik o rozszerzeniu .crx
Sprawdziłem dla Chrome i też działa ten skrypt tylko trochę inaczej się go instaluje.
1. Zainstaluj dodatek Tampermonkey (odpowiednik Greasemonkey)
2. Dodatek ma opcję dodawania nowego skryptu
3. Otworzy ci się edytor, do którego przenieś zawartość skryptu (skopuj z notatnika) i zapisz.
Dopisałem do skryptu funkcję dodającą do filmu oraz seriali ocenę oraz liczbę głosów z IMDb.
http://www.firedrive.com/file/BD8693C028551CE0
API, z którego korzystam działa głównie dla angielskich tytułów. Autor pracuje nad dodaniem zagranicznych nazw. W przyszłości można rozbudować skrypt. Zauważyłem, że polskie nazwy w IMDb mają usunięte ogonki. Dodałem to również do skryptu. Z tego co widzę skrypt działa świetnie wtedy, gdy uda mu się wyciągnąć ze strony tytuł angielski.