Informujemy, że ok godz. 12 nastąpiła fizyczna awaria części naszej infrastruktury. Pracujemy nad tym, aby skutki awarii, która mogła dotknąć części danych z ostatnich godzin, zostały usunięte najszybciej jak to możliwe. Problem dotyczy między między innymi ostatnich wypowiedzi na forach, jak również kontrybucji dodawanych w ostatnich godzinach. Przepraszamy za utrudnienia i niedogodności.

edit: skutki awarii zostały w dużej części usunięte.

Altais

obsady zaczęły się pojawiać w profilu, ale te dodane wcześniej się nie pojawiły - zatem zapewne w ogóle się nie zapisały.

Herushingu

Mi się nic nie dodało, ale usunięte nie jest, bo dodać od nowa nie można.

Herushingu

Właśnie znalazłem obsadę, która czeka na akceptację od listopada. Czy filmweb przestał dodawać nowe materiały?

Altais

No za mało jest weryfikatorów. To chyba oczywiste.

STAMiNA

Nie o to chodzi. Pytam czy ktoś dodał jakiś materiał w ostatnim tygodniu czy już nikt nie zatwierdza?

Altais

Mi dziś weryfikator zatwierdził jeden plakat. Działają tylko jak żółwie.

STAMiNA

A kiedy ten plakat dodałeś?

Altais

7 grudnia 15:57

:)

STAMiNA

Pocieszające. :)

Altais

Oczywiście, że zatwierdza, cały czas - praktycznie każdego dnia mam weryfikowanych kilka kontr różnego rodzaju.

Herushingu

dnia dzisiejszego jest to 4x kontra z plakatami, 1x obsada, 1x studio, a wczoraj z kolei było to 4x tytuł serialu, oraz 1x obsada.

Altais

> Pytam czy ktoś dodał jakiś materiał w ostatnim tygodniu czy już nikt nie zatwierdza?

Tu masz długość kolejek:
http://www.filmweb.pl/contrib/status
Tylko nie dostań zawału.

Marac

Dzięki. To bardzo przydatne. :)

Altais

Widzę, że jestem w grupie tekst. Jak znaleźć się w simple?

Altais

dnia dzisiejszego jest to 4x kontra z plakatami, 1x obsada, 1x studio, a wczoraj z kolei było to 4x tytuł serialu, oraz 1x obsada.

Herushingu

odpowiedź nie na tę wypowiedź, no cóż...

Herushingu

Czym jest kontra? Kontra to jedna pozycja do weryfikacji?

Altais

Kontra to żargonowo kontrybucja.

STAMiNA

Rozumiem. :)

Altais

Ja wcześniej nie załapałem jak mi jakiś weryfikator napisał wiadomość żebym zrobił kontry bo profil trzeba uzupełnić. ;)

Nie wiedziałem o co mu chodzi. :D

Altais

tak, kontra = kontrybucja.

filmweb

Ponawiam pytanie: czy kiedykolwiek wrócą zagubione posty?

Ketosz

Coś czuję, że nie. Ale spodziewajmy się w najbliższym czasie trójkatów zamiast kółek i zmiany koloru kropek z zielonego na czerwony ;)

Ketosz

Mi wróciły.

filmweb

Znowu sobie jaja robicie ? Od kilku dni chodziła zakładka CHCĘ OBEJRZEĆ a od dzisiaj rana znowu nie chodzi ??

21kamilka21

Mi nie działają ani rekomendacje (większość filmów jest niby 100% w moim guście) i dodatkowo nie mogę zobaczyć ocenionych filmów swoich i znajomych. Tak, jakbym była niezalogowana.

Fragaria

Odpukać ale mi działają oceny poprawnie :) u znajomych i u mnie :P

rekomendacje nie wiem, nie korzystam z tego :P

21kamilka21

Już działa :) To chyba była chwilowa awaria ;)

filmweb

proszę o interwencję odnośnie użytkownika który pisze http://www.filmweb.pl/film/Czarownica-2014-557330/discussion/Problem,2592941

Tibn

Podpinam się.

Tan sam typ Spamuje:
http://www.filmweb.pl/film/Birdman-2014-680709/discussion/1+10+-+Wybitnie+m%C4%9 9cz%C4%85cy%2C+irytuj%C4%85cy+i+pretensjonalny+film%2C+kt%C3%B3ry+udaje%2C+%C5%B Ce+jest+ambitny...,2591118#post_13118255

Filmzjebowicz HRZ_: http://www.filmweb.pl/user/HRA_

STAMiNA

A tutaj kolejne konto tego trolla:

http://www.filmweb.pl/user/HRA

Jak widać, ten chamski typ nawet nie kryje się z tym, że używa multikont. Powinien już dawno temu zostać zbanowany. Nic dziwnego, że na forum robi się taki śmietnik, pełen agresji i chamstwa, skoro administracja toleruje hejterów i ich multikonta.

Dadelog

> toleruje hejterów i ich multikonta.
Trolle, hejterzy, multikonciarze to ludzie generujący ruch na portalu a na tym redakcji Filmwebu zależy najbardziej. Nie liczy się treść i jakość na forum a ruch jaki generują użytkownicy. :)

filmweb

Zaktualizujcie to lub dajcie kolejną notkę, bo problemy nadal występują i co chwile się coś pierniczy!

Last_Ronin

Myślę, że ten temat mógłby pozostać już na stałe na górze forum jako ostrzeżenie: uwaga, ten portal nie działa tak, jak powinien! A zaraz może działać jeszcze gorzej.

Fangorn

Lub "Przed użyciem portalu, skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą" :P

Last_Ronin

"...gdyż każda rozrywka niewłaściwie stosowana może zagrażać twojemu zdrowiu psychicznemu" :)

filmweb

oceniłem film, ale nie jest widoczny w profilu, w ostatnio ocenionych - za to lubię filmweb, ciągle czymś zaskakuje

imponderable

Musisz go popchnąć. Ja mam tak od dawna, więc wpisuję w wyszukiwarkę co bądź, zaznaczam że oglądałem jakiś przypadkowy film i na profilu pojawiają się obydwa, wtedy odznaczam ten przypadkowy, a ten oceniony zostaje.

Mercyful85

dzięki za radę, ale bez przesady żebym 'bawił się' w coś takiego. oczekuję, że podstawowa funkcja w tym serwisie będzie działać poprawnie i tyle ;)

imponderable

Ok, ja akurat się w to bawię, bo tak mam prawie zawsze i to od dawna i wk... wnerwia mnie jak nie widzę, co oceniłem :)

filmweb

A kiedy był ten edit? ja dalej nie mogę oceniać/komentować, moje konto jest zmiksowane z kontem innego użytkownika. Ile tygodni potrzebujecie na usunięcie awarii???

filmweb

bawię się w archeologa ale nie mam pojęcia komu zgłosić awarię. moje konto jest zmiksowane z kontem innego użytkownika i ogólnie jakieś dziwne krzaczki się pojawiają na portalu po zalogowaniu. Czy coś działacie w tym temacie?

Gem

Mam to samo, mój profil wygląda okropnie po zalogowaniu, sekcje są pomieszane, zmiksowane i zakrzaczkowane, czy ktoś wie, o co chodzi?!

filmweb

A ja nie wiem gdzie to zgłosić, a nie chcę mnożyć wątków. Od kilku dni nie mogę wejść w ogóle na zakładkę "chcę obejrzeć". Za każdym razem wyświetla mi komunikat "Wystąpił błąd. Przepraszamy, wystąpił błąd. Zajrzyj na stronę startową naszego serwisu.". Gdy wybieram boczny pasek menu, to raz widzę np. 29 filmów, za chwilę 30, później 27 i ponownie gdy nacisnę tę zakładkę, to wyskakuje błąd. Ja mam coś sam zrobić na swoim koncie czy to bug na stronie? Dzięki za wszelką pomoc.