Dlaczego sprawdzenie obsady tak długo trwa?
Ja rozumiem teksty typu opis filmu czy osoby, ale obsada?

Tak samo z rzeczami dodawanymi do osób typu strona www czy ciekawostka.

Skąd takie kolejki? Nie ma osób sprawdzających?

DZASTII

Weryfikatorzy sprawdzają kiedy im się chce. Stąd kolejki.

DZASTII

^ to samo + za mało sprawdzających.

Yammamoto

Inne rzeczy mi szybko schodzą (no oprócz osób) a te obsady nic, a nic.
Szkoda, bo często już kolejny sezon np. jakiegoś serialu, a nawet z pierwszego nie sprawdzone.

DZASTII

dokładnie, chyba że ktoś się zlituje i przy okazji czegoś innego sprawdzi lub z innego powodu, ale to rzadkość

DZASTII

Tu znajdziesz długość kolejek (przewinąć na dół):
http://www.filmweb.pl/contrib/status
Obsady to 6 miesięcy.

Marac

Znam to tylko zastanawiam się dlaczego tak jest.

DZASTII

Nikt z redakcji Ci nie powie, ale tak na zdrowy rozsądek to pewnie za mała obsada do sprawdzania obsady. :)
Wbrew temu co piszesz, dobra weryfikacja obsady to baaardzo praco- i czasochłonne zajęcie. Sprawdzić tłumaczenie ról (często zguglotranslatorowanych z dziwnych języków), sprawdzić czy John Smith to na pewno John Smith, a nie John Smith XXXVII, sprawdzić czy NOWA OSOBA to na pewno nowa osoba, a nie już istniejąca tylko inaczej zapisana, itd...

Marac

No też fakt :)

DZASTII

Ale, że powołanie nowych nic nie da to bym jeszcze pół roku temu nie powiedziała.
Ponadto zastanawiam się po co wprowadzili inne tytuły skoro nikt ich nie weryfikuje.

Nie martw się o tytuły, niedługo zmniejszą limit ;).

Mylisz się Kate. Moim zdaniem najlepszą weryfikatorką "Innych Tytułów" jest Lipstick_92. W tym miesiącu trochę odpuściła.
Co do obsad. Hmm... Kontry dobrze punktowane, ale niestety bardzo czasochłonne do sprawdzenia. Sam miałem sprawdzonych z 10. Szkoda, że ekipa nie może ciut się powiększyć, ale lepiej zwerbować do "swoich" kogoś ogarniętego i zaufanego.

Registeel

A w czym się mylę? W tym, że inne tytuły weryfikowała tylko jedna osoba, a kiedy przestała, nikt inny nie zechciał się ich sprawdzania podjąć? To nie pierwszy taki przypadek, gdy pojedynczą grupę kont weryfikuje tylko jedna osoba.

Inni też sprawdzają, ale niestety sporadycznie.
Problemem jest właśnie ilość weryfikatorów. Castingu nikt nie będzie robił.

Może beta weryfikatorzy z pół złotym łebkiem? Chętni byliby przyjmowani na okres próbny. Wtedy można wykazać się zapałem i dokładnością.
Wiem, wiem. Nie przejdzie, ale pomysłem zarzucić zawsze można ;]

" inne tytuły weryfikowała tylko jedna osoba, a kiedy przestała, nikt inny nie zechciał się ich sprawdzania podjąć"

Aaaa.... To dlatego ich weryfikacja nagle stanęła. Kabaret normalnie...

Ja mam proste rozwiązanie. Trzeba dodać jeszcze kilkanaście typów kontr do wprowadzania. To na pewno pomoże zmniejszyć kolejki. Jest tyle możliwości: ograniczenia wiekowe na całym świecie, kolor, proporcje obrazu, format ścieżki dźwiękowej, wykorzystane kamery, właściciel praw autorskich, dochody z trzeciego tygodnia wyświetlania w Mozambiku.

PS.
Tak, drwię sobie.

Marac

wiesz, inne tytuły stanowią ważny element, szczególnie w przypadku produkcji azjatyckich... Inna sprawa, że ludzie dodają wszystkie tytuły jak leci, mimo że nie ma szans, by ktokolwiek używał rosyjskiego tytułu w zapisie cyrylicą do wyszukiwania amerykańskich produkcji, ale, hej, życie...

Herushingu

Co do innych tytułów pełna zgoda - to była refleksja ogólniejszej natury. Czy tak samo skomentujesz "potrzebność" premier na całym świecie, identycznych plakatów z napisami w innym języku (kiedyś niedopuszczalne), niezlinkowanych studiów filmowych (bez możliwości wyświetlenia listy filmów tamże zrealizowanych), zarysów fabuły (gdy mamy już opisy) i podpisów do zdjęć? Wszystko to oczywiście w kontekście rosnącej kolejki z obsadami i nowymi tytułami - a to są chyba jednak najważniejsze elementy, czyż nie?

Kolejka w kategorii "studia filmowe" wynosi średnio kilka godzin (czasem kilka minut, jak akurat ktoś ze stada weryfikatorów siądzie do kompa) - jak się ma farta to można dodać i 5 dziennie, przy limicie 1/dzień. To chyba dobitnie świadczy o tym, że kwestia kolejek nie jest traktowana poważnie / uznawana za problem przez władze portalu.

Marac

w sumie, ale to dotyczy wszystkiego, włącznie z obsadami, bo obsady filmowe i główni bohaterowie serialowi są istotni, ale setki gościnnych do każdego serialu? I tak wyszukiwanie konkretnej osoby jest katorgą, i podobnie ma się z filmografią aktorów, bo wiedza, że ktoś wystąpił w nie wiadomo jakim odcinku ciężko nazwać przydatną informacją, bo i tak trzeba posługiwać się zewnętrznymi bazami...