22 maja 2010 wyskoczyl mi limit obejrzanych filmow w ciagu roku - nie moglem nic wiecej ocenic i pozegnalem sie z Wami.

Wrocilem 2,5 roku pozniej - dzieki LIMITOM dziennym przepisywanie ocen z archiwum trwalo od listopada 2012 do sierpnia 2013 - 10 MIESIEcY.

Dzisiaj wrociliscie mnie do roku 1991 i zapisywania ocen gdzie indziej - roznica polega na tym ze zamiast na fiszkach z nazwiskami rezyserow i aktorow bede zapisywal je w excelu.

To ze ktos tam u Was oglada jeden film tygodniowo, to nie jest zaden powod zeby narzucac kaganiec osobom, ktore ogladaja wiecej od Was.

Z powazaniem,
Krzysztof Wasik.

Kriss_11

O Boże Boże Bożenko

Czy internet to naprawdę cały Twój świat?

Kriss_11

To ile już tych filmów na liczniku masz ?

RAC_79

7 tys

Kriss_11

Ja miałem problem z limitami ale to był błąd, mogę oceniać już normalnie... nie pomyślałeś żeby napisać do nich maila albo zapytać się ludzi na forach czy w ogóle takowe limity istnieją zamiast męczyć się tyle czasu?? Bzdura jakaś, ja napisałem maila do nich popisałem na forach i mi działa, nie ma żadnych limitów, powiedz mi jeszcze ile był niby ten "dzienny limit" a ile miał "roczny limit"

WujekChu1ek

z resztą poczytaj tutaj:
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/To+s%C4%85+jakie%C5%9B+%C5%BCarty+ dzi%C5%9B+1+kwietnia,2376358

WujekChu1ek

Więc tak.. sprawdziłem i policzyłem.

Limit roczny wyskoczył mi w maju 2010 - miałem przepisane 1017 ocen od 1 stycznia, a od 23 maja 2009 - 2257.
Komunikat wyraźnie mówił że limit roczny oddanych głosów został wyczerpany lub przekroczony. Próbowałem coś ocenić przez kilka kolejnych dni - nie dało się - więc zrezygnowałem. Teraz takiego limitu raczej nie ma - bo udało mi się w końcu przepisać archiwum w ciągu 10 miesięcy - 4 tys pozostałych tytułów - ale każdego dnia przy przepisywaniu ocen wyskakiwał mi limit dzienny przy 15-20 ocenie oddanej w krótkim czasie.

I ten limit dzienny istnieje, bo przed chwilą to sprawdziłem :) Weszłem sobie na stronę przzedwojennego komika Fatty Arbuckle i oceniałem jeden po drugim filmy - udało się ocenić 9. Przy 10. wyskoczył komunikat "Limit oddanych głosów na dziś został już wyczerpany". Próby zmiany daty na wcześniejszą nie przyniosły żadnych rezultatów, ponieważ wyskakuje komunikat "Wystąpił błąd!" Tak więc limit istnieje i jeśli chcesz spędzić dzień oglądając i oceniając krótkometrażówki, bajki Disneya, albo przepisywać archiwum to musisz mieć bardzo mocne nerwy i anielską cierpliwość.

A nawiasem mówiąc przepisałem sobie wczoraj jakieś 250 ocen w ciągu 1,5 godziny na IMDb i żaden szarpiący nerwy limit mi nie wyskakuje...

Sprawdź sobie, przy ilu ocenach Tobie wyskoczy limit :)

Kriss_11

Nie chcę mi się tego sprawdzać bo dzisiaj oglądne dużo filmów, koleś w FW napisał, że ocenił 15 filmów i nic mu nie wyskoczyło, to może być błąd FW, napisałem im maila o co z tym chodzi i prosiłem o szybką odpowiedź, ale jest weekend i myślę, iż odezwą się w poniedziałek. Miałem kiedyś taką sytuację, oceniają krótkometrażówki z kaczorem donaldem które kiedyś oglądałem i oceniłem ich z 30 i nie było żadnych limitów. Na prawdę może to być po prostu błąd, bo nikomu nic o tym nie wiadomo i, że takie limity w ogóle istnieją, jak to wytłumaczysz???

Ps. Ile z tych 7tys. filmów to krótkometrażówki o ile mogę spytać bo zżera mnie ciekawość.?

Kriss_11

Właśnie sprawdziłem i w 2010 oceniłem 28 krótkometrażówek z Tomem i Jerrym w tym samym dniu. A więc gdzie te limity??

WujekChu1ek

25 z kaczorem donaldem tego samego dnia, tak samo.

Kriss_11

A byłbyś w stanie ocenić z góry na dół filmy Fatty Arbuckle i sprawdzić czy faktycznie w ogóle nie masz limitu?
Tu się powinien wypowiedzieć ktoś od filmwebu, że Ty (być może) nie masz limitów, a ja mam.

Krótkometrażówek 330, wieczorem Disney na TVP1, więc będzie 3 więcej :)

Kriss_11

Z jakiej racji ty masz limity a ja nie mogę ich mieć?? Czytałeś w ogóle tego linka co ci wysłałem wcześniej??

Kriss_11

Oceniłem 10 więcej nie mogę.

Kriss_11

No i fajnie odhaczyłem je i teraz już nie mogę nic ocenić, co za gówno!!!!!!!!!!!!!! Wiedziałem, że tak będzie....

WujekChu1ek

Usuń oceny i znowu będziesz mógł oceniać dzisiaj.

WujekChu1ek

Ciekawe, czy nowi użytkownicy też mają taki limit? Zaznaczanie w bazie obejrzanych filmów trochę potrwa, chyba że obecnie targetem portalu są 10-latki, które niewiele widziały?

Kriss_11

Przecież napisałem, że odhaczyłem a dalej nie mogę oceniać. Oceniłem a a potem usunąłem a dalej nie mogę oceniać.... co za bzdura... Tak targetem FW są 10 latki na pewno, wolą byle szczyle niż konkretnego wyjadacza kina... Dodajesz im baze filmów na filmwebie, bazę osób, obsadę wspomagasz ich za free a oni za przeproszeniem mają cię w dupie!!!

WujekChu1ek

ŻENUA!!!

WujekChu1ek

Dobra zrobiłem test - oceniałem filmy Fatty Arbuckle
1. Wszedłem na stronę tego aktora
2. oceniłem 30 filmów - otwierałem po jednym w nowej karcie, oceniałem, zamykałem kartę i otwierałem następny film. Co 10 ocenionych odświeżałem stronę aktora. Limit nie wyskoczył. Oceny zostawiłem ale postanowiłem zmienić sposób oceniania
3. Na stronie aktora przy tytułach filmów jest taki "plusik" że można to kliknąć i wybrać ocenę. Oceniłem 18, przy 19 wyskoczyła informacja "Limit oddanych głosów na dziś został już wyczerpany".

Dodam jeszcze że dzisiaj przed tą całą akcją oceniłem 1 film, tak więc w moim przypadku limit wynosi 49 filmów dziennie. Ocenionych przed testem miałem 2451 filmów (w tym 28 mam ustawione bez oceny).

Wydaje mi się że źle na to patrzymy. Myśleliśmy że limity są bardziej surowe w stosunku do nowych userów, ale to może być w drugą stronę. Im masz więcej filmów tym mniej możesz ocenić - totalny bezsens!

gagarin77

Ciekawe spostrzeżenie! Ja z kolei otworzyłem kilka kart i po kolei oceniałem, ale myślę, że to nie w tym problem jak oceniasz.... Z resztą jak pisałeś im więcej mam filmów tym mniej mogę oceniać, przecież to totalny absurd!!! to nie moja wina, że mam ocenionych ok 4500 filmów i co niby mam na tym cierpieć?? No dobra odhaczyłeś już wszystkie filmy które teraz oceniałeś?? I co możesz oceniać dalej??

gagarin77

dla potwierdzenia screeny
http://imageshack.com/a/img23/9950/lkgb.jpg
http://imageshack.com/a/img854/6651/t3vc.jpg
http://imageshack.com/a/img839/3515/3thc.jpg

Zaraz sprawdzę co będzie się działo po odhaczeniu

gagarin77

Nie musiałeś potwierdzać, wierzę ci ale w sumie dobrze, bo jest jakiś dowód...

WujekChu1ek

Niestety lipa. Usunąłem wszystkie oceny filmów Fatty Arbuckle ale przy próbie oceny czegokolwiek znowu wyskakuje informacja o przekroczeniu limitu.
Próbowałem wszystkiego - odświeżanie z pominięciem cache, czyszczenia pamięci podręcznej serwera (?action=purge) i nawet na mojej awaryjnej przeglądarce IE (normalnie używam FF) - monit dalej wyskakuje. Nawet nie mogę ocenić ponownie tych samych filmów Fatty Arbuckle których oceny usunąłem.

WujekChu1ek

Też już nie mogę nic ocenić - kiedyś czegoś takiego nie było. Masakra - oceny 4 filmów i 3 bajek, które dziś mam zamiar obejrzeć wylądują w pamięci notatnika - ale numer :(

Kriss_11

Sprawdzałem teraz na drugim komputerze, dalej nie mogą niczego ocenić- ani filmu ani serialu ani gier.

!!! TO JEST KOMUNA - FILMY NA KARTKI !!!

gagarin77

Wiem, że nie powinienem się śmiać ale twój koment mnie rozwalił hahahaha!!! Co nie zmienia faktu, iż masz racje!!!

gagarin77

Dodam jeszcze, że współtworzymy tą stronę, marnujemy nasz czas na dodawanie kontr., wzbogacanie bazy FW i powinniśmy mieć też inne przywileje a nie to co zwykły użytkownik!!!!!!!!!!!!!!!! Czyż nie mam racji??

WujekChu1ek

Masz całkowitą rację

Kriss_11

Jaja jakieś chłopaki, napisałem maila do serwisu FW powinni w poniedziałek odpisać, będę was informował jak się odezwą i co z tym fantem zrobią...

WujekChu1ek

W regulaminie nie ma słowa o ograniczeniu w ocenianiu. Według mnie rzecznik praw konsumenta mógłby się czymś takim zainteresować.

gagarin77

Popieram nigdy o czymś takim nie słyszałem dopóki sam nie zobaczyłem... Z resztą jeżeli nie ma tego w regulaminie to masz racje ktoś może powinien się tym zainteresować...

WujekChu1ek

Można to jakiejś gazecie podrzucić. Pewnie na informację że takie praktyki rodem z systemu totalitarnego odchodzą na portalu, który ma ponad 2,5 miliona zarejestrowanych użytkowników aż będą zacierać ręce.

Kriss_11

Temat założyłem, bo w piątek limit wyskoczył mi po 8 obejrzanych filmach, dzisiaj po 10 ocenach, więc to nie jest jakaś stała liczba - ciekawe od czego zależy.

Kriss_11

Właśnie poczekajmy aż odpowiedzą mi na maila wtedy zobaczymy co zrobić dalej i o co w ogóle w tym chodzi, ja oceniłem 10 dzisiaj tak gagarin 49 i kriss 10, no jednak jak by nie patrzeć jest diametralna różnica, więc może być to jakiś śmieszny błąd na razie albo FW kombinuje nad wprowadzeniem limitów stąd te błędy...

WujekChu1ek

To nie jest błąd - to jest limit. Jak przepisywałem w zeszłym roku archiwum za każdym razem wyskakiwał przy 15-20 przepisanych ocenach. Nie było dnia, żebym mógł wpisać 50 - wyskakiwał zawsze wcześniej.

Ale żeby przy 8 jak w piątek? Może mam za duży łeb do oglądania filmów?

Kriss_11

Nie mam pojęcia o co tu chodzi...

Kriss_11

Mi wyskoczyło przy 49 ocenach (mam 2848 ocenionych).

neo_angin

Doszedłem do 99 filmów, przy 100 wyskoczyło okienko. Całkiem spory mam ten limit. :)

LeboLebo88

A ile filmów masz ocenionych?? Domyślam się, że nie więcej niż 1000.

LeboLebo88

To zależy ewidentnie od ilości ocen. 99 czy tam 49 to nie kłopot jeśli się nie założyło dopiero konta żeby przenieść oceny, ale już takie 10 jak się ogląda na przykład parę krótkometrażówek dziennie to już niefajnie.

neo_angin

W tej chwili mam 1989 obejrzanych filmów, prawie tylko pełnometrażowe. Więc nie mam ich znowu tak mało. :) To chyba zależy i od liczby obejrzanych, ale przede wszystkim od ilości ocenianych filmów dziennie.