Dlaczego liczników punktów jako punkty z kwietnia podaje zsumowane z marca i kwietnia?

Alee

Właśnie, też mi się nie wyzerował...

użytkownik usunięty
WujekChu1ek

From zero to zero. Motto Filmwebu.

Alee

Bo główny programista Filmłebu wyjechał na urlop:
https://i2.wp.com/alwayslazy.com/wp-content/uploads/2017/12/Lazy-Chimpanzee-2560 x1600.jpg?resize=1040%2C650
a bez nadzoru reszta zaczęła trochę olewać robotę:
http://www.ournakedaustralia.com.au/wp-content/uploads/2014/04/chimp.jpg

Marac

Wystarczył jeden niewinny post do motywacji:P I już naprawiony, musisz mój druhu wypowiadać się częściej;)

WujekChu1ek

Taaaa... Aż mi w końcu konto zablokują... ;-)

"- Słyszałeś? Aresztowali Kowalskiego.
- Naprawdę? Za co?
- Napisał na murze "Bierut to kretyn i złodziej".
- No tak... Beknie za obrazę Głowy Państwa.
- Nie oskarżyli go o obrazę...
- A o co?!
- O ujawnienie tajemnicy państwowej."

Marac

:D

Marac

:D

Takie i temu podobne kawały opowiadał wieki temu mój śp. dziadek :(

ZSGifMan

Mów mi wuju. ;-)

Marac

Wuju:
- jesteś mistrzem ;D

Mistrzem jebi (czyt. jebaj ;) programistów FW ;p
Szyderca z Ciebie zaiste doskonały ;)

P.S.
Jak się zapewne domyśliłeś odwiedziłem Twój profil i niemal spadłem z fotela... ze śmiechu :) :) :)
Dzięki!

ZSGifMan

Ja tylko skorzystałem ze wspaniałych możliwości oferowanych przez nowy wspaniały interfejs. :)

Marac

lajk :)

ZSGifMan

PS.
Szukałem czegoś bardziej w tym stylu:
http://www.ournakedaustralia.com.au/wp-content/uploads/2014/04/chimp.jpg
ale to muszą być zdjęcia z galerii na FW i nic nie udało mi się znaleźć. Gdybyś natrafił na jakieś pasujące to proszę o cynk. :)

Marac

Myślę sobie, że to co zapodałeś jest tak wspaniałe i wymowne, że nie znajdzie się nic lepszego! :D
Pasuje jak ulał!

Aczkolwiek jest kilka "małpich" zdjęć np. w wyszukiwaniu "planeta małp" z 2017 roku, czy też 2011. To już jak wolisz, ale ja bym to zostawił ;)

ZSGifMan

Niby się zgadzam, ale mam z tym jeden problem - nie cierpię "Głupiego i głupszego" (jak i Carreya ogólnie). Więc trochę boli, że w pewien sposób toto promuję. :)
Zapomniałem o cyklu "Planeta małp"! Dzięki, poszukam czegoś.

użytkownik usunięty
Marac

To zrobie z odpowiedzialnym za ostatnie zmiany

https://youtu.be/b5PF-MTeHCY?t=107

Marac

Proszę, ale będzie mi trochę szkoda jak zmienisz, bo ja akurat uwielbiam ten duet sympatycznych imbecyli ;)

ZSGifMan

Sprawdziłem - cykl PM odpada. Tamte małpy wyglądają o wiele za inteligentnie, żeby udawać programistów FW.

Więc możesz odetchnąć - "G i g" zostają.

Marac

Uff!
Dzięki.

Małpy (tamte) wyglądają o wiele za inteligentnie, żeby udawać programistów filmweba powiadasz... Żeby scharakteryzować uzdolnionego programistę z FW potrzeba więc małpiego iście imbecyla ;p

P.S.
Wiesz co? Tak sobie myślę: wyżywają się wszyscy na bogu ducha winnych programistach, a oni są tyle winni co pracownicy BOKu jakiego operatora, czy jakiejś dowolnej firmy, która nam srogo podpadła próbują nas wy*ujać, czy pani sekretarka w ZUSie czy skarbowym jak przyszedłeś, bo przysłali pismo od czapy. Programiści dostali rozkaz z góry, od tzw. zarządu i robią tylko co im kazano...

Debilami i pazernymi szujami są krawaciarze od słupków i sprawozdań, którzy aby im zera przybywały nie cofną się od zrobienia z filmwebu portalu dla przedszkolaków!
I srają serdecznie na to, że nam się to nie podoba a obsługa zrobiła się uciążliwa!

ZSGifMan

No coś w tym jest, co piszesz...
Zmieniłem na "Twórcy interfejsu" - jak masz inny lepszy pomysł jak ich krótko i celnie nazwać, to dawaj.

Ale z drugiej strony... jak do mnie w pracy przychodzi klient i mówi, żebym zrobił to i tamto, a ja wiem, że "to" jest kretyńskie, a za "tamto" zostanie zje...chany w prasie, to delikatnie tłumaczę mu, że jest debilem, a jak się upiera, każę mu zjaniepawlać, mówiąc, że takiego zlecenia nie mogę przyjąć.

Marac

Ja mam taki komfort po 20 paru latach w firmie, że jak coś mi nie pasuje, to mówię, że nie zrobię i kropka! I nie to, że mi się nie chce tylko jak widzę, że się kupy nie trzyma i lipa wyjdzie. I wszyscy od lat wiedzą, że robię albo porządnie albo wcale...
Dodatkowo zawsze sam sprawdzam coś po kilka razy, to mam pewność, że nie będzie marudzenia o problemach i nie będę musiał się znowu fatygować, ale... klient nasz pan i zawsze robię o co proszą, tylko po zmodyfikowaniu o moją wizję rozwiązania technicznego.
Coś takiego jak filmweb odstawia byłoby nie do pomyślenia!!! Jakbym tak lał na moich klientów jak filmweb na nas, to już bym siedział z czapką w dłoniach pod dworcem, czy gdzieś indziej np. na ulicy!!!

P.S.
"Twórcy interfejsu" - brzmi bardzo dobrze i bardziej adekwatnie niż poprzednio.

Alee

poprawili. Ale te zdobyte w kwietniu przerzucili na marzec (przynajmniej w moim przypadku)

zandra5

U mnie też. Widać nie można poprawić raz a dobrze :D

zandra5

A na pewno przerzucili? Bo nie zdziwiłbym się, gdyby po prostu te kwietniowe skasowali, zerując licznik...

Marac

U mnie w wynikach za marzec są połączone marcowe z tymi z pierwszych dni kwietnia. Dzięki temu załapałem się do TOP 50 poprzedniego miesiąca ;)

zandra5

Może to kwestia ilości (większej zapewne;), ale u mnie akurat ładnie przeszło z marca na kwiecień i punkty się zzerowały. Tylko 13 ich było...

Alee

http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Co+z+punktami,732477
http://www.filmweb.pl/forum/PORTAL+FILMWEB.PL/Przed%C5%82u%C5%BCenie+pa%C5%BAdzi ernika+w+listopadzie.,1485987

Dwukwiat

O, no to zerknijmy sobie w przeszłość...

1.
Kristof (czerwony łeb)
2 lis 2007 15:57 (7 godzin po zgłoszeniu problemu)
"[...] za co najmocniej przepraszamy."

2.
Xzar (czerwony łeb)
1 mar 2011 17:13 (2 godziny po zgłoszeniu problemu)

"naprawione. przepraszamy za usterke."

3.
Jakiś czerwony łeb
6 kwi 2018 (2 dni po zgłoszeniu, a prawie tydzień po zaistnieniu problemu, bo mało komu chce się tu cokolwiek zgłaszać, wiedząc, że zostanie się olanym)

"Dwukwiat, weź im tam jakiego linka wklej, żeby przestali mordy pluć, bo wiesz, że my ich mamy w dupie."

Alee

To chyba najszybsza reakcja na mój post- zlikwidowali licznik całkowicie już po paru dniach :P