Wydłużcie ten limit 1 kontra i już dzisiaj nie można dodawać zaokrąglcie do 3 kontr dziennie.

Ruben_fw

z czego?

cold_dog

Jak z czego ?

Ruben_fw

chodzi Ci o to, że np. 1 obsada itp? Mogłoby być więcej ;)

cold_dog

Tak dokładnie.

Ruben_fw

A co, kolejka za krótka?

Tak serio, to "studiom" można by zwiększyć limit. Tam akurat kolejka jest bardzo krótka, a braki w bazie olbrzymie. Nie widzę uzasadnienia dlaczego studia mają limit 1, a premiery i pozostałe tytuły limit 2.

Marac

Ciiicho, bo jeszcze zmniejszą limit premier i tytułów do 1...

Fangorn

ups...
:)

Marac

Skoro ten bot został wprowadzony to źródła rozumiem ,że nie sprawdza czy sprawdza jak to jest .?

Ruben_fw

Nic nie sprawdza. Idea jest taka, że bot akceptuje tylko zaufanym ludziom. Po pierwsze primo trzeba mieć świetne wyniki na wstępie, a po drugie primo po każdej rundzie bota kilka losowych kontr jest kierowanych bez kolejki do weryfikatorów i w ten sposób jest sprawdzane, czy poziom kontr się nie zmienił.

Marac

Chyba braki nie są już tak olbrzymie :) Nadal bez problemów znajdujecie dziesiątki filmów bez studia?

KUNIQ

No dobra, strzeliłem z "olbrzymie". :) Ale wydaje mi się że podobne co do braków premier. A premiery mają limit 2, będąc dużo bardziej czasochłonnymi w weryfikacji.

Marac

Też uważam, że spokojnie można w tej kategorii podnieść limit. Może jak kolejka zmniejszy się do kilku godzin to góra popatrzy na to łaskawszym okiem :)

KUNIQ

Po zastanowieniu, wolałbym chyba uzupełnienie listy studiów filmowych. Ludzie się produkują w tematach, wyszukują brakujące studia i jakoś nie widać, żeby ta lista miała być rozszerzona. Oczywiście najlepiej byłoby i podnieść limit, i wpisać brakujące studia do listy :)
O, albo jakiś formularz "dodaj studio filmowe". Jak "dodaj film", "dodaj serial" itd. Wtedy by to nie przechodziło przez bota, żeby nie było dubli (chociaż i tak są). I powolutku by się uzupełniło listę.

Fangorn

Studia o dziwo zostały parę miesięcy dodane hurtowo. Zwróć uwagę, że obecny wątek jest o nr 2.
Można więc oczekiwać, że i obecna partia zostanie dodana hurtem za jakiś czas.

Marac

O, rzeczywiście jest to numer 2. Zaskoczenie! :) W takim razie mój błąd. Jeśli mi jeszcze powiesz, że regularnie dodają festiwale do arkusza z nazwami, to obiecuję, że nie będę się czepiał Filmwebu i narzekał na niego przez następny tydzień ;)

Fangorn

"dodają festiwale"

No bez przesady! :)

A serio, to dzięki za przypomnienie - brak festiwali mnie osobiście dużo bardziej wkurza niż brak studiów. Bo dużo częściej się na to natykam.

Marac

Zajmuje się tym Aintha. To nie jest tak łatwe jak dodać studio. Trzeba dokładnie prześledzić każdy rok, bo okazuje się, że kilkukrotnie zmieniały się nazwy kategorii, coś dochodziło, coś likwidowano... Zrozumcie więc kobietę, że ma z tym sporo pracy.

KUNIQ

Ale ona się co jakiś czas zmniejsza do paru godzin. :) Co najmniej 2 razy w tym roku. Za drugim razem, kiedy to zauważyłem, że któryś z Was przysiadł i trzaska je bez przerwy, udało mi się dodać chyba ze 20-30 studiów w kilka godzin. Były weryfikowane przez tę osobę po ok. 2-3 minutach.

Marac

Będzie i trzeci raz w tym roku zapewne ;)

KUNIQ

Studia - pusto :)

KUNIQ

Wiem, zauważyłem. :) Patkot wyczyścił całą kolejkę w kilka godzin. Co tylko potwierdza, że można by akurat tu spokojnie zwiększyć limit do 2.

Marac

Zgłosiłem prośbę o zwiększenie limitu. Czekamy na odzew :) A w chwili obecnej znów pusto... ;)

KUNIQ

Super!
A można małe pytanko nie na temat? - bo wiele osób sobie łamie głowy. Czy jak już będzie można dodawać te "programy TV" to będzie za nie uznawany teatr TV?

Marac

Zapytaj o to Beeshopa, bo to on zajmuje się programami.

KUNIQ

Myślałem, że dostaliście jakieś wytyczne.

"Zapytaj o to Beeshopa"

Dowcipniś. ;-)

Marac

Tak, słucham.

Beeshop

Czy jak już będzie można dodawać te "programy TV" to będzie za nie uznawany teatr TV?

Marac

Nie, teatru nie dodajemy.

Beeshop

Dzięki za odp.

Marac

Woleliście jak jest boot czy jak było werfikowane normalnie niby fajnie ale np teraz mam kontre najstarszą z 11 04. A potem mam z czerwca wolałem jak werfikowali normalnie bez bota .

Beeshop

no to brawo - dodajecie wszystko oprócz tego co istotne. To ważne

jos_fw

Dziękuję.

jos_fw

Teatr Telewizji ich przerasta. Nie wypływają na te wody, bo do tego trzeba byłoby znaleźć ogarniętych weryfikatorów, którzy potrafią czerpać informacje spoza IMDB, bo tam niestety nie ma nic o Teatrze TV.

rolnik_sam_w_dolinie

Oj już znowu nie pitol. Źródła akurat potrafią ogarniać.

Za dodanie tych gównianych programów właściciel dostał słodką kasiorkę od TVN-u to dodali całą kategorię dla zachowania pozorów. Czemu teatr TV, który jest programem tv nie kwalifikuje się jako program tv to już insza inszość, ale tu - zgaduję - odpowiedzi nie uzyskamy. Już to, że w ogóle Beeshop odpowiedział na poważnie i na temat to święto. Na więcej bym nie liczył.

Marac

Jeszcze wiele razy Cię zaskoczę, Panie Marac!

Beeshop

Możesz zacząć od odpowiedzi na pytanie.

Marac

Nie otrzymałem takowego :(

Beeshop

Och przepraszam. Rzeczywiście. Już zadaję.
Pytanie do Szanownego Pana Beeshopa:
"Czemu teatr TV, który jest programem tv nie kwalifikuje się jako program tv"? Tzn. dlaczego nie będzie akceptowany pomimo tego, że dodajecie kategorię "Programy TV"?
Za odpowiedź na poważnie i na temat z góry dziękuję.

Marac

Dziękuję bardzo za pytanie, teraz mogę udzielić konkretnej odpowiedzi. Drodzy Państwo, Szanowny Maracu - pod pojęciem "program tv" klasyfikujemy najróżniejsze programy rozrywkowe jak teleturnieje, reality-show, magazyny o najróżniejszej tematyce, programy typu talent show i inne. Z drugiej strony, pod tym pojęciem nie znajduje się wiele innych tworów emitowanych w telewizji, jak wiadomości, koncerty, wydarzenia sportowe, reklamy itd. Pod pojęciem programu tv nie znajdują się również filmy, seriale czy teatr telewizji, które to są jeszcze innymi produkcjami. W szerszym znaczeniu pojęcia "program telewizyjny" można ująć wszystko, co jest emitowane w telewizji, w tym film czy spektakl telewizyjny, my jednak wybraliśmy tą pierwszą wersję.

Marac

Doszedłem do wniosku że nie opłaca się uzupełniać obsad stracisz czas a potem ci odrzucą z powodu pierdół typu tłumaczenie na j angiekski .

Ruben_fw

Jeśli kontra z obsadą jest dodana przed bodajże 28 kwietnia 2016 roku, to tłumaczenie na język angielski nie jest obowiązkowe i to jest błąd weryfikatora. Pozwolę sobie zacytować:

"Wizarrd w odpowiedzi na post: Ziggy | 28 kwi 2016 14:55

Tak, tłumaczymy zarówno na polski jak i na angielski. Kontrybucje dodane przed wprowadzeniem zmian nie będą odrzucane z powodu braku tłumaczeń. Oczywiście możesz je uzupełnić, jeśli chcesz."

http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/dodawanie+obsady,2774773

Jeśli dodałeś po tej dacie i nie przetłumaczyłeś ról, to twój błąd.

Ziggy

Teraz mam z 11.04 najstarszą kontre.

Ruben_fw

Niestety nie pamiętam dokładnie daty wprowadzenia zmian, więc jak chcesz się na to powołać to musiałbyś ją sobie ustalić, ale wydaje mi się, że tą umowną granicą był właśnie 28 kwietnia.

Ziggy

Szkoda że wcześniejszych kontr nie można sobie sprawdzić w zaakceptowanych tak nie powinno być.

Ruben_fw

Nie dość, że nie pokazuje najstarszych kontr, to wychodzi na to, że od maja 2015 do teraz dodałem tylko parę kontr z obsadą (sic!). Coś się im tam chyba pojumało :(

użytkownik usunięty
Ruben_fw

Jak odrzucą to chyba każdy weryfikator ma temat na blogu gdzie można zgłaszać poprawki i poprawki już lecą poza kolejką.

Wiem o tym

Ruben_fw

"Ok już się robi" - moderacja.

xD