Czy ktoś może mi podpowiedzieć, dlaczego na różnych urządzeniach, widzę zupełnie inny układ strony z różnymi opcjami. I nie chodzi tylko o kwestię estetyczną. Mianowicie
1/ w telefonie:
-po zalogowaniu, nie mogę się wylogować zupełnie, nie mogę znaleźć miejsca gdzie mogę się wylogować (chyba zwyczajnie go nie ma!),
-po zalogowaniu widzę zupełnie inny układ strony, niż na komputerze (na stronie 'aktywność' widzę tylko ostatnio obejrzane filmy). Poprzednia wersja filmwebu, wyglądała tak samo i na komputerze, i w telefonie.
2/ w jednym komputerze:
-na tym szarym 'pustostanie' z awatarem, na którym rzekomo można dodać tło pod awatarem, nie mam w ogóle tego przycisku, który do tego służy. Za to mam przycisk 'ustawienia', przez który mogę wejść w powiadomienia i pocztę.
3/ w innym komputerze (przeglądarka ta sama)
- na stronie o mnie, widzę dodatkowo część moich znajomych (nie wiem dlaczego nie wszystkich),
-mam opcję 'ustawienia' TeGo 'magicznego' tła :D. Nawiasem, ta jest najbardziej akceptowalna, ale nie wiem, co powinnam zrobić (jeśli w ogóle jest to możliwe), żeby tak wyglądało to wszędzie.
Czy ktoś wie???

Dlaczego wyrzucono z profili info o zalogowaniu (zielona kropka/kiedyś pasek/teraz- nic)???
Nie pojmuję, komu to przeszkadzało. Mój profil wygląda teraz jak jakieś cmentarzysko. Nie dość, że do podstawowych informacji na 'mój filmweb' muszę się dokopywać przez hektary pustostanu i setki zakrętów, to praktycznie straciłam szansę, aby sobie pogadać ze znajomymi w 'czasie rzeczywistym', bo nigdy nie wiem, czy ktoś jest aktualnie zalogowany...

honey_filmaniak

Dlatego, że portal projektowali i pisali debile.

Marac

Ok :D
Ale właśnie chyba znalazłam częściowe rozwiązanie zagadki, przynajmniej jeśli chodzi o komputery :D

honey_filmaniak

powinnaś pracować w dziale IT filmwebu :)

Adr05

:D chyba nie wpasowałabym się poziomem IQ :S

honey_filmaniak

a no to na pewno, ale umiejętnościami już ich miażdżysz :-)

Adr05

:DDD i dodam nieskromnie, że poczuciem estetyki i użyteczności chyba również, choć nie mam szans, aby się tutaj i teraz tym wykazać ;P

honey_filmaniak

oj na wykazanie się w tych aspektach to tutaj nigdy nie będziesz mogła liczyć...niestety :(

Adr05

No i teraz zadałeś mi cios w samo serce! :D

honey_filmaniak

obejrzyj jakiś film... ból minie ;)

Adr05

Obawiam się, że film nie ukoi bólu niezrealizowania estetycznego ;)

honey_filmaniak

Polecam "Głupi i głupszy" - film biograficzny o twórcach nowego interfejsu.

Marac

A mnie dopadła straszliwa ochota na Brazil ;)

honey_filmaniak

"Brazil" zawsze słuszne. :)

Marac

I warto go mieć zawsze na podorędziu ;P Żeby nie zapomnieć, jak to jest być pionkiem w bezdusznej machinie ;)

honey_filmaniak

Zmykam. Pa! Pewno mi nie uwierzysz, ale boli mnie paluch od przewijania ;D

honey_filmaniak

No nie może być...! ;-)
Mnie tylko dziwnie drętwieje środkowy palec, gdy pomyślę o panu Gortychu. ;-)

Marac

No, po kilkunastu godzinach mój palec zaczyna powoli wracać do względnej równowagi ;P A Twój jak się miewa?
Obawiam się jednak, że za parę lat użytkownicy filmwebu będą rozpoznawani po nad wyraz umięśnionym palcu wskazującym lub kciuku (to zależy, kto jakiego rządzenia używa) ;D

honey_filmaniak

*urządzenia ;)

honey_filmaniak

Mój się miewa nieźle, ale to dlatego, że od czasu "Dobrej Zmiany" ograniczyłem się praktycznie do forum, którego *jeszcze* nie spartolili. I zastanawiam się co dalej. Na IMDB konto już mam, ale tam nie ma części społecznościowej. Myślę nad FDB, własnym blogiem niezależnym od żadnego portalu lub kombinacją powyższych. Fajnie wygląda Letterboxd, ale nie chce mi się tłumaczyć wszystkich recenzji na Inglisz, a wrzucać tam po polsku to wiocha.

Na profile przestałem wchodzić (a bardzo to lubiłem), bo to przecież teraz nie ma sensu.

Marac

Po raz kolejny napisałam odpowiedź i po raz kolejny dałam 'anuluj' bo jakiś kretyn wyślij, zrobił po lewej stronie czy tam gdzie intuicyjnie nikt tego nie szuka. O matko...

honey_filmaniak

Ale to się akurat chyba nie zmieniło? Przecież forum jeszcze nie popsuli.

honey_filmaniak

A napisałam Ci, że już tyle zmian tu przeżyłeś, więc może z tą, też dasz radę... Choć przyznaję, że gdy mam suwać paluchem po wszystkich znajomych, to ogarnia mnie lekki niepokój i zarazem cieszę się, że mam ich tylko 60ciu. Przy kilkuset, wpadałabym w panikę za każdym razem ;D Opuszek palca, pali mnie jeszcze dość mocno od kulania kółka myszy po wczorajszym moim pobycie tutaj ;P

honey_filmaniak

Straszliwie przeszkadza mi to, że na profilu nie widzę 'zalogowań' znajomych. Chyba jestem jakaś staromodna, ale lubię czuć, że nie gadam do ścian lub w próżnię ;D

honey_filmaniak

Już doczytałam też, dlaczego mam takie problemy na różnych urządzeniach. Okazuje się, że coś jest nie tak z dopasowaniem wielkości strony do rozdzielczości urządzeń. Na iphonie ucina stronę, w związku z tym nie widzę połowy funkcji :D O matko... ;)

honey_filmaniak

Tylko że tym razem zmiany nie są (dla mnie) tylko estetyczne / ergonomiczne. Tym razem usunęli jakieś 70% funkcjonalności, dla których tu jestem. Na portalu korzystałem z:
- oceniania
- uzupełniania bazy
- bloga
- recenzji
- komciowania ocen
- stron profilowych (własnej i innych)
- forum (+dyskusji pod filmami)

Zostało mi ocenianie, forum i recenzje.
Strony profilowe usunięte, komcie i blog ukryte, (komfortowe) uzupełnianie bazy uniemożliwione.
Niestety nie ma portalu, który by zapewniał 100% z powyższej listy. Dlatego nie wiem jeszcze co zrobić.

Marac

Przy czym forum jest jeszcze stare, a więc będzie następne do odstrzału. Zostaną oceny i recenzje.

Marac

Założyć własny??? ;) Lepszy??? ;) Wiem wiem jestem wredna, ale może to jest jakiś pomysł.

honey_filmaniak

Portalu to oczywiście nie, ale myślę nad przeniesieniem się na własnego bloga.

honey_filmaniak

A jak będą wyglądać nowe fora można zobaczyć na stronach recenzji, bo tam są już nowe:
http://www.filmweb.pl/review/Popsuj-zabawa-21247