Szukam poparcia do mojego pomysłu
Pomysł: Chce nakłonić twórców filmweb do stworzenia naszych Oscarów (filmweb), w których każdy miał by prawo oddać głoś na Najlepszy film, Najlepsza aktorka i tak dalej.
Proszę o wasze poparcie i komentarze
Lucyfer106
A na czym miałoby to polegać? Bo taki ranking na najlepszych aktorów, aktorki itd. itp. jest prawie na każdym blogu:)
pozdrawiam, Maciek (Nazgul)
Do końca to nie wiem jest to tylko pomysł
Trzeba było to podzielić na kilka etapów jest to tylko propozycja
1) wybranie 20 najlepszy z wszystkich z odpowiedniego roku
2) wybranie 5 najlepszych
3) wybranie tego jednego najlepszego
Proszę o dalsze propozycje i komentarze
Proszę też o komentarz od osób z góry
Możecie od razu podawać propozycje na nazwę (Oscarów filmweb)
A co wyjdzie to zobaczymy warto próbować
zloty leb... ;P
rzecz w tym, ze oscary sa prestizowe; ten prestiz zawdzieczaja m.in. temu, ze przyznaja je wylacznie ludzie tworzacy filmy, ktorzy maja o nich pojecie. podobnie jest w przypadku zlotej palmy, zlotego lwa. gdy banda malolatow przyzna zlotego lba za najlepszy film, np. aliens vs predator, nie poprawi to (i tak juz mizernego) wizerunku portalu...
glownie 'dzieki' komentarzom. to straszne, ze na najwiekszym polskim wortalu filmowym moderacja forow jest w powijakach. w ktoryms miejscu rednacz zaznaczyl, ze blokowane beda posty wulgarne, zawierajace spoilery i majace na celu sprzedaz/wymiane filmow divx. o ile jednak z glownego forum cos czasem zniknie, to juz fora poboczne sa przez redakcje calkowicie olewane, zwlaszcza jezeli chodzi o wymiane filmow. sam osobiscie nic przeciwko takiej wymianie nie mam, ale forum to nie bazar i powinno sluzyc chyba innym celom. poziom komentarzy... rzecz wzgledna, nigdy nie oczekiwalem, ze na forum hp czy matrixa ujrze rozlegle felietony czy wnikliwe eseje; rzecz jednak w tym, ze ktos kto pierwszy raz trafia na filmweb, zostaje brutalnie zderzony z niezbyt ambitnymi tematami. i tej sieczce redakcja nie przeciwstawia absolutnie niczego, nie mozna nawet zobaczyc 'tematow na forach' danej osoby, trzeba skakac po filmach i szukac ciekawych komentarzy. na razie tyle...
pozdrawiam :)
może być nieźle , ale rozumiem że filwebowe oscary maja być tylko wśród nowych filmow, czy np.Film wszechczasów?
Faktycznie - może to wyglądać nieciekawie jeśli małolaty i popkorniarze będą oceniać :/ Więc może osoby, które mają już łeb na karku :) mogłyby te "Filmwebowe Oskary" przynawać :) (wiem wymądrzam się bo łba już mam...)
Aha! Ja też się pod tym podpisuję...
Ja nie mam łba i nie mam czasu nabyć;-) Ale co jeśli ktoś ma łeb bo tworzy strony takich filmów jak hp czy AlienvsPredator? Ha! i otym nie pomysleliście;) A może by tak w pierwszym etapie łebki wybrały(poprzez głosy) te 20 filmów, w drugim- złote łebki podały nominowanych - a na końcu głosowałby już każdy zalogowany:)
przecież każdy film można oceniać, więc wystarczy otworzyć jego stronę, żeby zobaczyć, co o nim sądzą użytkownicy... poza tym jest "top 10 nowości", "top 100 świat" i tak dalej (w katalogu).
jeżeli coś takiego miało by powstać, ktoś z łbem na karku musiał by ułożyć listę nominowanych - taka filmwebowa Akademia. :] a później głosować powinni wszyscy chętni. w ten sposób filmebowego oskara nie dostanie film pt. "gangsta-raperzy wyrywają laski i palą blanty", a jednocześnie jakieś pozory demokracji zostaną zachowane... ;]