Dlaczego do filmografii Ty'a Penningtona, Prestona Sharpa, Tracy Hutson, Constance Ramos, Paige Hemmis, Eda Sandersa (III), Eduardo Xola, Paula DiMeo i Michaela Moloney nikt dodał jeszcze programu "Dom nie do poznania"? Do przecież dzięki niemu stali się naprawdę znani i lubiani. Brakiem w ich filmografii zostali przez Filmwebowiczów skrzywdzeni. Ktoś powinien to jak najszybciej naprawić.

mania19

Coś w tym stylu, siedzę już parę godzin, więc pewnie nie będę do samego rana jak zawsze...

ZSGifMan

Ale siedzisz w pracy czy na fw? xD

mania19

I jedno i drugie, czyli oba ;)

ZSGifMan

I gitara :)

mania19

A Ty jak zawsze onlajn?
;)

ZSGifMan

Haha :)
Ależ skąd.

mania19

Co dzisiaj zajadasz?

ZSGifMan

Miałam to
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRBZ1aiMlJJ6wVqOvpdF8L3EgIk 4itI_Fb6NpR2Srjers2bNd35

mania19

Chyba fajne, chyba, bo nie jadłem :

ZSGifMan

Fajne, fajne :)

No zdrowe, że hoho.
Moja w czerwcu jedzie nad ocean, tez cos jak green school i musze jej w śpiwor zainwestowac.
A córa ile ma?

mania19

Zapomniałaś?!
Thirtin, 13 :)

ZSGifMan

Myślałam, że to syn tyle ma :)

mania19

Oł, bosz!
Serce mi wali jak oszalałe...
W co Ty mnie wrabiasz?
;)

ZSGifMan

No w nic przeciez :)
To ile Ty masz tych dzieci?

mania19

Ja wiem tylko o jednym ;))

Zapomniałaś! Zapomniałaś ;p

ZSGifMan

Bylam przekonana, ze masz dwójkę :)

Nie zapomniałam :)

mania19

Tylko rozpuszczoną jedynaczkę ;)

mania19

Ale piszesz z (tak) wieloma osobami, więc może się zdarzać...
Hihi!

ZSGifMan

Jasne....z wieloma.

mania19

A robiłaś im wszystkim ankietę na chleb z masłem z cukrem i śmietaną z cukrem?

ZSGifMan

Nie, nie robilam.

mania19

Marac nie chciał powiedzieć, bo się obruszył.

ZSGifMan

A gdzie on się znowu obruszyl?

Ps jak zalozymy sobie temat do pisania to nie pozwolimy Maracowi w nim pisac :D

mania19

No obruszył się, że tematy nasze są bzdetne, ciągną się całymi stronami i jego przez to toną...

ZSGifMan

Ale my mamy fajne tematy wiec jakie bzdetne?

mania19

No to on tak "śmie" twierdzić ;p

Trzeba znaleźć nowy temat...

Pamiętasz serek homogenizowany w prostokątnym białym plastikowym pudełku-wytłoczce o rozmiarach około 10x7x5cm pod srebrną filą aluminiową?
Ale był pyszny!

ZSGifMan

Teraz się przyczepi, że go obgadujemy :p
Ach ten wujek Marac :)

mania19

Marac czepialski strasznie jest... czasami ;)

mania19

Nie przyczepi się, bo nie czytuje Waszych dyskusji. Mówił przecież.

Marac

Ale wiesz wujku Maracu, że my tak sobie tylko zartujemy? :)

mania19

Ktoś się przestraszył tego "złego" wujka ;p

ZSGifMan

Alez skad :@
Licze na dobry prezent na urodziny :)

mania19

Marac rozdaje prezenty?
:O

Ja byłem grzeczny, też dostanę? :)

ZSGifMan

Rozdaje, rozdaje ale tylko w dniu urodzin :D

Jasne, rozga przez plecy :p

mania19

Ale jesteś :

ZSGifMan

A tam rownouprawnienie :)
Nie wiem dlaczego co niektorym kobietom przeszkadza, że od niektorych rzeczy jest facet :)
No po kiego diabla do np. Takiej kopalni się pcha?

Marac

No to hulaj dusza, Maraca nie ma XD

mania19

Coś takiego, tylko opakowanie było chyba 250g, smak był naturalny i kształt bardziej prostokątny, a kolorystyka srebrno niebiesko czerwona zdaje się...
https://retro.pewex.pl/uimages/services/pewex/i18n/pl_PL/201511/1447335310_by_kr zys_500.jpg?1447335310

ZSGifMan

Pamietam ten serek z obrazka :)
Aż mi się smak przypomnial :)

A u mnie jak mamie ciasto zostalo jak placek robila to kladlo się(zima) na piec kaflowy i czekalo aż to ciasto rozwalkowany kawalek się upiecze :)
To byl rarytas :p

mania19

A te lizaki co były ostatnio, to dziecko znało, bo lubi jak wszystko co słodkie, ale jej wspomnienia będą pewnie już o tych kulkach na patyku pt. chupa chups...

ZSGifMan

Ja widzialam Twój link z tymi gumami kulkami to też je pamietam i jadlam nawet wiele razy :)
One byly 10sztuk za 1zl :)

A lubisz czarnine? :)

mania19

Najlepsze, że to był jakby cukierek i miał polewę twardą grubości ze 2mm i jak się przegryzło albo się w ustach rozpuściła, to właśnie w środku była biała guma balonowa.

Czarniny nie jadłem, choć bardzo chciałem spróbować, lubię kaszankę, wątróbkę, salcesony i inne duperele i podroby. Lubię także skandynawski bloodpudding...

https://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=sv&u=https://sv.wikipedia.org/wi ki/Blodpudding&prev=search

ZSGifMan

Ciekawe czy mozna je jeszcze gdzies kupic.

Czarnina to mój faworyt wsrod zup, ale jadam rzadko :)
Salceson tylko bialy, watrobka z duza ilosci cebuli.

A dobre to jest?

mania19

O dziwo to jest na słodko, z cynamonem. Można jeść z chlebem, masłem i miodem popijając mlekiem na np deser.
Czad, jak lubię jeść samo z mlekiem, czasem jak ktoś przywiezie, to place lizać, no chyba, że pojadę tam w gości :)
O dziwo sami Szwedzi smażą to jak my kaszankę w niedzielny poranek, ale keczupem tego nie polejesz, ani cebuli nie dodasz, bo za słodkie.

ZSGifMan

A to nie wyglada jakby dalo się usmazyc jak kaszanke :)
Wyglada na takie zbite

mania19

W konsystencji jest jak nasza szara pasztetowa.
Faktycznie jest to kaszanka z taką różnicą, że z kaszą manną i mąką, potem przemielone bardzo drobno i prasowane chyba w takie bloki. No i cukier muszą pakować, bo słodkie bardzo i czuć cynamon z kilometra :)
I sprzedawanie nie we flaku czy rurce z folii, tylko w wytłoczkach jak u nas twaróg.

ZSGifMan

A to nie wiem czy dla mnie w takim razie bo ja to za cynamonem nie przepadam.

I rzadko spotykane, że mowisz twarog, bo zazwyczaj to ludziska mowia bialy ser.

mania19

Z cynamonem to lubię z dzieciństwa ryż z jabłkami :)
Ale pycha, dawno nie jadłem, świetne na deser, ale w tych gorszych czasach (dawno temu) było na drugie danie zamiast drugiego dania.
Jeszcze są jabłka pieczone z cynamonem jako nadziewka do jabłecznika, nie mylić z szarlotką. Jabłka też mogą być pieczone w piekarniku przekrojone i nadziane cukrem i cynamonem z rodzynkami, to dopiero frykasy.

Bo ludziska gupie są i zapewne karmione jakąś pomieloną białą chemiczną masą, to i mówią, że ser biały.
Twaróg, to tylko taki twardy z grudkami, pakowany w pergamin, ociekający serwatką, twardy, mokry i pyszny :))
Lubisz, pamiętasz, jadasz?

ZSGifMan

Ja jak piękę ciasto z jabłkami to pomijam cynamon bo nie przepadam.

No oczywiście, że jadam twaróg :)
Najlepszy z cukrem i ze śmietaną :)
Albo naleśniki z twarogiem, pychota :)

Wspomniałeś o dawnych czasach więc na pewno pamiętasz mortadelę :)
Moja mama robiła czasami oszukane kotlety z mortadeli właśnie :)

mania19

U mnie mortadela jest grana do dzisiaj, rzadko ale jest.
Krojona w plastry przekładana pomidorami, papryką serem żółtym w plastrach i cebulą krojoną też w plastry. w brytfankę i do piecyka na nieco ponad godzinę - pycha jest. Podawana z sosem zrobionym ze śmietany, musztardy, keczupu i majonezu...

Z oszukiwanych czasów pamiętam gołąbki. Kiedyś były głównie z ryżem i odrobiną mięsa, później stały się całkowicie mięsne. Pamiętam swoje zdziwienie na początku lat 90-tych, jak pytałem co się stało z ryżem. Otrzymałem odpowiedź, że mięso było na kartki i/lub bardzo drogie.
Teraz gołąbki to kulki mięsa, pomyślałby kto, że po odarciu z piór tyle go tam zostanie ;p