Nowa szata graficzna Filmweb-u jest straszna, żałosna i chyba jeszcze nieskończona - nie widać na własnej stronie oddanych głosów, nie widać wejścia na ranking użytkowników, nie ma pozycji "dodaj do katalogu", zdjęcia są złej jakości, trudno się w ogóle zorientować, gdzie co jest. Wszystko wygląda gorzej, poruszanie się po portalu jest na pewno utrudnione. Wstydźcie się - chodziło nam o zmiany, ale mieliśmy na myśli możliwość powtórnego dodawania informacji do katalogu. Gorzej niż teraz być nie może - chcę starego Filmweb-u!!!

BartekM

zgadzam sie calkowicie, szata graficznie to zdecydowanie najwiekszy minus nowego filmwebu, wczesniej wszystko bylo bardziej czytelne, teraz zeby zobaczyc swoje ulubione filmy, komentarze itepe trzeba sie troche naklikac. ale jest kilka plusow, wszystko chodzi szybciej (na razie), widac (gdzies to zobaczylem ;)) ilu jest uzytkownikow online, jest blog (jeszcze nie wiem o co chodzi ale sie dowiem:)) no i oczywiscie mozna dodawac filmy i osoby, a jest to cos na co wielu czekalo prawie pol roku. czy warto bylo? na razie mowie nie, ale z natury jestem optymista, wierze ze filmweb ciagle bedzie sie rozwijal. oby tylko w dobrym dla nas, uzytkownikow kierunku...

BartekM

w pelni sie zgadzam. nic mi tu nie pasuje!:P stary filmwebie wróóóóć!!!!!

BartekM

niestety, kompletny niewypał - nie podoba mi sie i tyle. najbardziej mnie denerwuje to, ze nie widac na swojej stronce oddanych przeze mnie glosów na dane filmy. przeciez to był najmocniejszy punkt tej strony do cholery. nie rozumiem po co od razu przeksztalcono calosc, nie mozna bylo dodac po prostu pare nowych modeli graficznych do wyboru ?? a tak poruszanie sie po filmwebie jest trudne, nieprzyjazne dla oka i jesli jest mozliwosc to zrobcie cos z tym...wolałem stary filmweb :(

Durden

ja wlasnie tez to zauwazylam, na probe dodalam glos i komentarz do filmu a tu kupa..na mojej stronie tego nie widze ! CZEMU ??? przeciez stary filmweb mial taka cudowna mozliwosc !!!

użytkownik usunięty
Kseniucha

juz nie dlugo bedzie

a czy mi sie wydaje czy teraz w wykazie filmow np danego aktora nie ma tytulow angielskich?? kiedys chyba byly??? czy to tylko moje "zwidy"... w kazdym razie milo by bylo gdyby byly bo filmweb odwiedzaja rowniez ludziki z innych kontynentow gdzie pierwszy jezyk to angielski

BartekM

Też uważam, że nowy styl jest do bani. Mam nadzieje, że po takiej reakcji użytkowników powróci stary.

BartekM

Sama szata graficzna nie jest taka zła (no ale ja lubię czerwony kolor). Sporo zmian jest pozytywny, co jednak nie zmienia faktu, że kilka dobrych rzeczy z poprzedniej wersji gdzieś się po drodze zawieruszyło. Czy rzeczywiście nie można było poprawić tego, co było złe bez zmiany tego, co było dobre?

BartekM

To ja się wyłamę! Mi się forma nowego Filmwebu bardzo podoba. Do tego stopnia, że zamiast iść spać, siedzę i poznaję nową strukturę. Duży plus to przedstawienie drogi dodanych przez nas danych do filmwebu, wszystko jest czytelne i estetyczne. Fajnie, że wreszcie na stronie z filmeme znaleźć można informacje o jego nagrodach. Za duży błąd z kolei, uważam zmianę formy listy dyskusyjnej - komu się będzie chciało klikać w każdą wypowiedź, by ją przeczytać? Opcja "rozwiń drzewo" czy "pokaż treść komentarzy" byłaby bardzo przydatna. Historia oddanych głosów również mogłaby wrócić - za to idiotyczne ankiety należałoby wyrzucić. He, i tylko brakuje mi mojego ulubionego skina - Matrixa, po raz pierwszy od niemal 3 lat filmweb ma u mnie barwy inne niż zielono-czarne ;-)
Ogólnie jednak jest naprawdę ciekawie. Pozostałym userom proponuję napić się ciepłej herbatki z cytrynką i nie wygłaszać pochopnych sądów, bo znając życie za miesiąć przyzwyczaicie się do nowego image'u :)

BartekM

A ja sie nie zgadzam. Bardzo podoba mi sie nowa szata graficzna oraz, co chyba istotniejsze w tej sytuacji, schemat nawigacyjny - jest bardziej klarowny, przejrzysty, intuicyjny.
Barwy "rymują się" z tymi z logo seriwsu.
Co wiecej, szybiej ładuja mi się jego kolejne podstrony.

Bardzo przyjemny ten powiew świeżości na twarzy :)
Mamy wiosenne porządki..., to może i sama wiosna nadejdzie, jak sądzicie? :))

BartekM

Straszne to sa wasze komentarze. Nawet nie wiecie ile to pracy zrobic od nowa bebechy i wyglad takiego serwisu. Pod wzgledem estetycznym calosc troche (mnie) zawodzi, ale ciesze sie z nowych funkcji i czekam na kolejne pomysly i udoskonalenia. Powodzenia.

BartekM

Przede wszystkim dziękuje za wszystkie uwagi i sugestie. Pochlebne, czy nie (w końcu każda zmiana rodzi opór) są dla nas niezwykle ważne bowiem przez najbliższych kilka dni będziemy intensywnie pracować wspólnie z Wami aby nowy Filmweb stał się najbardziej optymalnym serwisem, a korzystanie z niego było prawdziwą przyjemnością.

Nie będę w tym miejscu pisał co nowego pojawiło się na stronce bowiem stosowny tekst pojawi się niebawem na serwisie. Odniosę się jedynie do Waszych uwag.

1. NOWA SZATA GRAFICZNA – osoby, które martwią się brakiem skór spieszę uspokoić, ze skóry wrócą. Jak dawniej będzie możliwość ustawienia kolorystyki serwisu na taką, która Wam najbardziej odpowiada.
Jest jeszcze kilka błędów, które poprawiamy: brak tytułów polskich i angielskich, brak historii głosów i komentarzy itp.
Chciałbym jednak zaznaczyć, ze Filmweb to nie tylko nowa szata graficzna. Zmieniła się technologia, serwis działa teraz o wiele szybciej, można edytować istniejące już opisy filmów i osób, dodawać własne recenzje i jeszcze wiele, wiele innych rzeczy.
Strona główną została zaprojektowana w taki sposób, żeby pokazać Wam możliwości serwisu i jego bogatą zawartość. Z jej poziomu możecie przejść na jedną z pięciu podstron głównych, gdzie znajdziecie bardziej szczegółowe informacje z każdego działu.

2. FORUM – Wasz sprzeciw budzi sposób publikowania wypowiedzi jednak zwróćcie uwagę, ze teraz na serwisie jest forum, a nie lista komentarzy. Jeśli stworzycie w forum nowy temat to wszystkie wypowiedzi w nim możecie czytać podobnie jak na starym Filmwebie (dział, w którym publikuję tę wypowiedź jest tego najlepszym przykładem.

Czekam na dalsze uwagi i sugestie. Na Forum bądź na maila. Jesteśmy na posterunku i działamy.

Rednacz_w_stanie_spoczyn

Nie każda zmiana budzi opór... to kwestia tego czy zmiana jest na lepsze czy na gorsze:). U mnie Prosta historia Lyncha np. wywołała raczej entuzjazm, bo w końcu stworzył coś kreatywnego. Są zmiany, które przyjmuje się łatwo:) Gratuluję więc unowocześnienia, faktycznie: działa szybciej serwer. Ja od wczoraj przełknęłam juz tę zmianę, ale jest inna kwestia: unowocześniacie go w stylu mtv- z beznadziejnymi quizami w stylu :Określ w zdaniu czym jest Pasja (no jak tak można!)...i ..cóż ów blog robi?:)(choć może źle jego ideę zrozumiałam:))Mnie to jednak bardziej razi niż szata graficzna. A forum...może faktycznie okaże się lepszym pomysłem niż lista dyskusyjna, polegająca na tekstach w stylu: Pitt ma piekne oczy i reszta wykrzyknik. Więc to jednak in plus. Dopracujecie, zniknnie zacięty opór..mnie samej on przechodzi powoli:) Pozdrawiam zatem i życzę owocnej pracy!:)

użytkownik usunięty
Rednacz_w_stanie_spoczyn

Niech będzie pochwalony.
Zmiany są potrzebne i trzeba czasu żeby się z nimi oswoić itp. A jeżeli dodatkowo wywołują kontrowersje to tym lepiej !! Do listy błędów (chociaż to może problemy tylko z moim 'pudełkiem'...) chciałbym dopisać niemożność znalezienia w wyszukiwarce nicka użytkownika. Próbowałem użyć nawet tych najpopularniejszych i też nic. Po za tym mam taką propozycje. Skoro taki nacisk kładziecie na społeczność w jakiej się obracamy, to dlaczego nie można byłoby (np. zamiast bloga) wstawić opcji: ULUBIENI UŻYTKOWNICY? Zapewne wielu użytkowników ma swoich ulubieńców, którzy w szczególny sposób zapadli w pamięć swoimi komentarzami, opiniami czy zaangażowaniem dyskusyjnym. Dobrze byłoby mieć liste swoich 'filmwebowych przyjaciół' pod ręką (tak jak to jest z filmami i twórcami), aby móc co jakis czas odwiedzać ich stronki i tym samym zwiększyć komunikatywność.

Pozdrawiam i niech Bóg was prowadzi.
Samarytanin.

Rednacz_w_stanie_spoczyn

Może źle szukam, ale nie mogę znaleźć w profilu Użytkowników funkcji "napisz do mnie" a z drugiej strony patrząc "moje listy". Poza tym juz Filmwebowicze zwrócili uwagę na większość niedociągnięć, które niemal niemożliwe, żeby się z początku nie przytrafiły. Zasadniczo jest OK, normalna sprawa, że innowacja w pierwszym odruchu jest odrzucana, kwestia przyzwyczajenia, ważne, że się pojawiła. Ogólne wrażenie mam takie, że mimo kilku początkowych błędów, może z tego wyjść coś jeszcze ciekawszego niż poprzedni Filmweb. Dołączam się do krytyki paska z prawej, wyrównanie "do środka" mile widziane :)

Rednacz_w_stanie_spoczyn

Do Rednacza (mieć nadzieję, że przeczyta...):

Po pierwszych dniach nie krytykowałem na szybkiego rzeczy najbardziej oczywistych, bo jasne było, że to zauważą również wszyscy inni. Teraz - gdy trochę czasu upłynęło - zwracam uwagę na to, o czym inni nie wspomnieli, a moim zdaniem jest mniej lub bardziej istotne.

1. W newsroomie nie idzie się dostać do starych wpisów. Informowałem już via mail, ale nic się nie przytrafiło. Działacie w tym kierunku?
2. Forum miast listy dyskusyjnej. Przejrzystość moim zdaniem wzrosła po upchnięciu na ekran tylko jednej rozmowy na raz. Za to na wolnych kompach kosztuje to pewnie sporo czasu... Coś za coś. Ja mam łącze 10Mbit więc nie narzekam :) Ale zastanawiam się, czy przejrzystość jest tego warta?
3. I jeszcze do forum, mam uwagę jednoznacznie negatywną. Chodzi o tematy. To ochydne "Re: " zamiast starego, wpisywanego tytułu jest nie fair. Czasem połowa zabawy polegała na dobieraniu odpowiedniego tytułu posta. Połowa zabawy poszła w diabły :/
4. Wiem, że żyjecie z reklam, ale to zaczyna graniczyć z paranoją. Pomijam już wyskakującego co rusz i znienacka pełnoekranowego "Pana i Władcę". To jakoś jeszcze zniosę. Ale do Siemensa to mam uraz na resztę życia. Tym swoim gadającym telefonem robią lagi, utrudniają dostęp do wybranych linków i zagłuszają muzykę... Długo by krytykować. Tak czy inaczej, ode mnie możecie ich zapewnić, że jednego potencjalnego klienta przepłoszyli skutecznie :)

Z gratulacji - brawo za sortowanie wątków według daty ostatniej wypowiedzi, nie pierwszej. Brawo za program TV w profilu. Brawo za możliwość dodawania zdjęć, członków obsady itp. Tu akurat postęp widać jak na dłoni, no i tego starego filmwebu trochę mniej żal. Bo przyzwyczaić się do wszystkich zmian faktycznie trudno. Jak pierwszy raz zobaczyłem, co wyście tu nawyprawiali, dostałem uraz i przez tydzień nie zaglądałem :P

W ramach ankiet, włączam się do tej, która się w tej dyskusji zrodziła.
Pytanie: "Czy uważasz ankietę odnośnie Pasji za pomysł kompletnie nie trafiony i nie na miejscu?"
Odpowiedź moja: "Tak, zdecydowanie!" ;)
Wywalcie to. "Vox populi, vox Deus" - czy jakoś tak :)

I jeszcze pytanie: Czy informacje o odpowiedziach na posty dalej przychodzą na maila? Od kilku dni nie miałem żadnego i zastanawiam się, czy ta idea też upadła, czy po prostu ludzie przestali się do mnie odzywać :P

Rednacz_w_stanie_spoczyn

O dwóch rzeczach zapomniałem.

1. Na forum kiepsko widać, co jest odpowiedzią na co. Póki dyskutują dwie osoby, póty jest jasno i czytelnie. Ale kiedy dyskusja zaczyna się dzielić na mniejsze rozmowy, rodzi się coś w rodzaju kwintesencji bełkotu. Także cofam to, co mówiłem - jest wolniej, ale nie bardziej czytelnie. Stare drzewko było już chyba lepszym rozwiązaniem. Spróbujcie temu jakoś zaradzić - robiąc "strzałki" na post, do którego aktualnie czytany jest odpowiedzią, albo cokolwiek w tym stylu.

2. Nie mam pojęcia, co pozmienialiście w sposobie układania Top 100, ale efekt jest jednym słowem idiotyczny. Na czwartym miejscu jest film, którego premiera ma się odbyć w 2005 roku. Takie cyrki w starej pierwszej setce zdarzyły się tylko raz. Ale film był głośny, od dawna wyczekiwany i miał masę fanatyków... O "Matrixie" mówię ofkorz.

Na wyrównanie, jeszcze jedna pochwała - możliwość zmiany oceny dla filmu. Miło wiedzieć, że doszło do Was, iż tylko krowa nie zmienia poglądów ;)

BartekM

Mi się niestety nie podoba. Może i ładnie wygląda sama strona, ale jak dla mnie zbytni tu bałagan. Może to kwestia przyzwyczajenia, ale jednak coś w tym jest. Poprzedni FilmWeb miał wady i może lepiej byłoby poprawić je i zostać przy tym co było. Wiem jednak, że "new image" się Redakcji podoba. Zdarza się...

Ponk

mnie grafika podoba sie, ostrzejsze zdjecia, tekst jakis taki wyrazniejszy, jednak co do forum to nie moge sie zgodzic, poprzedni sposob poruszania sie po nim bardziej byl wygodny, teraz zostalem zmuszony do ogladania (ladowania) calej strony, a przy dluzszych wypowiedziach troszke mniej staje sie ten sposob prezentacji wypowiedzi.
wczesniej szukajac czyjegos posta mialem mniej do przewijania na stronie, teraz tasmociag :(
aha, teraz nie mam mozliwosci nadania tematu wypowiedzi do posta glownego, kiedys wybieralem tylko te z drzewka ktore mnie ciekawily lub znalem/lubialem danego autora.

sprawa kolejna: jak wam podoba sie ten czerwony pasek po prawej?
w/g mnie strona powinna byc wysrodkowana.
moze nie podoba mi sie ten wyglad bo nie jestem z warszawy i to wydaje mi sie ze nie jest trendy ale na dowod co jest trendy przypomne tytul bardzo dobrego polskiego filmu: SYMETRIA :D

BartekM

OK - czas na moją krytykę - pewnie będą powtórzenia w stosunku do tego, co pisali inni internaucia, ale cóż - każdy ma prawo głosu-
1. Zgadzam się z brakiem przejrzystości - na pierwszy rzut oka nie widać, w co trzeba kliknąć, żeby dodać nową osobę lub film
2. Za błąd uważam to, że nie widać na stronie, na co się głosowało i jak
3. po co ten czerwony pasek po prawej - zajmuje chyba między 0,2 a 0,25 powierzchni ekranu - czy to powstało celowo, czy to strona jest niewypośrodkowana?
4. Mniejsza o wybór skór - wystarczyło by rozjaśnić tę, by była bardziej przejrzysta.
5. nie wiem, czyja to wina, ale odkąd widzę nową stronę Filmwebu, ciągle na dole ekranu widzę info, że na stronie jest błąd lub nawet błędy.
6. Na jakiej podstawie Redakcją sądzi, że zdjęcia i tapety to multimedia?

To na razie tyle - po pierwszym spojrzeniu, ale może być tego więcej...

Perlinka

1. Kwestia przyzwyczajenia. Przez kilka lat korzystania z serwisu przywykłaś do tego, jak co działa i gdzie jest publikowane. Poserfujesz trochę po nowym serwisie i będziesz się czuła w nim jak ryba w wodzie. Naszym zdaniem nowa wersja jest bardziej funkcjonalna, ergonomiczna i intuicyjna.
Linki do nowych filmów i osób znajdują się w dziale „Społeczność”. Opisy istniejących już artystów i tytułów pozostały bez zmian. Linki znajdują się w menu po lewej stronie.
2. To zostanie uzupełnione. Te informacje znajda się wkrótce na stronach użytkowników.
3. To jest tło. W poprzednim serwisie tez było. :) Zajmowało nawet tyle samo miejsca. :) Serwis jest wyrównany do lewej strony. I tyle. Czerwony pasek nie pełni żadnej funkcji.
4. Będą skórki.
5. Stronka ruszyła dopiero kilka godzin temu. Ten błąd oczywiście zostanie naprawiony.
6. Zdjęcia i tapety to multimedia. :) Po prostu w ten sposób uporządkowaliśmy ten dział.

Rednacz_w_stanie_spoczyn

Zgadzam się z redaktorem naczelnym. Nowy Filmweb jest po prostu śliczny, bardzo przejrzysty i czytelny. Od strony designersko-graficznej też bomba. I działa dużo szybciej niż poprzedni. Należą się gratulacje tym wszystkim ludziom, którzy nad tym pracowali. Czy Polacy muszą tak marudzić?? Nic nigdy się nie podoba i dlatego nasz piękny kraj wygląda tak jak wygląda. Do roboty leniuchy...

Rednacz_w_stanie_spoczyn

Hej - dobra, niech i tak będzie :-) Jesli tylko wszelkie błędy nie zostaną bez odzewu, bedzie nawet fajnie :-)
aha - jedna funkcja - nowa - bardzo mi sie podoba: pod ulubionymi dajecie czy jest nadawany w TV albo w kinie jakiś ulubiony film albo film z ulubiona osobą :-)) Świetnie pomyslane!!!

Jednak - ten czerwony pasek - tło, czy nie tło - to nie najlepszy pomysł :-((

Rednacz_w_stanie_spoczyn

RedNacz:
zrob dobry gest dla kolezanki i spelnij jej punkt 3 :)

WIDMO82

W sensie tła? Bo o nic nie prosiła. Mogę jedynie odpowiedziec. Tło jest po nic. :P

Rednacz_w_stanie_spoczyn

Hej, próbuje się do tego paska przyzwyczaić, ale widzę po nowych wypowiedziach, że nie tylko mnie wydaje się on bezsensowny i - co ważniejsze - NIEWYGODNY.
Jak to tło jest po nic???!!! Tło ma ułatwić czytanie i ogólnie przyczynić sie do czytelności strony!!!!!!!!!!
Pozdrawiam

Rednacz_w_stanie_spoczyn

czyli zmiany jeszcze nie sa do konca wprowadzone w zycie, milo wiedziec wiec czekam na reszte...

Rednacz_w_stanie_spoczyn

A ja dorzuciłbym jeszcze:
1. Lista ulubionych aktorów i (po części) filmów nie jest ułożona alfabetycznie, co by bardzo się przydało [w przypadku filmów chodzi już o szczegóły]
2. Jak proponował kolega WIDMO, twórców filmu umieściłbym w kolumnie a nie w linii
3. Na stronie filmu brak mi opcji "kto lubi ten film" czy siakoś tak...
Na teraz to tyle. Może jeszcze coś przyuważę ;-)

Rednacz_w_stanie_spoczyn

z nawigacją idzie jakoś do przodu, ale jeszcze nie najlepiej. to zapewne kwestia dodania list na stronach uzytkowników i filmów.

prod., reż., scenariusz itd. zdecydowanie powiny być w kolumnie... jest to o wiele praktyczniejsze i przejrzyste.

zostaje mi jedynie czekać na skiny, bo od tych czerwieni i popieli oczy mnie bolą ;-) mam małe nadzieje, że znajdzie się coś ładnego dla fanów Tolkiena :-)

użytkownik usunięty
BartekM

Zgadzam się w 100%. Ale ja wiem kto ją projektował i wszystkich przekonał że tak będzie dobrze. Używając słów tej osoby powiem jedno: DRAMAT!!!

użytkownik usunięty
BartekM

na pocztaku ładne wrazenie ale no własnie ...nie jest zbytnio funkcjonalne..... wroc prostoto! ale ja daje szansze moze to tylko kwestia przyzwyczajenia zreszta widac ze ktos sie napracował wiec ja poczekam i dopiero po pewnym czasie mozna cos powiedziec.... ale narazie nie jest najgorzej .........

BartekM

Matko!!! Mogliście chociaz delikatnie uprzedzić co chcecie zrobić. Ja jestem w szoku i sądzę żebym szybko sie połapała o so chozi...

użytkownik usunięty
BartekM

Nowa szata wyglada amatorsko:

- justowanie całej storny do lewego boku zakłóca czytanie zwlaszcza ze czesto na odstronach kolumna z prawej storny zaciesnia.
- grafika jest wizualnie ciężka, na stronie jest bałagan i nie jest to kwestia przyzwyczajenia ale niedbałości i chyba zaniedbanie projektanta - a moze nie douczył sie ktos podstawiwych zasad publikacji w intenecie???

albo inaczej
komercja wzial gore bo w trzech głównych punktach wzrokowych sa reklamy.

Zle sie czyta, trudno jest skupic wzrok na czytanieu przy lewej krawedzi.

błedy merytoryczne mozna dopracowac ale zeby sknocic grafike?

Nie twirdze ze zmiany nie sa potrzebne, ale oby byly rozsadne a nie tam gdzie ich nie trzeba, np zarówno na starym layoucie tak jak i nowym storna ładuje mi sie strasznie długo (siec LAN - łącze trojeczka na 100 osób)

Stwierdzam równeiz ze stare wyszukiwanie nie zawsze dobzre działało, ale nowe tez jest skopane tym ze parafraza szukana w j. oryg. np. tytułu filmu znajdowana jest nie w piec ni w dziesiec tłumaczona na j.polski i ten kto nie wie jak przetłumaczyli tytuł filmu niech szuka wiatru w polu...

nie czytałam co pisali inni, bo tego jest za duzo, ale zdecydowanie popieram tych którzy sa za zmianami byle nie pozostawieniem tej grafiki - bo jest z epoki kamienia łupanego a przede wszystkim dekoncentruje czytelnika

użytkownik usunięty
BartekM

Nowa szata jest swietna. Widac takze duzy przytrost szybkosci dzialania.

sam coś zaprojektuj i opublikuj a nie się tylko czepiasz. Poza tym dlaczego się nie podpiszesz pod swoimi słowami?? Boisz się?? Może komuś zazdrościsz??

brainwash

Opanuj sie! Juz ja np. Cie mam na mym blogu i musze zauważyć: nie rzucaj się jak 15 letni dresiarz, to portal filmowy! Oceniaj filmy, a wyskakiwanie do kogos z kreatywnym stwierdzeniem )boisz się( zakrawa na śmieszność! To naprawde dobra rada!To tyle do Ciebie.
Teraz na forum ogólnym: ma krytyka nowego filmwebu była...no...niesłuszna. I brawa za zamianę wygladu forum! To największy plus! (dużo lepsze w praktyce niż dawna grupa dyskusyjna...i bardziej komunikatywne).A jak już będzie wszystko dopracowane- będzie zapewne jeszcze lepiej. NA swe usprawiedliwienie tego co napisałam "po pierwszym wrażeniu" mam tylko słowa LA Dona MOBILE...:) A Redakcja dużą pracę wykonać musiała...tylko że oceniamy tu efekt. A ten..zaczął mi się podobać!:)

użytkownik usunięty
brainwash

yyy to było do mnie czy tak w ogółe? Bo jak do mnie to ten no - i'm a lady :)p

użytkownik usunięty
BartekM

To teraz pare słow od "niedzielnego: uzytkownika portalu.

Layout jest po prostu amatorksi, nieintuicyjny. Przez pierwsze dni po prostu mi nie działał :) Trzeba bylo sie nastarac eby ruszyło wyszukiwanie. Generlanie uzywam portalu tylko w celu przegladania filmow z bazy i dowiadywania si o nowosciach. Nawet do tego w tej chwili sie nie nadaje. Czy ktos probowal przegladac baze filmow? Poprzednio był to banał przegladanie wg alfabetu. W tej chwili to albo ja jestem taki lamer albo po prostu cos tu jest nie tak. Nawet z głupiego newslettera nie mozna sie dowiedziec jakie filmy zostału ostatnio dodane do bazy. Pomijaja jzu ze otrzymywane newsy na mailboxa po prostu sa puste, nic sie w nich nie pokazuje.

Do plusów moge zaliczyc jedynie to ze serwis dziala wyraznie szybciej, no ale ja moglbym poswiecic te 30 sekund dla czytelniejszych informacji.

Moje zdanie nie jest obciazone przyzwyczajeniami, gdyz zagladam tu moze o 2-3 miesiecy nie czesciej niz raz na tydzien - dwa.

Po prostu duze błueeeeee. Jak sie nic nie poprawi w tak podstawowych funkcjach jak przegladanie głupiej bazy to chyab bede musial sobie poszukac nowego serwisu. Szkoda.

PS. Jesli to co wyzej napisalem o funkcjach u kogos dziala albo ja po prostu nei wiem jak to mam zrobic to bede wdzieczny za info.

Herman

BartekM

Layout nie jest wcale taki zły.
Justowanie mi nie przeszkadza.
Przeszkadza za to fakt, że w katalogu muszę przechodzić strony po kolei albo wpisywać ręcznie adres, bo nie ma możliwości przeskoczenia od razu na dalsze strony.
Przeszkadza też fakt, że kiedy chcę dodać nowy film, to mogę dodać tylko tytuł, tytuł polski i rok produkcji, a kiedy chcę dodać do już istniejącego filmu obsadę, to mogę dodać tylko pięć osób.
Przeszkadza mi też, że forum trudno się ładuje (reszta faktycznie szybko)

torne

Zgadzam się w 100%, że dodawanie po pięć osób/filmów jest bezsensowne. Wypróbowałam to dzisiaj, kiedy usiłowałam uzupełnić filmografię i informację o filmie. Czy dodawanie filmów tytułów nie mogłoby być robione w bardziej elastyczny sposób. W przypadku aktorów, już z pewnym dorobkiem taki sposób dodawania informacji jest bardzo niewygodny. Poza tym w grupie zawodów brakuje takich kategorii jak: kostiumy, montaż, dźwięk.
Natomiast, jeśli chodzi o nowy wygląd filmwebu to jest dużo bardziej mniej przejrzysty, ale szybkość działania nowego systemu to trochę rekompensuje. Wcześniej strony ładowały mi się znacznie wolniej. Tak jak wszystkim brakuje mi łatwego dostępu do wcześniejszych moich komentarzy, puktowania filmów/ludzi kina i informacji o pozostałych użytkownikach, którzy lubią dane filmy czy aktorów.

torne

"a kiedy chcę dodać do już istniejącego filmu obsadę, to mogę dodać tylko pięć osób"
to nie jest prawda, jak wpelniasz 5 i robisz "sprawdz", to mozesz nastepny 5 dodac, az do 100.

frnandu

) "a kiedy chcę dodać do już istniejącego filmu obsadę, to mogę dodać
) tylko pięć osób" to nie jest prawda, jak wpelniasz 5 i
) robisz "sprawdz", to mozesz nastepny 5 dodac, az do 100.

Dobrze wiedzieć na przyszłość. Chyba muszę popracować nad językiem ojczystym, bo nie wpadłbym na to, że takie znaczenie może mieć słowo "sprawdź"

torne

Też na to nie wpadłam. Tak na logikę wyrażenie 'dodaj nowych', czy coś w tym stylu kojarzyłoby się lepiej.

withnailandI

sprawdź jest po to by "sprawdzić" czy dodane osoby istnieja już w bazie, czasami mogą mieć numery np. Jimmi Smith (I) i Jimmi Smith (II) i to Ty musisz sprawdzić który jest ten właściwy, to samo z tytułami filmów, a jak sprawdzisz pierwszą piątke, dodajesz dalej. Więc zasada jest logiczna:)

Vimo

Dokładnie. Tylko że ja nie umiałem tak ladnie tłumaczyc :-)

frnandu

Hmm, a co z tymi skinami? Bo nie wiem czy nie umiem się obsługiwać, czy ta funkcja jeszcze jest nieaktywna... ;-)
No i ponawiam swoją prośbę dotyczącą opcji "Sprawdź kto lubi ten film" czy jakoś podobnie. Przywróćcie ją! :)

katrol

są na liscie "To Do" :-)

frnandu

Ha, wreszcie doczekałem się odpowiedzi! I to pozytywnej :)

BartekM

Moim zdaniem nowa szata to totalny niewypal. Przykro mi to stwierdzac ale tak jest prawda.

BartekM

Po kilku dniach używania "nowych szat portalu" nieco ochłonąłem, więc mogę już na spokojnie stwierdzić, że... jest gorzej niż tragnicznie. Kilka (bardzo przyddatnych) nowych funkcji nie zrekompensuje ogólnego stanu rzeczy - wbrew pozorom nie jest wcale ładniej, a jest zdecydowanie mniej przejrzyście i kompletnie nie funkcjonalnie. Totalna klapa, tragedia, koszmar... Pogratulować autorom pomysłu... :(