Nowa szata graficzna Filmweb-u jest straszna, żałosna i chyba jeszcze nieskończona - nie widać na własnej stronie oddanych głosów, nie widać wejścia na ranking użytkowników, nie ma pozycji "dodaj do katalogu", zdjęcia są złej jakości, trudno się w ogóle zorientować, gdzie co jest. Wszystko wygląda gorzej, poruszanie się po portalu jest na pewno utrudnione. Wstydźcie się - chodziło nam o zmiany, ale mieliśmy na myśli możliwość powtórnego dodawania informacji do katalogu. Gorzej niż teraz być nie może - chcę starego Filmweb-u!!!

Bruno

badz specyficzny!

BartekM

Szata mnie tam rybka ale forum jest tragiczne. Nie mam stałego łacza i każde otwieranie wątka pod filmem to cos okropnego. Zeby przeczytać 10 postoów musze 5 minut siedzieć. Wcześniej było pokaż treść i wszystko pieknie sie czytało jak na usnecie a teraz:( musze strasznie duzo tracić czasu, a głównie własnie czytałem recenzje innych:(
Jeszcze jakby każdy nie dodawał nowego wątka tylko był jeden to jeszcze bo ładnie widac ale jak każdy swój zakłada:( porażka całkowita szybko prosze o zmianę

kiedos_2

Problem w tym, że każdemu filmowi przyporządkowano całe forum, a powinien być tylko jeden temat. Wtedy wszystko by się wczytywało na jednej stronie.
Ponieważ zaś tak nie jest i ponieważ dawne wpisy traktowane są jako odrębne tematy taka sytuacja istnieje i siłą inercji istnieć chyba będzie w przyszłości.

BartekM

Trochę już się przyzwyczaiłam do nowego wyglądu strony i zdecydowanie nie podoba mi się to że nie widać ile osób lubi film lub osąbę .

Aquariia

Mi też się bardziej podobała stara wersja filmweb'u. Można było poprawić stara wersję anie wszystko zmieniać od początku.

Ja mam uwagi do konkursów bieżących. W lutym brałem udział w konkursach. W marcu dostałem się na strone po zmianach i co, nie ma konkursów które były. Nie można sprawdzić listy zwycieżców. A jak się kończy bieżący konkurs to znika i tez nici z tego aby się dowiedzieć kto dostał nagrode. Chyba lepiej by było jak były by bieżące konkursy i porzednie konkursy (łącznie tymi ze starego wyglądu filmwebu.). Pisałem korzystając z formularza z zapytaniem i nie zyskałem odpowiedzi do tej pory, a pisałem ponad tydzień temu. Coraz bardziej mi się nie podoba filmweb. A był to jeden z najlepszych portali filmowych, szkoda, bo mógł być najlepszy, a już nie jest. Pozdrawiam.

BartekM

Jeśli chodzi o kolorystykę, to sam nie wiem. Ale ta wydaje mi się dość ciężka, nawet za bardzo. Parę ciekawych funkcji dodanych (poprawianie i dodawanie informacji o filmach), parę ważnych zniknęło (kto lubi ten film). Bugiem też jest niemożność zobaczenia wyników starych konkursów (choć w starym filmwebie niektóre konkursy po prostu wyparowały, nie dając nawet odpowiedzi "kto wygrał".
Nawigacja jakoś nie bardzo mi odpowiada, a ten pasek po prawej, o ile wcześniej też występował, to teraz za bardzo się rzuca w oczy, szczególnie przy takiej ogólnej kolorystyce. No ta reklama Samsunga to rzeczywiście przegięcie, więcej takich kwiatków, a filmweb przestanie być ciekawym miejscem.

Disclaimer. Nie korzystam z filmwebu dużo, co łatwo sprawdzić choćby po ilości punktów. Traktuję go głównie jako możliwość sprawdzenia, jak poprawnie wyglądają oryginalne/polskie nazwy filmów.

Jedyną zaletą, nawet ważną, jeśli ktoś dużo na raz przegląda na filmwebie jest szybkość, z jaką zaczął portal chodzić w większości stron.

BartekM

A mnie się podoba!! A mnie się podoba!! dzięki tej szacie nareszcie zauważyłam Filmweb, bo tak to pojawiałam sie tu i znikałam, nie biorąc jakiegokolwiek udziału w tym co tu się działo!! Podoba mi się i już!!

Kolor czerwny ładny jest!!!
Po prostu stał się ten serwis moim jednym z najczęściej odwiedzanych... tzn. on zawse był :) ale teraz tu przesiaduję non stop :)

Aintha

Mi w sumie też się podoba(szybciej chodzi), ale po zmianie przeżyłem prawdę mówiąc chwilowy szok.
1.Zgadzam się z poglądami ,że lista aktorów powinna być wyświetlana alfabetycznie, brakuje również listy filmów na , które oddało się głosy.
2.Super ,że można zmienić ocenę na oddany film.
3.To prawda,że ankiety z stylu "Pasji" są kretyńskie
4.Uwaga techniczna :
a)w opcji dodaj nagrodę nie przewidzieliście ,że mogą istnieć inne poza wymienionymi nagrody , kategorie itd.
b)skoro istnieje możliwość dodania miejsca urodzenia - to logiczne byłoby dodanie również miejsca śmierci
c)wydaje mi się ,że oprócz polskich tytułów powinny być zamieszczone obok również oryginalne
5.Nie rozumiem , tego że czasami odrzucacie zdjęcia do filmów , tłumacząc to tym ,że nie jest to plakat a z drugiej strony czasem zamiast plakatów pojawiają się takowe np."Wiarołomni"- proponuje dodać funkcję - "dodaj zdjęcie" lub w ogóle z dodawania zdjęć w przypadku filmów zrezygnować (wyjątek filmy starsze -przedwojenne?, do których plakatów nie ma lub są trudne do zdobycia).
6.Trochę długo trzeba czekać na dodanie nowych "spraw"(tydzień,dwa?) - co nie całkiem wydaje się zrozumiałe np;w wypadku plakatów (nazwa filmu jest na plakacie , nazwiska aktorów - porównujesz i wrzucasz na stronę??)

Druid

To teraz ja odpowiem na wszystkie zarzuty.

ANKIETA - no cóż, miała być kontrowersyjna. I chyba sądząc po ilości postów jest. :) Jutro będzie nowa. Mniej kontrowersyjna a bardziej rzeczowa.

SZATA GRAFICZNA - będą skóry. Już pracujemy nad nową skórą, tym razem lekką. Mam nadzieję, że zadowoli wszystkich, którzy twierdzą, że obecnie portal jest zbyt ciężki. Będzie również możliwość wyśrodkowania serwisu.

NAGRODY - jeśli brakuje jakiejś nagrody bądź kategorii proszę słać maila do redakcji. Dodamy.

DODAWANIE DANYCH - OGÓLNIE (w tym również i zdjęcia) - dodawani trochę trwa bowiem system jest cały czas w fazie testów i niestety często, gęsto się wiesza. Staramy się jednak wprowadzać dane w miarę możliwości codziennie. Co do zdjęć i plakatów. Pamiętaj, że część zdjęć pozostała jeszcze ze starego filmwebu. Od dłuższego już czasu stosujemy zasadę, że na stronie filmu jako główne zdjęcie pojawia się plakat. Zdjęcia są umieszczane w galerii, a czytelnicy również otrzymają możliwość wprowadzania do nich fotek, jak również tapet.
Jak skończymy testować system odpowiedzialny za dodawanie danych i wdrożymy część czytelników w ich weryfikację cała sprawa powinna nabrać tempa.

BRAKUJĄCE OPCJE - takie działy, jak KTO LUBI TEN FILM, ONI LUBIĄ TEŻ, ARCHIWUM PUNKTÓW I KOMENTARZY - powrócą. Intensywnie nad tym pracujemy. Powtarzam już po raz kolejny, że te rzeczy zniknęły tymczasowo. Ich wprowadzenie nie jest jednak możliwe z dnia na dzień. Obiecuję jednak, że będą.

KONKURSY - tu różniweż sprawa potyka się o jakieś drobne bugi w technologii. Będą wyniki publikowane na stronie, tak jak to było wcześniej.

SAMSUNG - nie będę się tłumaczył bo nie mam z czego. reklama ustawiona jest tak, że każdemu z czytelników pojawi się 1-2 razy. Wydaje mi się, że to można przeboleć.

FORUM I KOMENTARZE - rozważamy możliwośc podzielenia dyskusji na Forum i Komentarze. Forum wyglądałoby tak jak teraz, natomiast komentarze przypominałyby listę dyskusyjną ze starego filmwebu. W ten sposób umożliwimy wszystkim - nawet tym, którzy akurat nie mają ochoty zakładać nowego tematu w forum - na wypowiedzenie się w każdym z tematów.

DODAWANIE NOWYCH FILMÓW - nad tym tematem jeszcze myślimy. Rozwiązanie polegające na dodawaniu samego tytułu raczej nie sprawdza się w praktyce zatem na pewno zostanie usprawnione. Nie wiemy jeszce dokładnie jak.

WYSZUKIWARKA - jest juz poprawiona. Zainstalowaliśmy zupełnie nową, profesjonalną wyszukiwarkę. Pamiętajcie jednak, że jej obsługa jest nieci bardziej skomplikowana niż na starym Filmwebie. Jeżeli szukacie konkretnego zestawu słów kluczy wpisujecie je w okienko w cudzysłowach, Jeśli checie znaleźć fragment tekstu dajcie po nim *.

PORZĄDEK, PRZEJRZYSTOŚĆ I TAKIE TAM - są już strony "Newroom", "recenzje", "Zwiastuny", "Tapety". gdzie znajdziecie listę wszystkich tych rzeczy w kolejności dodania. Teraz nie powinniście mieć problemów z ich wyszukiwaniem. Ponadto działy główne serwisu zostaną jeszcze wzbogacone o wyszukiwarki.
Na samej stronie zostaną jeszcze wprowadzone drobne zmiany mające Wam ułatwić poruszanie się w terenie. Chcemy nieci przemodelować cały dział nowości, dać w lepszym miejscu linki do recenzji itp.

Mam nadzieję, że odpowiedziałem na większośc nurtujących Was pytań i niepewności. Jeśli komuś nie odpowidam na maile to tylko dlatego, że codziennie znajduję ich w skrzynce około 200. Zwyczajnie nie daję rady odpisać na wszystkie. Mam nadzieję, ze Ci, do których się nie odezwałem mi to wybaczą.

Pozdrawiam i oczywiście czekam na dalsze uwagi.

Rednacz_w_stanie_spoczyn

Ciekawe czy podobne emocje i opinie będą dotyczyć kolejnej odsłony FilmWebu, która podobno się zbliża się coraz szybciej.
Heh, strasznie interesujące są takie komentarze dotyczące FilmWebu sprzed 6 lat.

CRANK

Niech ta zmiana nastąpi jak najszybciej. Już mnie wkurza konieczność kilkakrotnego odświeżania strony zanim raczy się poprawnie załadować (niezależnie od przeglądarki).

coshoo

Wczoraj wiele osób (w tym ja) w ogóle nie mogły wejść na stronę. Cały dzień filmweb był niedostępny. Już miałem nadzieję, że to te zmiany nadchodzą, a tu nic. Inna sprawa, że ta awaria była wkurzająca i mam nadzieję, że się nie powtórzy.

snoopy

było to spowodowane zmianą serwerów. widać, że już działa wszystko dużo szybciej i mam nadzieję, że wraz z czasem poprawi się stabilność. przerzucenie całej bazy FilmWebu na nowe serwery na pewno nie jest niczym prostym.
a zmiana samych serwerów to na pewno dużo krok, w kierunku nowej odsłony FilmWebu:)

snoopy

To że wczoraj nie mogłeś wejść na stronę było związane ze zmianą serwerów (chyba).

A co do nowej odsłony FilmWebu to ja już nie jestem tak entuzjastycznie nastawiony od kiedy wiem że zniknie czerwony kolor...

Cryworld

O, post Cranga z odpowiedzią wyrósł jak z pod ziemi ;)

Cryworld

no coś Ty, czerwony kolor wzbudza agresję; może lepiej, żeby zamienił się na uspokajającą zieleń albo harmonijną biel, a wtedy wszyscy będziemy się kochać i miłować ;P

Kasyana

ale szkoda będzie się pożegnać z tym czerwonym. jakby nie było, to znak rozpoznawczy FilmWebu.

Kasyana

Będziemy jeszcze wspominać czerwień. Uspokajająca zieleń ładna by była. Bodajże ten kolor występował w skórkach. Harmonijna biel kto wie ;)

baczek_15

ja mam nadzieję, że nadal motywem przewodnim FilmWebu będzie ta czerwień co jest teraz i to właśnie taka skórka będzie ustawiona domyślnie. A dopiero jeśli ktoś będzie chciał sobie zmienić wygląd strony, to wybiera z pośród przygotowanych skór.

CRANK

ja lubiłam tę łąkową zieleń ;)

Kasyana

Zieleń to mi się z naszą klasą bardziej kojarzy.

baczek_15

Ja cały czas marzę o FilmWebie w bieli, czerni i czerwieni :D

Cryworld

nuuuuda; a może jakiś deseń? ostatnio wycinanki kurpiowskie są w modzie :P

Kasyana

FilmWeb w wycinankach kurpiowskich? Hmmm, czemu nie :D Może wtedy takie kręcące się wycinanki hipnotyzowałyby userów i niedługo chodzilibyśmy jak zombie :P

Kasyana

I może jeszcze muzykę Barry'ego White'a w tle :D

BartekM

A jak ja krytykuję to jest niezgodne z regulaminem, taa? ;p

Tajler

hm... ale z postami to jest coś nie tak, bo np. pisząc swój poprzedni nie widziałem posta Tajlera.

CRANK

przywroccie stary layout. albo przynajmniej stworzcie nowy z czarnym tlem.

Promythion

chyba śnisz.. tu nawet nie poprawiają bugów, które wyskakują przy ocenianiu a co dopiero layout

użytkownik usunięty
Promythion

Tego jeszcze brakowało... Od czarnego tła oczy nam będą krwawić :)

użytkownik usunięty

stare kolorki były cud, miód http://img535.imageshack.us/img535/4244/staryfilmweb.jpg , a jeszcze wcześniej była możliwość zmiany skórek http://1.fwcdn.pl/blog/787482/319220.1.jpg

użytkownik usunięty

przynajmniej tak najstarsi gorole opowiadali ^

użytkownik usunięty

Możliwość dodawania kolorku, zmieniania skórek jest świetna, sama o tym pomyślałam. Stara szata miała dobre kolorki, ale też i brzydką czcionkę. Teraz jest bardziej nowocześnie, ładniej moim zdaniem. Chciaż panowie dobrze by zrobili, dodając zestaw skórek do strony. Ktoś musi walnąć o tym temat.

no ok, czarne tlo to zly pomysl, ale stary layout wg mnie byl najlepszy. te zapalone zaroweczki przy uzytkownikach online. http://www.brt12.eu/downloads/08/03/filmweb1.jpg

BartekM

Nowy filmweb jest fatalny!!! Wiem, że teraz wszystko musi być flat, ale trzeba to robić z głową. Zróbcie coś, bo z tego się nie da korzystać:(

BartekM

Co do oprawy graficznej to się zgadzam obecnie wygląda strasznie i jakoś "koślawo" do tego, zdecydowanie bardziej mi odpowiadało połączenie czerwieni, ciemnej szarości i bieli niż obecny zółty z bielą. Światełko w tunelu jedynie z powrotu starego kokpitu

BartekM

W pełni zgadzam się z krytycznymi komentarzami. To już któryś raz ktoś wpada na "genialny" pomysł zmiany szaty graficznej popularnej strony. Pomijam fakt, że ludzie są przezwyczajeni do starej wersji, Nie byłoby problemu, gdyby nowa strona była lepsza od poprzedniej, a jest ewidentnie gorsza. Uważam, że skoro robi się stronę dla osób korzystających z niej, a reakcja ludzi jest jednoznacznie negatywna (nie znam nikogo komu podoba się nowa szata), to pozostaje apelować o powrót do dawnego wyglądu strony. Upieranie się przy nowej jest moim zdaniem bezsensowane. Może ktoś z administracji portalu odpowie nam co mają zamiar z tym zrobić?

Bartek3643

To nie ma sensu :) Dla pieniędzy takie młodziaki zrobią wszystko a jak ktoś im daję fortunę do łapy to czemu mają słuchać swoich użytkowników od których nie dostają nic? Nie dojrzeli do prowadzenia własnego portalu, w przyszłości to się odbije :)

BartekM

Nowy filmweb tragiczny, niech wróci stary- lepszy!

Pulser_X

dokładnie kolego ,dramat

BartekM

........................