Domyślam się, że zrobią to co gro innych serwisów - zmienią interfejs. Wszystko to oczywiście dla wygody użytkownika, jak gdyby dotychczasowy styl był zły. Zaczną sie protesty, spamowanie i tak sie to skończy. :P
Zaraz, skoro był prezentowany na offline to coś tam o nim już wiadomo. Więc niech się wypowiedzą ci którzy byli na offline.
Filmweb jest najlepszym narzędziem dla każdego kinomaniaka, w przeciągu ostatnich paru lat pojawiło się wiele przydatnych nam funkcji :) tak trzymać! A jeśli chodzi o szatę graficzną - chociaż jestem przyzwyczajony do czarno-czerwonego wyglądu portalu to od czasu usunięcia zielonej skórki fresh czekam na jakiś refresh :D Będzie takowy?
stary, jak w 2004 weszłam na fw, to myślałam, że pomyliłam strony.. mniej więcej taka będzie reakcja niektórych na owe zmiany..
hah! ja wiem wszystko! ;)
ci co byli na offie, to wiedzą co ich (nas) czeka.. ale jeszcze nie wiadomo kiedy..
Twórcze Tato, ale już ustaliliśmy, że gość z yt to nie forumowy Godfella :P
http://www.filmweb.pl/topic/683848/Najgorsze+Polskie+Tłumaczenia+Tytułów+Filmów. html
Czerwony jest OK. Pobudza do wysiłku (dodających) lub do ostrych polemik.
To naukowo stwierdzone.
Nie likwidujcie czerwonego, bo się na Filmwebie za spokojnie zrobi ;D
Może być czerwony tylko nie taki płowy (?) jak ten teraz tylko jakiś bardziej ostry. A do tego czarny i zdecydowanie więcej białego :)
I może ujawnisz coś więcej ??? Jeśli nie to odpowiedz tylko na pytanie czy czerwony będzie taki jak teraz czy jakiś inny ???
Jak wspomniałem, będzie mniej czerwonego, praktycznie wcale, ale jednak kilka kluczowych rzeczy będzie miało czerwony, np. logo. :-)
Nie... Dlaczego chcecie wyeliminować czerwony ? Wtedy to już nie będzie ten filmweb... :(
No to mi pogorszyłeś humor...
Jak to praktycznie wcale? nie, nie... Nie! Tylko nie to!
Nie spieram się, ale jak już chcecie zmienić kolor, to niech to nie będzie biały. Za dużo białego na innych 'poważnych' stronach.
no kaman.. czyżbyście popierali wybór usunięcia czerwonego jako głównego prowodyra wścieklizny u useów? ;)
filmweb powinien być jak PKiN - nie każdemu się podoba, ale jak Warszawa wyglądałaby bez niego? charakter straci ot co :(
Ale co to za czerwony... Dla mnie ten kolor jest jak czerwony samochód który całe życie stał na słóncu.
W niektórych przeglądarkach ten czerwony po bokach wręcz taki jakiś ceglasty - ale to dobrze, krwista czerwień (jak w logo FW) lub ciemna (jak w pasku na górze) byłaby zbyt zajebiaszcza.
Ten jest akurat. I nie psujcie chociaż tego. Zostawcie przynajmniej jako jedną z możliwych skórek.
Wiesz co tu by się działo?
Żarty żartami, ale wpływ kolorów, a szczególnie krwistej czerwieni, na zachowania ludzkie jest naprawde b. duży.
Piszesz teraz na serio czy żartujesz ? Słyszałem coś kiedyś na ten temat ale jakoś nie mogę w to uwierzyć że ta realny wpływ na zachowanie ludzi.
Ma wpływ dający się uchwycić statystycznie, co będzie szczególnie widoczne właśnie na tłumnie odwiedzanym forum Filmwebu (a niektóre kolory miewają też inne działanie, np. antyseptyczne) - krótko i zwięźle http://klubik13.w.interia.pl/kolory.html
tak się zastanawiam czy rozważali coś takiego jak 'oflaguj tego użytkownika', tj. żeby zgłaszać dany profil, na którym znalazły się jakieś treści łamiące zasady współżycia w społeczeństwie czy po prostu zawierające niecenzuralne słowa w nickach..
bo szukanie czerwonego łba lub jakiegoś wera, wklejanie linku do wiadomości (zakładając, że user miałby możliwość wysłania PW).. trochę roboty z tym jest..
Odnośnie daty wprowadzenia, której nikt nie podał - czy administracja może przynajmniej napisać, czy planuje się wprowadzić te zmiany do końca tego roku, czy też później? W jakim stadium jest ta nowa strona - wczesna alfa, czy wychodzicie z bety? ;)
I to linka powyżej najlepiej pasuje ten cytat:
"W nowym aktywność na forach będzie kasowana ot tak, bo tak. A posty będą znikały, bo tak. Jasne? :) Trolle i lamerzy będą pod ochroną, a moderować będą dzieci. Będzie kolorowo i zabawniej niż jest teraz. Już widać przygotowania :)"
Proponuję żeby zamiast zmieniac kolory i dodawac jakieś dodatki typu 'moi znajomi', administracja zatrudniła jakiegoś fachowego, profesjonalnego moderatora.
Bo w chwili obecnej moderacja na tym portalu nie istnieje.
Nie wiem. A pies?
W tej chwili moderacja tutaj to jeden wielki żart. Na forum głównym jest syf, kiła i nędza...
A Beeshop? Siedzi i pije kawę? Śpi?