Przyszło mi powiadomienie że jakiś tam użytkownik polubił moją ocene filmu Śmierć Stalina. Tyle że ja nigdy tego filmu nie oglądałam i nie mam go ocenionego. O co w tym chodzi moze ktoś wie?
Czytałem w kilku postach, że podobno Filmweb podmienia ludziom tytuły ocenionych filmów.
Właśnie kilka osób pisało o tym, że mają w ocenionych tytuły, których nie oglądali-nie oceniali.
Kolejny bug w bazie danych FW, ciągle tam grzebią i takie są tego efekty.
Nie mówiąc o coraz częstszym znikaniu ocen...
Pewnie w związku z tą "podmianą" straciłaś jakiś "swój" oceniony tytuł ...
Ps. Masz imponującą ilość ocenionych tytułów, w tym SF, i z tych tytułów co mogę zobaczyć to większość mam zaznaczone dopiero do obejrzenia, choć samych SF mam ocenionych ponad 900... ;)
Coś sie dzisiaj chyba im spieprzyło bo co chwila mi przychodzi jakies powiadomienie ze np ktoś odpowiedział na mój komentarz ja tam wchodzę, a gtam w ogóle nic nie pisałam, nie mówiąc już że kilka osób polubiło dzisiaj moje oceny filmów których na oczy nie widzialam. Co sie dzieje.
Ps. Lubię SF ale staram sie oglądać te mniej znane filmy. Jak masz coś ciekawego do polecenia to bede wdzieczna. Nie lubie tylko filmów o superbohaterach (super zdolności itd) mało takich obejrzałam i nie przepadam za SF starymi.
Mi przyszło powiadomienie, że user odpowiedział na Twój komentarz. patrzę i przekierowuje mnie na jakieś forum filmu, którego nawet nie oglądałem na losową odpowiedź jeszcze jakiegoś losowego usera ..
Mój target to SF, z oglądanych to część to autentycznie stare, ale większość raczej nie.
Choć to zależy od tego co rozumiesz przez stare.
Wg. mnie :
2010 do teraz - nowe i nowości
2000/2010 - w miarę nowe
Lata od 85/99 określam jako "złota era VHS"
Wcześniejsze z 70/85 - starsze
Lata 60 i niżej -starocie
Za to do obejrzenia mam zaznaczonych pewnie z 1000 tytułów, które choć częściowo są określane jako sf, i 90% ma max do 10 lat...
Pewnie że coś mogę polecić, tylko nie jesteśmy znajomymi, więc nie sprawdzę czy już oglądałaś...
"Co sie dzieje"
Tak jak pisze Montago. Ten portal obumiera.
--
http://www.filmweb.pl/user/Marac/blog/583031-Filmweb+%5B1+10%5D
W "cyklicznych barankach" chodziło o to, że to był użytkownik o nicku "null". I ci kretyni zrobili gdzieś odesłanie do "nulla" myśląc, że odsyłają w próżnię.
Czekam, aż cały portal zostanie odesłany do nulla. Dev nulla. ;->
Ja mam na profilu screeny wstawione, ilość gatunków ze stycznia 18, czyli od tego czasu już trochę mi przybyło, w tym krótkometrażowe SF, a statystyki krajów miałem zapisane tylko z maja 17 :/
U mnie tak samo, użytkownik którego nawet nie mam w znaj komentuje mi oceny jakiś filmów których nie oglądałem. Eh...
Też tak miałem przed chwilą - dwa filmy, z których jednego nie widziałem i użytkownik, którego nie znam. Widziałem to w wysuwającym się pasku powiadomień na stronie (nie mama opcji wysyłania polubień na maila) i gdy nacisnąłem "zobacz wszystkie powiadomienia", to te fałszywe zniknęły. Może tak spróbuj.
Jak się u mnie tak krzaczy, to walę CTRL+F5 do skutku ;p
Nie ma zmiłuj, no chyba, że mi się nie chce, to wtedy wyłączam.
Ja jak próbuje wejść na te powiadomienie to wyświetla sie ze użytkownik ma zablokowane podglądanie czy coś w tym rodzaju.
Już samo to, że u różnych użytkowników inaczej to działa jest frustrujące. Przykro mi, że Ci nie pomogłem.
A ja w swoim "chcę zobaczyć" odkryłem film ( póki co jeden), którego dobrowolnie w życiu bym nie chciał obejrzeć i jeśli mnie pamięć nie myli to przedwczoraj, go tam jeszcze nie było. Mam nadzieję, że to tylko chwilowa awaria i niebawem wszystko się wyprostuje.
U mnie za to jest coś takiego że sprawdzając u znajomego filmy, które obaj obejrzeliśmy, FW wyświetla tam także te tytuły które mam zaznaczone jako "nie interesuje mnie".
Czyli nie ważne czy widziałem, czy nie, byle były jakoś zaznaczone, i to już wystarczy do "wspólnoty" naszych tytułów. :o
Ps.
Ciekawe co będzie jak u jakiegoś dzieciaka do listy filmów obejrzanych lub do obejrzenia Filmweb dopisze tytuły erotyczne lub XXX ?
A rodzic to zobaczy...
Pewnie to dziecko będzie winne, a nie FW który może w ten sposób demoralizować kogoś nieprzyzwoitym treściami ...