Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak dodać lub co zrobić w sytuacji gdy mamy aktora bez numerka na imdb, a w bazie filmwebie istnieje już osoba o takim imieniu i nazwisku z numerkiem?
pozdrawiam
W takim razie dodajesz ją jako nową osobę bez numerka, której jeszcze nie ma w bazie. Masz trzy łebki i nie wiesz, czy rzadko obsadę dodajesz??:P
Nie, nie dodawaj z numerkiem bo ci kontrę odrzucą!! Możesz jeszcze poprawić.
własnie chodzi o to, że nie da się dodać osoby bez numerka w sytuacji gdy w bazie istnieje osoba o takim samym imieniu i nazwiskiem z przypisanym numerkiem, bo automatycznie linkuje do tej z numerkiem, co oznacza, że system wymusza dodanie numerka... Jedynka była wolna, to dodałem jako jedynka...
to działa jedynie gdy mamy kilka osób z tym samym imieniem i nazwiskiem, bo można wybrać własną pisownię z listy. Ale w przypadku jednego numerka nie ma takiej możliwości, bo automatycznie dochodzi do przekierowania. Z kolei w przypadku ręcznego usunięcia numerka jesteśmy zmuszeni ponowić sprawdzenie, i sytuacja się powtarza..
W przypadku gdy dodaję np. Jana Kowalskiego, który jest jakimś np. początkującym aktorem a takich Kowalskich mamy np. czterech, dodajesz mu nr V i piszesz w komentarzu skąd ten nr. Ja zawsze dodaję taki nr i opisuję sprawę przeważnie zdaniem "to inna osoba niż ta w bazie FW". Skuteczność 100%. Oczywiście musisz sprawdzić po filmografii czy to na pewno inna osoba. Jak masz jakiś konkretny przykład to podeślij, zerknę. Pozdrawiam
Dziękuję. To na pewno inna osoba, zatem zostawiam z numerem I, bo nie jest zajęty ani na filmwebie ani imdb.
Nie dodajemy "wolnego" numeru takiej osobie tylko kolejny. Jeśli Mamy Kowalskiego z numerem (I), (IV), (V) to nowa osoba ma mieć numer (VI), a nie (II) lub (III) dlatego, że są wolne.
teraz powinno być jasno ;)
A galeria podpisy zdjęć wybrałem kilku aktorów do podpisania próbuje zapisać i komunikat brak wybranych osób przed poprawką.Nigdy nie oodpisywałem i nie wiem o co biega ?
Zrób screena bo to za mało danych. Jeśli masz taki komunikat to oznacza, że nie wybrałeś aktorów, których chcesz umieścić w galerii. Wybierasz ich z listy z prawej strony od zdjęcia.