Czekałem na wprowadzenie takiej funkcji jak ocenianie ludzi filmu po profesji, ale tak
jak to teraz wygląda jest nie do przyjęcia. Lepiej byłoby wejść na stronę jakiejś osoby,
zaznaczyć profesję, którą chce się ocenić OGÓLNIE i wystawić ocenę, a takie
rozdrabnianie na każdy film jest niezachęcające, a nawet odpychające, nie mówiąc
już jaki bajzel robi się w kokpicie.

No i dalej nie ma możliwości usunięcia całkowicie daty obejrzenia filmu/serialu, nie
wiem czemu filmweb tak się upiera, żeby przy ocenie była jakaś data. Proszę o
odpowiedź osoby kompetentnej.

Camil

Osobiście ciekaw jestem w jaki sposób takowa ocena ma być dokonywana, bo trudno zachwycać się jednowymiarową rolą w średniej produkcji. I nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie fakt, że w takowej sytuacji zaniżamy ogólną ocenę aktora, i tylko dlatego, że zdarza mu się chałturzyć w mniej wybitnych produkcjach, ale świadczy to jego talencie aktorskim lub jego braku...

Herushingu

*nie świadczy

Camil

też spodziewałam się raczej takiego rozwiązania, a nie każdej roli osobno :/ jeśli dobry aktor zagra słaby epizod mam do wyboru: ocenić go za niego = zaniżyć ogólną ocenę LUB wystawić sztucznie zawyżoną ocenę = średnia zostaje adekwatna do talentu :(

dags89

Wie ktoś jak mogę ocenić aktora ogólnie bo nie widze tej opcji i dlaczego jak ocenie profesje w filmie to nie zapisuje mi się głos

Ruben_fw

teoretycznie można ocenić aktora ogólnie z pozycji "Twój Profil = Ludzie filmu", ale trzeba go mieć w "Ulubionych" (później można usunąć z ulubionych, ale ocene można tylko zmienic na inną, nie można jej usunąć), choć zakładam, że może to być błąd. Oceny są widoczne w Twoim profilu i na stronie aktora, pod oceną jest "wcześniej oceniłeś jego twórczość na *1-10" ... i tylko tu można ją usunąć XD
Co do niezapisującego się głosu to nie wiem... u mnie ocenianie ról z tej szarej gwiazdki (na stronie aktora/filmu) w ogóle nie działa na Mozilli, a nie chce mi się zmieniać przeglądarki :/

dags89

No i jeszcze jest jedna kwestia - nie mam całego dnia żeby siedzieć i wystawiać oceny przy każdym aktorze każdej roli z osobna. Mam bardzo wiele ocenionych filmów i teraz niby mam wertować każdy oceniony film i oceniać każdą rolę z osobna? HA!
Może chcieli dobrze, przywiązać ludzi do serwisu większą personalizacją, ale wyszło tak, że poronili nieprzemyślanego bubla, który będzie korzystny tylko dla kogoś kto wcześniej nie miał z serwisem styczności. Jednak dla kogoś kto ma tu swoją (sporą) bazę ocen i notatek to tylko uciążliwy bajzel.

Bo o samym wyglądzie nawet nie wspominam. Może to wygodne na smartfonie - te jasne tła i duże literki - ale na komputerze to męczy oczy. Nie rozumiem, czemu takich rzeczy jak layout nie można udostępnić w kilku opcjach, tylko trzeba je wszystkim wpychać na siłę do gardła...
Ktoś tam z filmwebowych Włodarzy-W-Rurkach jest niespełnionym artystą ze swoją jedyną słuszną wizją, lub jakimś domorosłym psychologiem bawiącym się reakcjami tłumu?

Szejtan

wcale nie jest takie wygodne na smartfonie... wczoraj wieczorem testowałam na wykładzie u siebie na uczelni, jak nie można było przeglądać forum w aplikacji, tak nadal nie można, więc nie wiem, po co te zmiany w ogóle były... a widok profilów filmów czy aktorów wygląda na mój gust identycznie (albo bardzo podobnie) w porównaniu z ym, co było

Camil

Właśnie chciałam ocenić nowy serial http://www.filmweb.pl/serial/Olive+Kitteridge-2014-605700 i okazuje się, że nie mogę a więc nie ocenię. Natomiast olśniło mnie, że w tym szczegółowym ocenianiu chodzi o ZWIĘKSZENIE ILOŚCI ODSŁON czyli obejrzanych reklam. Ja oczywiście reklamy mam poblokowane, ale wyobrażam sobie, że świadomość możliwości blokowania jest nadal strasznie niska...

mojekonto1

ja też mam zablokowane ;p więc gówno im dały te zmiany, jeśli myśleli, że się na mnie wzbogacą ;p już od prawie roku mam cały internet poblokowany, czasem ylko wyłączam chwilowo, jak jakiegoś filmu nie da się wyświetlić, ale na pewno nie dotyczy to tej strony ;p

Camil

No i tak to jest.