Kontrybucje do "pozostałych tytułów" czekają na sprawdzenie już ponad dwa lata. Brawo!

Olaf

U mnie kontra tego typu czeka na weryfikację od 8 listopada 2015r.

michaltbg_filmweb

do dwóch lat jednak trochę brakuje, nawet do ponad dwóch lat też brakuje

Kontraband

Moja czeka od 8 maja 2015.

Olaf

Przepraszam, od 16 maja.

Kontraband

http://www.filmweb.pl/contrib/status
najstarsza kontrybucja: 28 kwietnia 2015

Olaf

I gdy już łaskawie sprawdzą, to pewnie odrzucą. To najbardziej wkurza.

Olaf

Albo jak czyjaś kontrybucja z innymi tytułami do filmu czeka już z pół roku, i choć widzisz, że jest w niej błąd kardynalny, to nie możesz nic z tym fantem zrobić, bo "kontrybucja do tego elementu czeka już w kolejce". Nie można też zwrócić uwagi autorowi kontrybucji, gdyż jego nick nie jest pokazany, a nie wiadomo, kiedy w końcu ją sprawdzą i niewątpliwie odrzucą.

dorotagniedziejko1998

I mało tego, kontra zostanie odrzucona bo w międzyczasie zmieniły się zasady dodawania tytułów. Na szczęście niewielu werów je zna ;) Dostaniesz też odpowiedź, że powinieneś pilnować swoich kontr z dwóch lat i nikogo nie obchodzi, że automat zablokował w niektórych przypadkach możliwość edycji. Zalecam pogodzenie się z tym wszystkim co się tu dzieje :)

cold_dog

Tak, zostanie odrzucona, bo zmiany itd., a poprawka znów będzie czekać 2 lata.. Dobry wynik: 4 lata na dodanie tytułów :)

trysz

Większość werów rozpatruje poprawki do własnych odrzutów bez kolejki. (Teoretycznie powinni wszyscy, ale niektórzy tego nie robią.)

Marac

No widzisz, problem w tym, że odrzuty tytułów po tych zmianach mam od wera, który tego chyba nie robi ;)

trysz

Spróbuj się poskarżyć wyżej. (Taki żarcik, hehe...)
Chyba mają obowiązek przyjmować poprawki. (A może nie?)

Aha, i pozwól że sprostuję - przed Tobą nie kolejne 2 lata a 10 (jeśli zarówno tempo dodawania jak i sprawdzania się nie zmienią). Dlaczego? Bo kolejka tytułów się cały czas wydłuża. "Inne tytuły" wystartowały w II połowie 2014 i stanęły całkiem jakoś w listopadzie (wtedy kolejka była jakoś na miesiąc czy dwa). A więc w ciągu 2,5 roku sprawdzili materiały z 6 miesięcy. Obecnie czekają materiały z 2 lat. To ile potrwa ich sprawdzanie?
2 / 0.5 = 4
4 x 2.5 = 10

Marac

A nie ma może jakiegoś wera, który z łaski swojej mógłby poświęcić troszkę czasu i się nimi zająć?

dorotagniedziejko1998

Znam jednego, który mi się przyznał, że bojkotuje "inne tytuły", bo ciągłe zmiany zasad i brak ich komunikacji użytkownikom wkurza go tam samo jak nas i nie ma ochoty odrzucać poprawnie (kiedyś) dodanych kontr.

Trzeba pamiętać, że większość werów to tacy sami użyszkodnicy jak my, tylko że z dodanymi uprawnieniami do weryfikacji. Oni nie są pracownikami FW i nie mają nic wspólnego z tym burdelem, który tu uprawia zespół zarządzający tym portalem. Oni są tak samo olewani ciepłym moczem jak i my. (Przynajmniej takie odnoszę wrażenie z przecieków, gdy któremuś sfrustrowanemu werowi coś się wypsnie na privie.)

Olaf

Dołączam się do tematu.

Najbardziej wkurza że promowane są gry i materiały do nich a bardzo wartościowe z punktu widzenia użytkownika treści do tytułów kinowych stoją i czekają (opisy, obsady itd).

Ktoś wie z czym jest problem?

Gats_2

Ktoś wie, ale ma to gdzieś. W tym jest problem.

Gats_2

Niewiele osób dodaje materiały do gier stąd są w miarę szybko weryfikowane. Z weryfikacją opisów filmów czy seriali jeszcze jakiś czas temu nie było problemów. Trochę już nie jestem w temacie ale kiedyś dużo tych opisów weryfikowała http://www.filmweb.pl/user/Julilla_2. Być może teraz brakuje im ludzi, byle kto tego nie zweryfikuje. Co do obsad - moim zdaniem nie ma jakichś większych opóźnień.

michaltbg_filmweb

"Co do obsad" - ale masz świadomość, że to w ciągu ostatniego kwartału z niewiadomego powodu nagle nadgonili, bo przedtem obsady również zbliżały się do rocznicy?

"byle kto tego nie zweryfikuje" - no niewątpliwie w przeszłości mnóstwo opisów weryfikował byle kto - wystarczy sobie poczytać te przy starszych filmach. Włos się jeży na głowie - błędy ortograficzne, gramatyczne, stylistyczne, spoilery... Czasem to wygląda jakby były pisane przez upośledzonego przedszkolaka, który na dodatek nigdy nie oglądał opisywanego filmu.

Marac

Przecież pisałem, że już nie jestem w temacie. Od ponad roku czasu nie dodaję materiałów. Zerknąłem tylko na stan kolejki.
Co do opisów - zgadza się, w przeszłości tak było, ale trzeba podkreślić W PRZESZŁOŚCI. Tutaj wer musi być dobry z j. polskiego.

michaltbg_filmweb

"Przecież pisałem, że już nie jestem w temacie."

No to interesujące jeszcze jest to, że gdy zaczęli nadganiać z obsadami, to totalnie stanęło wszystko inne.

"ale trzeba podkreślić W PRZESZŁOŚCI"

Możliwe - absolutnie się nie upieram.

Marac

wygląda więc na to, że mają braki w ludziach

michaltbg_filmweb

Świetnie, nadgonili obsadami ale 10 innych kategorii czeka co najmniej pół roku, jest się z czego cieszyć:)

Gats_2

No minimalnie jednak jest lepiej, że ruszyły akurat obsady... Chyba jednak trochę ważniejszy typ danych niż tytuły po gruzińsku i premiery w Kambodży...

Marac

Niby tak, ale na przykład jeden z moich lubianych filmów ma błąd w tytule oryginalnym, i choć dodałam kontrybucję z poprawką miesiące temu, to nie wiem, ile potrwa, zanim ją w końcu zaakceptują.

dorotagniedziejko1998

"błąd w tytule oryginalnym"

No dlatego napisałem "minimalnie". :)

"nie wiem, ile potrwa, zanim ją w końcu zaakceptują."

Jeżeli nic się nie zmieni, to 10 lat:
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Padaka,2901381#post_15211640

No dobra, trochę mniej - 10 dla dodawanych obecnie.