Otóż dodałem ciekawostkę do filmu Transporter. Brzmi ona tak: ,,W trakcie pierwszej walki z odbiorcami ,,przesyłki'' Frank łapie broń lewą ręką, natomiast ostatni strzał wykonuje trzymając pistolet w prawej ręce.''. Ku mojemu zdziwieniu kontrybucja została odrzucona, ale nie z powodu złej składni bądź innych ,,widzimisię''. Została odrzucona, a argument brzmi ,,łapie tez prawą''. Próbowałem się kontaktować przez privy, jednak weryfikator wydaje się nieomylny i nie drąży już tematu. Jako, że nie można wklejać linków ów filmik wkleiłem na blogu. Chodzi o fragment 0:28-0:35. Nie wiem o co tu biega. Może ktoś mi wyjaśni.

użytkownik usunięty
thierryhenry0211

Lewą łapie rzeczywiście, ale czy takie rzeczy też się dodaje do ciekawostek?

To błąd w filmie i tak jak pisałem nie chodziło o czepianie się zasadności dodania ciekawostki czy też składni, ale o wyraźny błąd weryfikatora, który się do niego nie przyznaje.

użytkownik usunięty
thierryhenry0211

A na pewno błąd w filmie? Ja nie oglądałam, więc nie wiem, ale może był oburęczny?

Jezu, ale chodzi o samą kwestię w którą rękę złapał, a nie czy potrafił strzelać stopami.

użytkownik usunięty
thierryhenry0211

Bo mógł przełożyć do drugiej choć tego nie pokazali.

Wiele rzeczy można w filmie, ale to jest błąd.

użytkownik usunięty
thierryhenry0211

Wierzę Tobie. No ja rzadko zwracam uwagę na aż takie szczegóły zwłaszcza w filmach akcji gdzie wszystko dzieje się szybko. Ale życzę powodzenia w rozwiązywaniu tej sprawy.;)

Juz okey. Do zamknięcia.

użytkownik usunięty
thierryhenry0211

Zaakceptowane?

Wkrótce.

użytkownik usunięty
thierryhenry0211

I git wywalczyłeś. :D

thierryhenry0211

Jakbyś po "Franku" dał w nawiasie imię i nazwisko aktora, który go gra, to pewnie nie byłoby problemu.

użytkownik usunięty
magmos

Byłby bo do ciekawostek się tego nie daje, tylko do opisów.

Do ciekawostek również.

użytkownik usunięty
magmos

Ale nie moich.

magmos

Ludzie, ale tu chodziło o rękę, a nie czy był leworęczny, łysiejący czy z zatwardzeniem. O głupią rękę, w którą chwycił broń. Co by dało nazwisko w nawiasie skoro podałem fragment?

thierryhenry0211

Na blogu masz jakieś bestie transformery. Skoro zauważyłeś, że łapie lewą a w następnym ujęciu strzela z prawej, to imo jest to błąd. Chyba, że weryfikator zauważył, że przerzuca broń do prawej, bo ci odpowiedział, że "łapie też prawą". Istnieje jeszcze taka możliwość, że strzela trzymając pistolet oburącz.

Zaznaczam, że nie znam się na zbieraniu punktów i dodawaniu kontrybucji i możliwe, że to co piszę może się wydawać głupie.

OldLace

Ju wyjaśnione, więc zmieniłem. Pozdrawiam.