Poprawianie opisów

użytkownik usunięty

Czy tego typu opis nadaje się do poprawy http://www.filmweb.pl/serial/Sidła+namiętności-2007-459843/descs

I mnie wydaje się za krótki. Śmiało możesz coś dopisać :)

użytkownik usunięty
Lejzorek

Jedno jest pewne, za niedługo i lodówkę będę się bała otworzyć, by nie zobaczyć tam twojej osoby rysującej serduszka oczywiście. Natomiast ja pytam o to czy jest zasadne dodawanie tak długich opisów, opisów zdradzających większość fabuły oraz czy można dodawać linki do tychże opisów.

Już trochę za późno. Zżyłem się z zawartością Twojej lodówki, kocham ją. Chyba nas nie rozdzielisz? <serduszko> :)

użytkownik usunięty
Lejzorek

Jakie to urocze.... Ja nie rozumiem dlaczego tak wielu mówi że jesteś zły Lejzorku......

Ale nie odciągaj uwagi od sedna tematu. Nie ja tu jestem bohaterem, a... zawartość lodówki.

użytkownik usunięty
Lejzorek

Żebyś z tej lodówki, nie zechciał przenieść się do jej łoża... Bo wiesz jak to jest, z czasem zaczynamy chcieć więcej i więcej i lodówka może ci już nie wystarczać - chciaż to pewnie zależy od jej zawartości... .

Nie przypisuj swoich skrytych pragnień innym osobom. Mam nadzieję, że Kate Cię spionizuje, przez wzgląd na swoją lodówkę :)

użytkownik usunięty
Lejzorek

Ona już ze mną nie rozmawia. To koniec naszego romansu. Ostatniego razu bardzo ją zawiodłem, trzasnęła drzwiami i już nigdy nie wróciła, nie zadzwoniła, ani nie napisała...

Kobiety :) Pomóż jej z tym opisem, może znów zaprosi Cię do swojej lodówki.

użytkownik usunięty
Lejzorek

Lodówka niech już zostanie dla ciebie, mnie bardziej interesuje jej łóżko.... Gdyby któregoś dnia usłyszal jakieś "odgłosy" dochodzące z sypialni, masz zostać tam gdzie jesteś, nie wychodź, nie podglądaj....

A tak na poważnie. Z tego co wiem, opis powinien mieścic się w dwóch lub trzech zdaniach, ale ta zasada nie dotyczy opisu dystrubutora. Więc teoretycznie, nie powinien być poprawiany - mam rację, czy się mylę?

Ale to jej napisz, to ona jest w potrzebie, ja się nie znam :)

Natomiast co do lodówki, to ja tam wpadłem tylko na kolację, ewentualnie ze śniadaniem ;)

użytkownik usunięty
Lejzorek

Miałeś napisać czy się mylę, czy nie.... Poznać twoje zdanie chciałem, aby niewiasty w błąd nie wprowadzić przypadkiem...

Żebyś się nie zdziwił, jak któregoś dnia będziesz chciał wyjść z tej lodówki, a będzie ona zamknięta na kłódkę... Myślisz że ktoś zauważyłby twoje zniknięcie?

Mówiłem Ci, że ja nie mam o tym pojęcia, ale ktoś mi mówił, że opis powinien mieć co najmniej trzy zdania.

Myślę, że Kate byłaby zaniepokojona ;) W końcu lodówka to jej idee fixe :)

użytkownik usunięty
Lejzorek

Tak, ty nie masz pojęcia - nie ładnie być takim kłamczuszkiem Lejzorku.... Jak ty nie masz pojęcia, to kto ma jen mieć...? ;)

"Idee fixe" - co...? Weź mi proszę po ang. nie pisz.....

użytkownik usunięty

Zarys fabuły w dwóch lub trzech zdaniach. Trzy to górna granica. Opisy mogą być dłuższe. Czasem są jednak zdecydowanie za długie.
Opis właśnie chyba tak, jak pisze Lejzorek - od trzech zdań.

użytkownik usunięty

Tak, masz rację. Nie wiem dlaczego ale pomyliło mi się to z "zarysami", być może dlatego, że to własnie je zawsze dodawałem. Po tym jak Lejzorek dwukrotnie odrzucił mi mój opis, jakoś odeszły mi chęci aby dalej próbować ;)

użytkownik usunięty

Ja nigdy jeszcze nie próbowałam dawać swoich opisów. Tylko kilka poprawiłam, a zarysy to fajna rzecz. ;)

użytkownik usunięty

Naszczęscie Lejzorek nie sprawdza moich zarysów, odrzuciłby je za niepoprawną interpunkcję czy ortografię odbierając mi ochotę na ich dalsze pisanie.... Wtedy byłbym "spalony" na takich kontrach... ;)

użytkownik usunięty

Lejzorek weryfikuje zarysy?

użytkownik usunięty

Opisy..... Zarysów mi nigdy nie werował....

użytkownik usunięty

Sorry ale według mnie zarysy to najbardziej niepotrzebna rzecz na fw. Źle napisane, nierzetelnie weryfikowane. Jednak jestem prawie pewna, że powinny mieć góra 2 zdania, a jak ktoś pisze 3 to niech się nie dziwi, że mu odrzucono.

użytkownik usunięty

Moje zarysy w 99% są napisane w dwóch zdaniach. A rzetelnie zawsze są sprawdzane, jeżeli weruje je Julilla_2 . Człowiek wpada na jakiś film na FW i chciałby mniej więcej wiedzieć o czym jest, takie zarysy pomagają nam zdecydować czy taki film oglądniemy czy inny.

użytkownik usunięty

Tak potwierdziłam to u weryfikacji 2 zdania tak jak mówiłam, albo jedno.

użytkownik usunięty

Jeden weruje a drugi nie. 3 zdania są dopuszczalne, chociaż nie zawsze - często zarys tylu zdań nie wymaga. Ja miałem kilka razy 3, i problemów nie było.

użytkownik usunięty

Być może ja pytałam Julilli i twierdzi że 2

użytkownik usunięty

Być może, ja wiem z praktyki, że 3 też się akceptuje. Gdy wer widzi że cieżko jest opisać film w dwóch zdaniach. To się zdarza sporadycznie, ale jednak.

użytkownik usunięty

Być może, dodaj zarys z trzema i zobaczymy co się stanie?

użytkownik usunięty

Napisałem wcześniej, że takie dodawałem, i były akceptowane. Przeczytałaś tej fragment?

Żadko trafia mi się film, w którym zarysie dodaje 3 a nie 2 zdania.
.. Jak napisałem, zdarza się to sporadycznie, tym bardziej że ja już praktycznie nie dodaję. Ale nie zapomnę ci podesłać linka do filmu w którym zarysie napisałem 3 zdania, jeżeli taki mi się trafi w przyszłosci.

użytkownik usunięty

Przeczytałam dokładnie, możesz przesłać.

użytkownik usunięty

Więc jak czytasz dokładnie, to powinnaś wiedzieć, że skoro jak piszę że taki był zaakceptowany, to znaczy że był. A jego akceptacja zależy od wera.

Takich było wiele na poprzedim koncie, szkoda że mało filmów pamiętam do których dodawałem zarysy, a było ich wiele.

użytkownik usunięty

No właśnie na poprzednim koncie a to konto miałeś rok temu, 2 lata temu, 3 czy więcej lat temu, mogło się to zmienić od tego czasu, bo tylko takie wytłumaczenie przyjmuję lub pomyłkę weryfikatora. Skoro mi osoba centralnie pisze, że dwa i jest to osoba weryfikująca te zarysy, to choćbyś miał i 1000 takich kontr zaakceptowanych to jednak będę się trzymać zdania weryfikatora. No chyba, ze tu też obowiązuje zasada, że każdy weryfikuje jak chce.

użytkownik usunięty

Czy to był błąd wera czy nie, nie zmiena faktu że akceptowane były...

Mnie też powiedziano że czasami są dodawane trzy, chociaż zdaniem Julilli tak być nie powinno.

W każdym rodzaju kontry jej akceptacja zaležy od wera. Jeden akceptuje, drugi odrzuca.... i tak na nowo.... - ja wcale nie mówię że racji nie masz.

Konto miałem jakiś rok temu.

użytkownik usunięty

Julilla dobrze, moim zdaniem, weryfikuje. W sumie ja też chyba zawsze miałam dwa zdania...ale może w tych starszych zdarzyło mi się widzieć po trzy - to możliwe. Dla mnie właśnie bardzo ważny jest zarys. Nie czytam opisów, bo tam za wiele fabuły się zdradza, ale zarys, taki podstawowy o czym film jest - ważna sprawa.

użytkownik usunięty

Dokładnie, ja też naszczęsciej czytam zarysy, chcę mieć jakiś obraz w głowie o czym jest dany flm...

Julilla - to bardzo inteligentna pani wer.

Na szczęście nie :)
A co, blady strach obleciał? :) Spokojnie, na razie dzielę i rządzę w Twojej lodówce, na zarysy przyjdzie czas ;)

użytkownik usunięty
Lejzorek

Niestety razem z resztą czeladki radośnie wmawiającej mi, że piszę dobre opisy, akceptujesz moją radosną twórczość. Jak na razie.

No widzisz, jednak łatka fatalnego weryfikatora jaka mi przypadła, nie bierze się znikąd :)

użytkownik usunięty
Lejzorek

Proszę cię nie udawaj głupszego niż jesteś. Dobrze wiesz, że jesteś uważany nawet przez weryfikatorów za jednego z bardziej kompetentnych sprawdzających.

Heh, słodkie. Skoro prosisz, będę tak głupi jak na co dzień :)

Mimo wszystko, nie przeceniałbym opinii weryfikatorów, większość użytkowników uważa, że się mylą. A w czasach demokracji, to tłum ma rację i swobodny dostęp do lodówki ;)

użytkownik usunięty
Lejzorek

Ładnie ci polizała..... :p

użytkownik usunięty

Tak chevere potrafię jak nikt tylko muszę chcieć. Pochwalisz się którymś ze swoich zarysów przed społecznością.

użytkownik usunięty

http://www.filmweb.pl/film/Cz%C5%82owiek+z+piasku-2007-395552

http://www.filmweb.pl/film/La+Mujer+de+mi+hermano-2005-291245

Krótkie, i chwytliwe.... jak wszystkie które są moje.... :)

użytkownik usunięty

Niezłe. Widzę, że siedzisz też w moich filmach, tych które uzupełniam.

użytkownik usunięty

Pewnie cię sledzę, i uzupełniam zarysy w "twoich filmach" ..

użytkownik usunięty

Było by to wskazana, skoro ja tego nie dodam.

użytkownik usunięty

Dodaję wyłacznie do filmów hiszpanskich. Więc to że tworzymy jakieś tam wspólne filmy jest przypadkiem :)

użytkownik usunięty

Oczywiście że tak prawdopodobnie są to koprodukcje hiszpańsko - meksykańskie, bo ja siedzę głównie w Meksyku.

użytkownik usunięty

No czekaj, bo cię kłamię....

W sumie do hiszpansko języcznych, z krajów też innych Jak Meksyk, Argentyna, Chile itp.. Jakoś takie mnie bardziej interesują. Podobnie jest z obsadam do podobnych filmów. Bo wtedy tłumaczysz normalnie role itp.... Np nie dodaję obsad do filmów angielskich. Chyba że mi szczególnie na takim zależy.

użytkownik usunięty
Lejzorek

Słodki to byś był gdybyś odpowiedział na pytanie zadane w temacie, ach szkoda że tego nie zrobiłeś, ale rozumiem, że zniechęcił cię mój poprzedni występ na forum. I oczywiście mówię tylko o opinii innych werów a nie użytkowników.

użytkownik usunięty

http://www.filmweb.pl/user/FAQ_weryfikatorow/blog/546414

Tu jest napisane, że zarys ma mieć jedno lub dwa zdania, chociaż mi kiedyś ktoś z werów napisał, że 2-3, ale może to z przepracowania. ;-)