Witam serdecznie! Mam problem z działaniem profilu na portalu Filweb.pl

Otóż tyczy się on następujących opcji:

ocenianie filmów

odpowiadanie na posty

wiadomość prywatna

dodaj treść

opcje widziałem/ nie widziałem/ nie chcę zobaczyć

Nie znalazłem więcej usterek. W zasadzie większość "klikalnych" opcji działających dzięki java nie działa.

Problem powtarza się na przeglądarkach takich jak: mozilla firefox, safari, rockmelt, chrom a także internet explorer.

Dadam też, iż nie jestem jedynym użytkownikiem z tym problemem, funkcje javy nie stwarzają problemów na innych stronach www, problem powtarza się na komputerze PC i laptopie podłączonych do różnych dostawców internetu przez oddzielne łącza zaś oba urządzenia były restartowane. Nie pomogło.

Pomoc filmwebu milczy, może Wy, drodzy forumowicze macie jakieś informacje? Pozdrawiam!

PalmerRomero

Tak, mam to samo - dodam jeszcze, że nie rozwija się lista kontrybucji i możliwość edytowania postu nawet tuż po opublikowaniu. Czasem odświeżenie pomaga (Chrome), czasem na IE zaskoczy, jak rosyjska ruletka. ;] Od filmwebu nie oczekuj żadnej odpowiedzi, usterki trzeba po prostu przeczekać, tak to jest.

milkaway

masz rację, też doszedłem do tego, że po entym odświeżaniu w końcu buttony zaskakują

PalmerRomero

Od kilku dni pod IE8 nie działają mi na forum przyciski "odpowiedz"
i podobne, np. "zgłoś nadużycie".
Żadne odświeżanie i wyłączanie dodatków przeglądarki nie pomaga. Javascript jest włączone. Nic ostatnio nie instalowałem, ani nie zmieniałem, nawet automatycznych aktualizacji w tych dniach nie było.
Po prostu sobie przestały działać i tyle...

Isengrim_Faoiltiarna

A przycisku "edytuj" pod IE8 teraz w ogóle nie ma.

Isengrim_Faoiltiarna

w zeszłym tygodniu dostałem maila od support@filmweb.pl - w odpowiedzi na zgłoszenie pisali o zmianach w serwisie i możliwych problemach z korzystaniem z serwisu. Musisz być cierpliwy albo zalewać włodarzy filmwebu dziesiątkami maili o awarii. Mi już wszystko działa od kilku dni

PalmerRomero

wszelkie problemy zgłaszaj do tego pana

http://www.filmweb.pl/user/Xzar

on tu jest wodzem plemienia

użytkownik usunięty
PalmerRomero

podbijam, bo od paru dni mam podobnie - nie działa przycisk Odpowiedz

(muszę pisać z innej przeglądarki, której nie lubię)

tyle dobrego, że działa na innej przeglądarce - mi wcześniej nie działał na żadnej

PalmerRomero

ja pisze z google chrome bo jest najlepsza

użytkownik usunięty

i ciągle nic, weźcie się wreszcie za to, nieroby

PalmerRomero

U mnie tez tak bylo... Pomoglo dopiero odblokowanie skryptu "facebook.net" w dodatkach NoScript i AdBlock+. Przegladarka Firefox 17.0.1. Troche to wkurzajace, bo nie mam konta na FB i nie zamierzam miec, a webmasterzy wszedzie wciskaja fejsbukowe skrypty :/ Mam nadzieje, ze komus pomoglem...

PalmerRomero

ja juz o tym pisalam - problem istnieje od miesiaca albo dluzej
jako ze zadne zmiany w Adblock Plus i Flashblock nic nie daly, troche przekornie zainstalowalam NoScript
i tu kolejna ciekawostka...
przy opcji pelnej blokady program tv sie wyswietla, tzn. widoczne sa ikony programow w gornym panelu i moge 'podejrzec' tylko jedna stacje klikajac na nia, wtedy jest podglad na ten i kolejne dni
nie dzialaja natomiast suwaki boczne, ktorymi przesuwa sie liste programow
natomiast, aby ocenic film, musze wylaczyc blokade, dopiero wtedy dziala przycisk 'widzialam'
oczywiscie odpowiedzi w watku moge udzielic jedynie w IE, w firefoksie dalej to samo...
z zadna strona nie mialam tyle problemow co z FW
czy naprawde nie mozna tego naprawic? ludzie juz od jakiegos czasu zglaszaja mase problemow, co ciekawe dotycza one roznych przegladarek i dalej zero odzewu
a ten NoScript to na uja mi potrzebny, dodatki ktore wymienilam wczesniej calkowicie mi wystarczaly, a teraz znowu kombinacje alpejskie i dostosowywanie innych stron, tylko po to zeby FW 'jako tako' dzialal
masakra!

alusm

no niestety, po aktualizacji fajerfoksa sztuczki z NoScriptem tez przestaly dzialac
i na ta chwile dziekuje serwisowi filmweb, sa inne (na szczescie), oferujace dzialajacy program tv, z odnosnikami do filmwebu, wiec widze czy ogladalam czy nie, czy jest do czego siadac czy nie i jest git
tak wiec panstwu juz dziekujemy :)

oczywiscie odpowiadam z IE bo z innej przegladarki nie da rady :D

alusm

Nie wiem jak Wam ale u mnie problem z przyciskami wciąż istnieje.
Jak na razie zauważyłem problem z "odpowiedz", "zgłoś nadużycie", "pokaz slajdów".

Mogliby wreszcie coś z tym zrobić.

h8r3d

U mnie na Operze działa bez problemu, na Firefox - rzadkość...
Windows Vista na PC i siódemka na lapku...

_guchy_

Mam operę ale korzystam z chrome, a tutaj się pierdzieli