1. Wyszukiwanie hasłowe w zakładce wypowiedzi.
2. Wyszukiwanie osób ze względu na narodowość.
3. Możliwość zobaczenia wszystkich ocen innych użytkowników - jak się wstydzą, to niech zrezygnują z FW i zapisują oceny w zeszycie.
4. Pasek online - by było widać kto jest zalogowany.
5. Skrzynka nadawcza, żebym wiedział co komu napisałem, bo się już w tym gubię.

1. Zakładka wypowiedzi w ogóle powinna być usprawniona. Przynajmniej o coś w stylu: "z ostatniego tygodnia", "z przed 4 tygodni" itd;
2. To chyba nie jest możliwe od strony technicznej. Przy filmach dodajemy kraje produkcji jako osobne kontrybucje. Wtedy system ma "punkt odniesienia" do wyszukiwania. Natomiast przy osobach, wpisujemy miejsce urodzenia "ręcznie". Wątpię, by istniał taki inteligentny system, który potrafi wyciągać informacje z tekstu;
3. Jestem za, ale oczywiście opcja "pokazuj 50, 100 ... "all" moich głosów" także powinna wtedy się ukazać;
4. Znając życie, pewnie powróci za jakiś czas;
5. Jestem za.

użytkownik usunięty
patkot28

Tak myślałem, że drugi punkt jest nierealny.

użytkownik usunięty

5. O swoich kłamstwach zapominasz? xD

użytkownik usunięty

Tak xD

A co Ciebie obchodzą oceny innych użytkowników. Nie wystarczą wypowiedzi i udostępnione oceny? Każdy ma prawo do prywatności i nie chodzi tutaj o żaden wstyd. Tak jak zaproszenia, kogo chcesz dodajesz.

użytkownik usunięty
beti

Chcę poznać gust innych osób i wiedzieć ile obejrzeli filmów. Takie mam marzenie. Prywatność i tak zachowasz, bo nie wiem kim jesteś ani jak się nazywasz. Jaki jest cel w ukrywaniu swoich ocen? Po co zatajać je tylko dla siebie? Wytłumacz to na swoim przykładzie. Czy wynika to z egoizmu?

Zero egoizmu. Nie wszyscy są ekstrawertykami. Po filmach nie poznasz gustu. Ja oceniam swoje wg tego w jakim stopniu mi się podobały, nie na ile są wartościowe, choć zdaję sobie sprawę, że różnice są duże. Nie zaznaczyłam też wszystkich filmów jakie widziałam. Nie spisywałam tytułów. Po co zatajać oceny dla siebie? Po to, żeby nie być celem ataków i durnych wypowiedzi, że nie ma z kim rozmawiać skoro się oceniło swoje filmy inaczej niż druga osoba. Na tym portalu panuje bezinteresowna nienawiść do myślących inaczej. Co mówią moje oceny 9/10 takich różnych filmów jak (kolejność przypadkowa): Samotny mężczyzna, Rodzinna sielanka, Wielkie nadzieje, Incepcja, Kate i Leopold, Dzień próby, Dom z piasku i mgły, Jak stracić chłopaka w 10 dni, Adwokat diabła, Była sobie dziewczyna, Tajemnica Brokeback Mountain, Asylum 5D, Dom nad jeziorem, Traffic, Czas zabijania, Skazani na Shawshank, Między światami, Odlot, W pogoni za szczęściem, Pamiętnik, Avatar (ze wzgl. na stronę techniczną, bo historia bez rewelacji), K-Pax, Miasto aniołów, American beauty, Życie ukryte w słowach, Arlington Road, Lepiej być nie może, Poskromienie złośnicy, Lęk pierwotny, Bliżej. (odp - niewiele).

beti

zielony pasek online był bardzo przydatny i chciałbym żeby wrócił, można by jeszcze polepszyć i rozwinąć kto od kand ma kato na webie - co nam po tym "Konto założone przed 2004 rokiem" wolałbym konkretną datę bo ciekawe kto jest tu najdłużej:)

użytkownik usunięty
beti

"Co mówią moje oceny 9/10 takich różnych filmów jak..."
Lubisz klasyczne komedie romantyczne, marzysz o wielkiej miłości, jesteś fanką Tim Robbinsa, często się wzruszasz, jesteś poprawna politycznie.

Pokaż mi jakie filmy obejrzałaś, a powiem Ci kim jesteś :)
To o to chodzi ;) ?

użytkownik usunięty
Oro

Mniej więcej :)

Ale też chodzi o zwykłą ciekawość. Pragnę ją codziennie zaspokajać.

pudło. Nie jestem fanką Tima Robbinsa, nawet go nie lubię, nie lubię komedii romantycznych, wolę dramaty, nie marzę o wielkiej miłości i z tą poprawnością to też nie za bardzo. Wyciągnąłeś fałszywe wnioski, więc jednak mam rację.

Dorzuciłbym jeszcze dokładniejszą skalę ocen.
Boli mnie, że czasem film jest lepszy niż 7, ale gorszy niż 8. Chciałbym móc wystawić ocenę 7,5
Do kogo w tej sprawie można się zwrócić? I co tym myślicie?

użytkownik usunięty
dariusgromnicki

Jestem za! Połówki ocen, to świetny pomysł - sam o tym wiele razy myślałem.

6. Połówki ocen.

dariusgromnicki

Załóżmy, że masz 300 filmów ocenionych na 6, wychodzi nowa skala i co, z pamięci zmieniasz im oceny, czy to 6, a może 6,5? Albo będziesz miał 300 na 6 i dwa filmy na 6,5 jaki to sens na tym etapie istnienia portalu? Po co to komu?
Weszłaby skala połówek, to zaraz by ktoś rzucił hasło innego podziału, moim zdaniem nie ma sensu kombinować;)

bartq13

Jak oceny połówkowe by przeszły to nie zmieniałbym ich we wszystkich filmach, które już oceniłem. Za dużo niepotrzebnej roboty.
Przydałyby się do nowo ocenianych filmów oraz ewentualnie do mojego TOP 20.
Dość często wystawiając ocenę na FW, mam uczucie jej pobieżności. Skala 1-10 jest dla mnie nie dokładna, mniej sprawiedliwa. I to przed samym sobą, bo na ogólną ocenę filmu to by miało raczej niewielki wpływ.

dariusgromnicki

No dobra, ale jakby to się teraz prezentowało, filmy w setkach ocenione i nagle po kilka w skali połowicznej, trochę by nie wyglądało:P
Ale wiem o czym mówisz, sam nie raz się zastanawiam czy film jest bardziej na 6, czy na 7:)

użytkownik usunięty

punkt 2 jest zbędny za resztą jak najbardziej TAK

Jeszcze pomyślałem o możliwości edycji i usunięcia swojego komentarza. Żeby nie było zamieszania to ograniczoną do 10 min. od wysłania.
No i szkoda, że nie można po zarejestrowaniu zmienić nicka.

I co z tymi postulatami, zostaną kiedyś przekazane do webmastera / redaktora czy tak sobie po prostu ponarzekamy? ;P

-Dodanie do związanych informacji jak powiązany jest ten film z tym drugim (czy to prequel, sequel, reeboot, spin off itp.). Byłoby to przydatne, bo czasem nie wiadomo co łączy dane filmy i w jakiej kolejności je oglądać.
-Poprawienie błędu z polskimi premierami przy filmach granych kilka razy w kinie (najlepiej dodać pole daty ponownego wyświetlenia i podłączyć to pod system)
-Dodać nowe typy filmów web-serial, fanfilm
-poprawić błąd z datami obejrzenia, jeśli podamy tylko rok, to potem będzie pisało, że widzieliśmy film 1 stycznia podanego roku. To głupie.
-Poprawić rekomendacje.
-Poprawić wyszukiwarkę. Teraz wystarczy zrobić drobną literówkę już znalezienie jest wręcz niemożliwe.

MistrzSeller

1. SKRZYNKA NADAWCZA
2. Uporządkowanie i łatwiejszy przegląd swoich wypowiedzi bo to co jest teraz to chaos - tu przydała by się chociaż możliwość filtrowania ze względu na daty, ilość odpowiedzi itd.

Mamy Rekomendację filmów a także seriali, jednakże od dłuższego czasy na fw jest baza gier i są podawane % w stopniu przypodobania się. Dlaczego by nie dodać rekomendacji gier? TAK WIĘC:
> Dodać Rekomendację gier!
> Dodać seriale i może (!) gry do gustopodobnych!

Xs3roN

Całkowicie cie popieram.

dodanie budżetów (stare budżety przeliczane na kursy aktualnej wartości waluty)...

MegaTM

Podłączę się pod temat z pytaniem/propozycją. W swoich ocenach jest opcja gdzie można zobaczyć filmy jakie oceniłem z lat 50, 60, 70 itp. Te najnowsze oczywiście sa w "obecnej dekadzie" I tu moje pytanie. Dekada to dziesięciolecie. Jest planowane rozdzielenie filmów z lat 2000-2009 i tych od 2010?

placek121

raczej to pytanie do administracji, a nie weryfikatorów ;)

MegaTM

No fakt :) Tak przeglądałem sobie forum i czytając te posty napisałem pod wpływem chwili ;)

placek121

Dodawanie kilku obsad na dzień. Nie chodzi mi o zwiększenie liczby elementów (20 jest ok.) tylko czasami jest tak, że w jakimś filmie brakuje 2,3 nazwisk, no i nie każdemu chce się to uzupełniać, bo dostanie za to tylko 1 punkt.
Po prostu chodzi mi o to, żeby można było dodać 20 elementów do kilku filmów :)