Zastanawia mnie, dlaczego nie ma w bazie filmwebu gier z platform typu GBA i tym podobnych starszych konsoli.
Dla przykładu: bez problemu da się znaleźć gry na Nintendo DS np. Pokemon Black, ale już np. gry Pokemon Ruby na GBA nie ma w bazie.
Myślę, że powinno się dodać jeszcze tych kilka platform, bo na pewno jest mnóstwo starszych gier, w które ludzie grali i z przyjemnością by je ocenili.

Podejrzewam, że chodzi tu o dubbingowanie gier, dlatego też na tym portalu można oceniać gry gdyż głosy do gier podkładają coraz częściej aktorzy a GBA tego nie uświadczysz.

WujekChu1ek

Drogą dedukcji to wywnioskowałem ale zastanawia mnie jedno czy gry na DS'a są dubbingowane, jest w sumie diametralna różnica pomiędzy konsolami DS jest 2004 a GBA z 2001...

użytkownik usunięty
WujekChu1ek

W grach na DSa jakoś specjalnie dużo głosów wypowiadanych przez ludzi nie ma, a jednak na tym portalu są gry z tej platformy. A jak już są ogólnie gry z tak wielu platform, to nie zaszkodziłoby, gdyby dodali również te z Gabeboy'ów i innych starszych konsol.

Nigdy nie miałem DS'a, więc za bardzo wypowiadać się nie mogę, z tego co pamiętam było tu kilka tematów o starszych konsolach i był dużo bulwersów, może poszukaj to coś tam na pewno znajdziesz...

http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Inne+platformy+konsole,1716976

Tu może coś znajdziesz.

Z tego, co pamiętam, to nie planuje się wprowadzenia GB/GBC/GBA/NES/SNES itd. w najbliższej przyszłości. Chyba że coś się zmieniło. Co jest zastanawiające, biorąc pod uwagę, że wiele gier już jest w bazie ze względu na inne platformy czy np. Virtual Console.

użytkownik usunięty
Yammamoto

No cóż, szkoda. Ale byłoby świetnie, gdyby były wszystkie platformy.

Na imdb jest więcej gier, jest więc zawsze jakaś szansa, że i tutaj kiedyś będą się mogły pojawić Harmony of Dissonance albo Aria of Sorrow ;)