Zastanawia mnie, dlaczego nie ma w bazie filmwebu gier z platform typu GBA i tym podobnych starszych konsoli.
Dla przykładu: bez problemu da się znaleźć gry na Nintendo DS np. Pokemon Black, ale już np. gry Pokemon Ruby na GBA nie ma w bazie.
Myślę, że powinno się dodać jeszcze tych kilka platform, bo na pewno jest mnóstwo starszych gier, w które ludzie grali i z przyjemnością by je ocenili.
Podejrzewam, że chodzi tu o dubbingowanie gier, dlatego też na tym portalu można oceniać gry gdyż głosy do gier podkładają coraz częściej aktorzy a GBA tego nie uświadczysz.
Drogą dedukcji to wywnioskowałem ale zastanawia mnie jedno czy gry na DS'a są dubbingowane, jest w sumie diametralna różnica pomiędzy konsolami DS jest 2004 a GBA z 2001...
W grach na DSa jakoś specjalnie dużo głosów wypowiadanych przez ludzi nie ma, a jednak na tym portalu są gry z tej platformy. A jak już są ogólnie gry z tak wielu platform, to nie zaszkodziłoby, gdyby dodali również te z Gabeboy'ów i innych starszych konsol.
Nigdy nie miałem DS'a, więc za bardzo wypowiadać się nie mogę, z tego co pamiętam było tu kilka tematów o starszych konsolach i był dużo bulwersów, może poszukaj to coś tam na pewno znajdziesz...
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Inne+platformy+konsole,1716976
Tu może coś znajdziesz.
Z tego, co pamiętam, to nie planuje się wprowadzenia GB/GBC/GBA/NES/SNES itd. w najbliższej przyszłości. Chyba że coś się zmieniło. Co jest zastanawiające, biorąc pod uwagę, że wiele gier już jest w bazie ze względu na inne platformy czy np. Virtual Console.