Jakiś czas temu trafiłam na dubel filmu lub serialu(nie pamietam dokladnie) i do tego zdublowanego zostaly dodane wszystkie możliwe kontrybucje to wtedy jak sie tak trafia to te kontrybucje co odrzucane i takiemu userowi leci skutecznosc w dół? Czy weryfikator np. Z uprzejmoścì informuje takiego usera "to dubel skasuj kontry"? Czy moze jeszcze weryfikator ma moc żeby samemu skasować kontry?
I jak można wogóle zrobić dubla skoro przy dodawaniu kontrybucji z nowym tytulem pokazuje okno z podobnymi tytulami albo że juz jest taki film albo że kontra juz czeka w kolejce?
Ps odpowiedzi pewnie nie bedzie zadnej konkretnej, ale pozdro dla wszystkich :)
Miałem kiedyś tak, że zebrałem 10-11 punktów z jakiegoś filmu i sporo oczekujących materiałów tam było i nagle wszystkie oczekujące do tego filmu zniknęły. Chwilę później znalazłem na nowy_blog/FILMY wpis dotyczący tych pozycji. Był dwa razy ten sam film, ale z różnymi tytułami - ja dodawałem do tego, który oceniłem po tytule jaki oglądałem (usunięto ten właśnie), zostawiając ten z tytułem alternatywnym, ale który miał znacznie więcej uzupełnionych rzeczy. Oprócz zniknięcia pozycji filmu ze "współtworzonych", to same punkty mi nie zmalały, a miałem wtedy ich mniej niż 50, bo to były moje początki, to zauważałem każdy punkt różnicy.
A dubel może powstać tak jak napisałem wyżej - film ma kilka tytułów, które na przemian na imdb są robocze i właściwe. Jeden weryfikator doda film po tytule w czasie dodawania, później tytuł się zmieni, a poprzedni stanie roboczym i kolejny weryfikator doda ten sam film pod nowym tytułem.
Ja kiedyś dodałem 200 powiązanych do dubla, zanim się zorientowałem, że to dubel, punkciki wpłynęły już na moje konto:P
Jak zauważę dubla to zawsze zgłaszam, nie zrobiłem tego naumyślnie, a co do pytania czy weryfikatorzy informują ludzi z kontrami do dubla to nie, weryfikować im się za bardzo nie chce a co dopiero jeszcze jakieś wysyłanie wiadomości...
Nie chodzi mi o informowanie o dublu tylko ze jak są do tego dodane kontry to czy o tym informuja bo myslalam ze moze to dziala tak ze odrzucają te kontry i user traci w statystykach.
:)
A tak na serio to dlugo trzeba się podlizywać do weryfikatora żeby kontrybucje na zawołanie zaczął dodawać? :)
Znam jednego moderatora i admina, którego o cokolwiek nie poproszę robi mi od ręki, czy są to cudze kontry czy moje, ale raczej proszę go o poprawki, odblokowywanie gatunków czy dodanie filmu do bazu, nie nadużywam jego dobroci i proszę zawsze o pilne rzeczy.
Ps. i wcale się podlizywać nie musiałem.
Niektórzy weryfikatorzy - prawdopodobnie tylko Ci z niebieskimi i czerwonymi łbami - mają możliwość skasowania kontrybucji bez ich odrzucania. Dodającemu nie spada procent skuteczności. Wiem z własnego doświadczenia. Więc jeśli jest dubel - to najprawdopodobniej usuwany jest cały profil zdublowanego filmu a kontry dodane po prostu znikają jakby ich nikt nigdy nie dodał i nie sprawdził. ;)