Jakiś czas temu trafiłam na dubel filmu lub serialu(nie pamietam dokladnie) i do tego zdublowanego zostaly dodane wszystkie możliwe kontrybucje to wtedy jak sie tak trafia to te kontrybucje co odrzucane i takiemu userowi leci skutecznosc w dół? Czy weryfikator np. Z uprzejmoścì informuje takiego usera "to dubel skasuj kontry"? Czy moze jeszcze weryfikator ma moc żeby samemu skasować kontry?
I jak można wogóle zrobić dubla skoro przy dodawaniu kontrybucji z nowym tytulem pokazuje okno z podobnymi tytulami albo że juz jest taki film albo że kontra juz czeka w kolejce?

Ps odpowiedzi pewnie nie bedzie zadnej konkretnej, ale pozdro dla wszystkich :)

mania19

Miałem kiedyś tak, że zebrałem 10-11 punktów z jakiegoś filmu i sporo oczekujących materiałów tam było i nagle wszystkie oczekujące do tego filmu zniknęły. Chwilę później znalazłem na nowy_blog/FILMY wpis dotyczący tych pozycji. Był dwa razy ten sam film, ale z różnymi tytułami - ja dodawałem do tego, który oceniłem po tytule jaki oglądałem (usunięto ten właśnie), zostawiając ten z tytułem alternatywnym, ale który miał znacznie więcej uzupełnionych rzeczy. Oprócz zniknięcia pozycji filmu ze "współtworzonych", to same punkty mi nie zmalały, a miałem wtedy ich mniej niż 50, bo to były moje początki, to zauważałem każdy punkt różnicy.

A dubel może powstać tak jak napisałem wyżej - film ma kilka tytułów, które na przemian na imdb są robocze i właściwe. Jeden weryfikator doda film po tytule w czasie dodawania, później tytuł się zmieni, a poprzedni stanie roboczym i kolejny weryfikator doda ten sam film pod nowym tytułem.

Dear_Prudence

Czyli tylko zniknęły Ci kontry? Nie zostaly odrzucone że tracilbyś na skutecznosci?

mania19

Nie, tylko zniknęły.

mania19

Ja kiedyś dodałem 200 powiązanych do dubla, zanim się zorientowałem, że to dubel, punkciki wpłynęły już na moje konto:P

WujekChu1ek

No dobra fajnie, że punkty są ale jednak dubla skasowali tak?

mania19

Jak zauważę dubla to zawsze zgłaszam, nie zrobiłem tego naumyślnie, a co do pytania czy weryfikatorzy informują ludzi z kontrami do dubla to nie, weryfikować im się za bardzo nie chce a co dopiero jeszcze jakieś wysyłanie wiadomości...

WujekChu1ek

Nie chodzi mi o informowanie o dublu tylko ze jak są do tego dodane kontry to czy o tym informuja bo myslalam ze moze to dziala tak ze odrzucają te kontry i user traci w statystykach.

mania19

Ja rozumiem o co Ci chodzi, odpowiedź dalej jest Nie:P

WujekChu1ek

Ale juz takich leniwcow z nich nie rob :P

mania19

Nie podlizuj się:P

WujekChu1ek

Bez przesady ;)

WujekChu1ek

:)
A tak na serio to dlugo trzeba się podlizywać do weryfikatora żeby kontrybucje na zawołanie zaczął dodawać? :)

mania19

Znam jednego moderatora i admina, którego o cokolwiek nie poproszę robi mi od ręki, czy są to cudze kontry czy moje, ale raczej proszę go o poprawki, odblokowywanie gatunków czy dodanie filmu do bazu, nie nadużywam jego dobroci i proszę zawsze o pilne rzeczy.
Ps. i wcale się podlizywać nie musiałem.

WujekChu1ek

Czyści Ci berło też? :D

mania19

Od czyszczenia berła mam rzeszę wiernych mi ludzi:P

mania19

Niektórzy weryfikatorzy - prawdopodobnie tylko Ci z niebieskimi i czerwonymi łbami - mają możliwość skasowania kontrybucji bez ich odrzucania. Dodającemu nie spada procent skuteczności. Wiem z własnego doświadczenia. Więc jeśli jest dubel - to najprawdopodobniej usuwany jest cały profil zdublowanego filmu a kontry dodane po prostu znikają jakby ich nikt nigdy nie dodał i nie sprawdził. ;)

Mauricio_Esposito

Dzięki :)