Oglądanie filmów przez wtyczkę Quicktime jest bardzo irytujące, czasami wręcz niemożliwe. Wnosze petycję o zmianę formatu zwiastunów z quictimowego na flv. w ten sposób ja i wiele innych osób nie będziemy musieli kopiować tytułu filmu i wklejać na Youtube, tylko będziemy mogli zobaczyć zwiastun na tej stronie.

Dzięki temu rozwiązaniu z pewnością Filmweb nabierze na atrakcyjności i zachęci mnie do oglądania większej ilości zwiastunów, co oznacza większą ilość reklam, które wyświetlą się na mojej przeglądarce.

keczup150

Zwiastuny są dodawane z różnych źródeł i wiele z nich pochodzi właśnie z YouTuba. Wszystko zależy od ich dostępności.

Dlaczego oglądanie zwiastunów w quicktimowym formacie jest irytujące?

Wizarrd

Quicktime mocno obciaza lacze i nie buforuje sie, przynajmniej w moim przypadku. Nie mozna wiec tego problemu rozwiazac zatrzymujac film i wracajac do niego pozniej. flash player ma taki wlasnie bufor. zaznaczam, że nie jestem specjalista w tej dziedzinie.

Moze problem lezy w mojej przegladarce (opera)? Dla PCtowcow programy appla zawsze byly mocno obciazajace komputer i chyba w tym przypadku jest podobnie.

Nigdy nie zdarzylo mi sie, zeby zwaistuna na filmwebie nie bylo tez na youtube. moze to kwestia nieodpowiedniego zrodla?

Kwestia jest irytująca i zniechęca mnie do oglądania zwiastunów korzystając z filmwebu. wydaje mi sie tez, ze naprawienie problemu to relatywnie prosty zabieg

keczup150

podpisuję się pod petycją keczup150.
Mimo, iż mam zainstalowaną wymaganą wtyczkę adobe'a, nie mogę oglądać zwiastunów ponieważ monituje o wtyczkę adobe'a...
;-)

użytkownik usunięty
keczup150

Zgadzam się w całej rozciągłości.
Ponadto Quictime wymaga doinstalowania dodatkowej wtyczki, zwiększającej zaśmiecenie systemu; czego niektórzy nie potrafią, inni; jak ja - nie chcą.
Ja widząc ciekawy filmik w formacie Quictime, opuszczam FilmWeb i szukam go na YouTube - najczęściej z powodzeniem.

keczup150

popieram! nie wrzucajcie zwiastunów w quicktimie! proszę!