FW zaczyna przypominać coraz bardziej FB. Brakuje jeszcze jakichś gier, może Parkomania albo Ganja Farmer?
No i proszę. Pojawiły się.
Szachy dawać, bo ja z Bjologiem grać chcę, a On chce ze mną! Dawać szachy!
Będzie zakładał tematy o tym, że go minusują trolle i żeby moderatoestwo coś z tym zrobiło, tak jak to robił gdy płakał przy minusowanych recenzjach. Chyba ze trzy tematy wtedy stworzył.
W sumie miał racje bo są tacy z pewnego bloga którzy mu minusują jego recenzje "bo tak" " bo go nie lubią" ( ich własne słowa), to samo będzie miał przy komentarzach, jakbyś miał wianuszek takich psychofanów to byś wtedy zrozumiał jego irytację.
W sumie to dziwne, są hiper mega zabezpieczenia przed - z kont trollów itp z po-blokowaną dużą ilością wypowiedzi. Więc czemu nie wyświetlać tych uczciwych -?
Mnie nie pytaj ja sie na tym nie znam xD ja czekam na opcje z ignorowaniem, reszta mnie malo obchodzi he he
Sam sobie na to zapracował swoim zachowaniem. Od kilku miesięcy go obserwuję i wiem, że ta niechęć nie zrodziła się znikąd. Nie wiem o jakim blogu mówisz i jakich ludziach, ale mojej sympatii to on też nie ma. A jego recenzje te, które czytałam były zwyczajnie słabe.
A moge sie spytac po co go obserwujesz? skoro wkurza cie jego zachowanie? to po co go obserwujesz? po co wchodzisz w jego tematy? "Sympatia-niechęć" to jakiś portal e-darling? Czytasz jego wypowiedzi ( jeśli by non stop pisał coś o tobie ) byłoby to dla mnie zrozumiałe, ale skoro go nie lubisz i jego wypowiedzi raczej uważasz za mało interesujące, toteż nie rozumiem tego zainteresowania jego osobą?! Ważne, że ja wiem i on też wie ( chodzi o najwiekszy pod względem komentarzy blog na fw), którzy robili to o czym wspomniałam wyżej. Po prostu są pewne osoby które są złośliwe i przyczepią się o byle pierdołę i będą za tobą kwękać gdziekolwiek się nie pojawisz ( myślę, że spora część osób tego doświadczyła). Część jego recenzji była słabych, ale część nie i to nie jest powód do tego aby minusować recenzje komuś kogo się tylko i wyłącznie nie lubi
Nie zapędzaj się tak moja droga. Po pierwsze to go nie obserwuję niestety wiecznie na jego wypociny trafiam, bo ten oto człowiek pomimo, że czegoś nie lubi musi komentować każdy news, zwiastun i film zanim ten w ogóle nawet zacznie być kręcony. Uwierz mi, że wolałabym nie trafiać na te wypociny. Po drugie sama przyznajesz, że część jego recenzji była słabych więc mogła być minusowana ze względu na to. Ale najlepiej zrobić z siebie ofiarę.
Mi się wydaje, że nabija odwiedziny dlatego wciąż tu jest. Mimo, że go lubię to faktycznie staje sie to męczące.
Czyli portal na nim zarabia? To by tłumaczyło czemu, pomimo, że moderatorzy dawno sami by się go pozbyli, nadal bana nie dostał.
Ale bardzo prawdopodobna. Zresztą nie pierwszy raz się z nią spotykam. Już czytałam takie teorie (przy innych okazjach), że niektórzy tu zostają ze względu na show jakie robią.
" bo ten oto człowiek pomimo, że czegoś nie lubi musi komentować każdy news, zwiastun i film zanim ten w ogóle nawet zacznie być kręcony "
O ile się orientuje, to każdy ma prawo skomentować co chce i w ilości w jakiej chce ( chodzi mi o ilość tematow/newsow glownie), ma prawo też pisać swoje własne odrębne zdanie ( choćby dla innych wydawało się głupie, niezrozumiałe etc). Po prostu może to robić, nie widzę nic w tym złego. Szczególnie, że jakoś przysługuje sie dla tego portalu dodaje różne rzeczy, w tym recenzje, które widocznie nie są aż tak mocno tragiczne skoro są akceptowane przez Dorotę.
Nie robił z siebie ofiary, wyrazął swoją irytacje w tym że pewne oszołomstwo mu minusowało jego recenzje nawet bez uprzedniego przeczytania ich - w tym też nie widzę ani nic dziwnego ani złego.
Ma prawo, ale niech się liczy z tym, że nie będzie mu to przysparzać przyjaciół. Skomentować raz czy dwa - ok, ale wszystko! i to to czego się nie lubi? - dla mnie to chore. Bo nawet fani tego nie robią.
Robił z siebie ofiarę i ciągle to robi. A w tym temacie jeden z łbów się wypowiedział, że akurat jego recenzje są najbardziej uwolnionymi recenzjami od wszelkich trolli, bo bez przerwy zgłasza swoje pretensje.
Może on tu nie szuka przyjaciół? :) Są ludzie którzy komentują wszystko no i się pytam co z tego? Ba! ja znam nawet takich którzy komentują wszystko co skomentuje Katedra, tylko dlatego , że on to skomentował więc trzeba mu jakoś dopiec - dla mnie taka postawa jest chora, a nie taka że ktoś sobie komentuje pewne rzeczy i odnosi się w komentarzach do danego tematu. W końcu ma do tego prawo.
Jest atak, no to się broni - do tego też ma prawo. Gdyby istniał inny sprawniejszy system blokujący możliwość trollom wypowiadania się w taki a nie inny sposób czy jakieś ostrzejsze kary za to, wtedy nie musiałby zgłaszać, bo takie czy inne komenty byłyby po prostu usuwane/blokowane, a tak broni się takimi sposobami jakie ma tutaj udostępnione.
Może wrogów sobie szuka? :) Zgadzam się, że system sprawowania kontroli nad trollami jest fatalny a wręcz tragiczny. Ale jeśli komentujesz wszystko do tego negatywnie to licz się z konsekwencjami, nie nazywaj tego "neutralnymi wpisami", nie dziw się, że fani reagują, nie rób z siebie ofiary, nie wdawaj się w pyskówki a potem nie leć na główne by prosić o bana dla "tego chama" tym bardziej jeśli w tych kłótniach takim samym chamstwem się wykazujesz. Gdyby były tu ostrzejsze kary jego by tu nie było - to słowa moderatora.
Tego nie wiem :) wiem jedno ma prawo komentować sobie co chce w jakikolwiek sposób, także negatywny, nie każdemu musi się podobać film który tobie się podoba i na odwrót i ty i ta osoba ma prawo wyrazić to co "czuje" jak "widzi" dany film. A Katedra jest "winny" temu że go ponosi i odpyskowuje tym którzy po prostu prowokują. Choć ja to widzę tak, że on na swój sposób się broni i gdyby była lepsza jakaś opcja która pozwoliłaby ci "ignorować" użyszkodników, to po prostu dodawałby takich do takiej listy i nie byłoby pyskówek ani z jednej ani z drugiej strony. Problem nie polega na tym, że ktoś się broni i jego też ponosi, problem w tym, że są osoby które mają się za wielkich znawców filmowych i nie znoszą słowa krytyki wobec swojego zdania i tak pyskują do każdego kto im w oko nie wpadnie hehe
Nie blokują go, bo dobrze wiedzą, że on sam tylko odpowiada na prowokatorskie zaczepki, a sam najpierw pisze tylko i wyłącznie jakąś tam swoją "mało popularną" opinię. To po prostu widać, sama to widziałam wiele razy.
Nie każdemu musi się podobać film i ma prawo to wyrazić, to prawda. Ale jeśli NIE podoba ci się dana seria to nie latasz pod każdy news z nią związany, każdy zwiastun czy spot a tym bardziej nie krytykujesz filmu, którego jeszcze nie zaczęli nawet kręcić, bo to chore. (I jest to zwykła prowokacja.) Masz do tego prawo, ale to wciąż chore. I to chore zachowanie spotyka się z takimi a nie innymi reakcjami. A jeśli chodzi o "znawców filmowych" to właśnie mam wrażenie, że to on kreuje się na takiego światłego i mądrego znawcę. A jak się z nim nie zgodzisz to mówi, że jesteś ociemniały. Czasem myślę, że on lubi te "wojenki" i że jest to dla niego niezła rozrywka.
No nie lubi jakiejś serii to sobie komentuje w takiej ilości w jakiej chce? no to już jego sprawa, co innego jakby rozsiewał flood i spam takimi samymi komentarzami, ale jeśli on pisze że w danej serii nie podoba mu sie to czy tamto? to dlaczego nie może się udzielać pod newsami do niej, skoro ma do przekazania swoją odrębną negatywną ale wciąż opinię? Dużo reakcji jest takich, że komuś tam nagadał po prowokacji od tejże osoby i ta osoba w odwecie za nim potem lata - wiele razy to widziałam nawet tu na forum. Ja się z nim nie zgadzałam też parokrotnie i jakoś mnie nie wyzywał ani nic z tych rzeczy. Znam gorszych znawców, którzy swoim "podwładnym" nawet narzucają to jak mają oceniać filmy i to często wyśmiewał Katedra dlatego tak za nim latają hahah.
Ja myślę, że chce się bronić tylko po prostu to jest walka z wiatrakami bo tych osób jest przeważająca liczba i każda z nich jest nieugięta w swoim zdaniu i nie chce ustąpić. Byłaby opcja ignoruj użytkownika i byłoby po sprawie.
Przecież napisałam, że ma prawo się udzielać tylko sposób w jaki to robi jest chory. Skoro innym ubliża niech się nie dziwi że potem za nim latają. A to jest tak, że napisze prowokacyjny komentarz a potem jest pełno obraźliwych "wymian". I dopiero jak sobie nie może poradzić leci na główne i się publicznie skarży. Po co odpowiada skoro niektórych zna z ich zachowań? Niech od razu to zgłasza. Ja już nie wierzę w te "ofiary" tak znienawidzone. Jeśli nie lubi cie jedna osoba może masz pecha. Jeśli nie lubi cie pół forum coś tu jest nie tak.
A opcja ignoruj użytkownika by się przydała tak jak skrzynka nadawcza. I ja jestem za.
Całe forum? 5-6 powtarzających się userów i jacyś randomowi, szarzy userzy, którzy znaleźli się tu przez przypadek np. ty
"Sposób w jaki to robi" no ale co robi? komentuje wszystko to co na co ma ochotę i komentuje do rzeczy, ja nie widzę nadal nic w tym ani złego ani chorego. To może robić każdy. Znam wiele osób które robią identycznie.
On odpowiada na prowokacje, może gdyby na to nie odpowiadał, to byłoby inaczej, a może jednak i nie, bo widzę, że i mnie zaczepiło jakieś dziwne konto niżej, po czym widzę, że to jakiś multitroll, na którego gadkę nawet nie zamierzam odpowiadać i z tego co widuję bardzo często za nim tego typu kolesie latają jak ten niżej. Co mam na myśli pisząc " tego typu " czyli sami prowokują, wyzywają go, drą jakieś pyskówki personalne, on się wkurza i na to odpowiada. Może i pisze czasami dosyć kontrowersyjnie, ale dla mnie to ne jest powód żeby latać za kimś po tematach by się wyżyć.
No przecież ich zgłasza, tu na forum czy na blogach, a co najlepsze oni też i jego zgłaszają xD
Zależy jakie "pół forum" bo wiesz tak się czasami składa że niektorzy nie maja tu jednego konta ale kilkanaście albo i więcej i z nich także najeżdżają na jedną osobę, albo zwołują sobie na dissy swoich kumpli.
Jak dla mnie Katedra nie robi tak naprawde nic złego, jedyne w czym zawinił to to, że nie potrafi nie odpowiadać tamtym oszołomom.
Tylko,że gdy ja wysuwam argumentację i polemizuję chamy rzucają cegłami. Proszę uprzejmie,aby moderatorzy zabrali im cegły i dali długopisy. Jako odpowiedź dostaję ostrzeżenie,że ja również jestem chamem z cegłą.
Wszystko wiecznie sprowadzasz do niezrozumienia. Niestety to ty nie rozumiesz co się do ciebie pisze i najwidoczniej nie ogarniasz rzeczywistości. A jeśli nazywasz kogoś szarym użytkownikiem, który znalazł się tu przez przypadek to tym bardziej powinno być ci wstyd, że ktoś taki potrafi cię tak podsumować. Twojego zachowania mają dość moderatorzy, użytkownicy którzy cię nie lubią i okazuje się, że także ci którzy cię lubią. I pewnie tylko trolli cieszysz bo zapewniasz im rozrywkę. I co dobrze ci z tym kolorowa formowa gwiazdko? Bo po tych wiecznych lamentach wnioskuję, że nie bardzo.
P.S. A kiedy tobie zabiorą cegły?
http://www.filmweb.pl/news/Tw%C3%B3rcy+%22Kapitana+Ameryki%22+2+i+3+za+kamer%C4% 85+%22Avengers%3A+Infinity+War%22-110480?page=4#komentarze
http://www.filmweb.pl/news/SPOILERY%3A+Czy+to+jest+sk%C5%82ad+Avengers+w+trzecie j+fazie+MCU-110452?page=5#komentarze
Pewnie za friko cie blokują.
A twoją postawę podsumowuje to.
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Czy+kto%C5%9B+wreszcie+zrobi+porz% C4%85dek+z+tym+chamem+!,2619131?page=2#post_13350065
Od tych "chamów" różnisz się tylko tym, że lecisz na skargę kiedy przegrywasz na riposty.
Aha, czyli jednak nie wiesz, za co zostałem zablokowany,ale stwierdzasz,że kogokolwiek obrażałem i rzucałem mięsem. Widzisz, z takiego niedoinformowania powstaje cała masa randomowych userów, która idzie ślepo za tłumem albo jakimś agitatorem. Na razie nikt nie składał zażaleń na PW, to co sobie ktoś myśli i nie mówi tego - mało mnie obchodzi. Tak samo twoje zdanie, które jak widać wynika z braku informacji. Udowadniasz jedynie,że nie należy przejmować się userami, którzy mają w nicku debilne nazwy, nie oceniają filmów, nie tworzą tego portalu,a jedynie zawracają całemu światu dupę
Na twoje nieszczęście wiem za co zostałeś zablokowany, bo nie tylko tobie pojawiają się powiadomienia o newsach a modzi nie blokują od razu twoich nieuprzejmych wpisów. I tak jak wspomniałam stwierdzisz, że za nic. Potwierdziło się? Potwierdziło się. A rzeczywistość sobie możesz zaklinać, ale to jej nie zmieni.
Masz jakąś paranoje dziewczynko.
Belief ma 100% racji, to że ktoś jawnie prowokuje w newsach jest dla ciebie żadnym wytłumaczeniem ponieważ wg ciebie ma do tego prawo.
Rozumiem, że jak zostajesz notorycznie wyzywana na INNE to wcale nie idziesz z tym do moderacji bo przecież każdy ma prawo do własnego zdania?
Na siłę wybielasz tego dzieciaka i to w sposób absurdalny.
Co do jego recek to jest to nic innego jak grafomaństwo, biorąc pod uwagę recenzję "Drogówki" śmiem sądzić, że delikwent nie zrozumiał filmu, któremu wystawił bodajże najwyższą notę.