Uważam, że komentarze pod filmami domyślnie powinny być sortowane od najnowszych, a nie jak jest wszędzie od najlepszych. Uważam że to by miało lepszy wpływ na szerszą dyskusje, i stanowiło by pewien sprzeciw wobec lajkowania które w internecie jest tak modne.

natan_

Kiedyś tak było. Jeszcze przed FB i tym bzdurnym lajkowaniem komentarze sortowane były od najnowszych. Później FW uległ głupim trendom i postawił na popularność i wyścig szczurów.

natan_

Przecież jest możliwość zmiany filtra na sortowanie od najnowszych.

Sokrates

Jest, ale nie domyślna, a to robi różnice. Wątki zlajkowane są często nieaktualne, i są u góry tylko dlatego że mają nabitne łapki. Nowe wypowiedzi, moim zdaniem ważniejsze są gdzieś na dole i nie zawsze pamięta się że trzeba użyć filtra żeby zobaczyć jakieś świeże, nowe komentarze. Ktoś napisze że to szczegół, oczywiście, ale istotny.

natan_

Zgadzam się. A poza tym, denerwujące jest też, że kiedy klikam "od najnowszych", to nawet wtedy nie zawsze sortuje od tych nowych. Np. kiedy wiem, że jest odpowiedź załóżmy sprzed godziny (widać w którymś temacie na topie), a klikając od najnowszych, cały czas pokazuje odpowiedzi sprzed paru dni :| I parę razy trzeba tak skakać raz od najlepszych, raz od najnowszych by zaskoczyło jak powinno. Choć i tak nie zawsze zadziała. A może tylko ja mam taki problem albo zależy od przeglądarki, nie wiem.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
natan_

Wyobraź sobie taki motyw:
1. Fw wprowadza lajkowanie postów,
2. Fw wprowadza sortowanie "od najlepszych",
3. Użytkownicy płaczą - "od najnowszych", "od najnowszych"...,
4. FW myśli: "K****, oni chcą "od najnowszych" to po c*** żeśmy tracili czas na to całe lajkowanie, sortowanie, s*anie w banie..." Ch**a tam, Chcą "od najlepszych" i będzie "od najlepszych"...

piro4

Z niemal każdą wprowadzaną zmianą tak na pewno myślą, że to jest to czego potrzeba na tej stronie.
Opcje niech będą obie, ale domyślnie na najnowsze posty. A te najlepsze można uznać za ciekawostkę, którą można sprawdzić przy okazji.

Julia_20

Dokładnie. A z tym zawieszaniem się komentarzy przy zmianie filtra to też czasem mi się zdarza ale niezależnie od strony, nie tylko na filmweb.

natan_

Albo dać z lewej nowe, a z prawej najlepsze, jest miejsce. Moim zdaniem najlepszy kompromis.

piro4

Można dać opcję domyślną, ci co chcą, żeby się wyświetlały tematy najbardziej polajkowane ustawiają sobie "od najlepszych", a ci co chcą być na bieżąco z dyskusjami "od najnowszych" i po sprawie.

Moim zdaniem to i tak ujdzie, ale najbardziej boli mnie, że jeszcze nie przerobiono strony profilowej, a szczególnie zakładki z ludźmi kina. Nadal tam widnieją oceny, które daliśmy kiedyś przed wprowadzeniem oceniania za rolę. Owych ocen nie ma jak sprawdzić, "posegregować", trzeba wchodzić albo w film albo w profile tych osób.

natan_

Czyli nie tylko mnie to drażni. Prosta rzecz jakby dali w ustawieniach profilu możliwość zapisania - na stałe - domyślnego sortowania... Nie wiem jaki sens ma obecna forma. Tym bardziej wiadomo, że w internetach te łapki często są o kant tyłka potłuc, a na filmwebie to do kwadratu ;-)

natan_

Ja tam nie widze problemu w kliknieciu opcji "od najnowszych" od filmem czy serialem.

mania19

W sumie ja też nie widzę ale szkoda, że nie ma możliwości np. w opcjach ustawić, że na SWOIM profilu wybieram ustawienie domyślne jakie chcę i problemu by nie było.

matiiii

Skoro już o ustawieniach mowa, to filmweb mógłby też przywrócić możliwość wyświetlania na profilu oglądanych seriali. Gry da się tam wyświetlać, a mają mniej wspólnego z branżą filmową.

natan_

Prawda. W sumie wciąż ubolewam, że pozbyli się tego z profilu (a najśmieszniejsze, że pisano, że seriale wrócą na profil ale 'lata' już w zasadzie mijają a tutaj nic się nie dzieje w tej kwestii).

matiiii

A to w sumie śmieszne, bo wprowadzenie tej zakładki, to raczej nie jakiś większy problem. Ale lepiej zmieniać design strony głównej co jakiś czas.

natan_

Prawda, domyślnie powinny być pokazywane najnowsze, a jak ktoś chce się bawić tutaj w fejsbuczki to niech sobie zmieni na tematy które mają najwięcej łapek, nie na odwrót. Sortowanie od najlepszych zabiło dyskusje na większości forów.

natan_

Pisałem o tym kiedy wprowadzili ten nowy wygląd. Domyśle "od najlepszych" praktycznie zabiła fora filmwowe bo połowa ludzi nie zdaje sobie sprawy, że można sortować od najnowszych, a drugim się nie chce za każdym razem pierniczyć z klikaniem.

natan_

Fajnie by też było, gdyby zrobili sortowanie własnych wypowiedzi czy komentarzy... Np. najnowsza jest na ostatniej stronie, a te sprzed 2 dni na pierwszej, a pomiędzy nimi chaos.