Nie wiem czy tylko ja mam taki problem, ale jak weryfikuję filmografie i film ma przedrostek The, El itd (np dzisiaj Lieutenant, The) to po sprawdzeniu na liście filmów, które widać pod spodem taki tytuł się nie pokazuje. Za to jeżeli usunę to nieszczęsne "the" itd to często okazuje się że ten film jest już w bazie. W ten sposób łatwo o duble. To tyle :)
Kontestatorko, wywołujesz uśmiech na mojej twarzy swoimi iście arystokratycznymi dla mnie komentarzami filmwebowej sytuacji. :-)
Dziwne to jakieś... Formularz jakby się zmodyfikował, bo aktorzy faktycznie już "po wybraniu", ale kiedy naciskam "akceptuj", to nadal białość mi wyskakuje (to cytat z WDR-a). ;-) A liczne obsady i filmografie nie są lepiej punktowane. Właśnie sprawdziłem filmografię liczącą 41 osób, a moje zostało zasilone - jak to nie niegdyś bywało - jednym punktem.
Czasem tak jest że dalej wyskakuje biały ekran.. wtedy podobno trzeba odrzucić i napisać że błąd systemu i żeby dodać jeszcze raz...
Obsady to zawsze i do bólu, okraszając pięknymi :-] komentarzami. Jedynie jak źródła nie ma, a IMDb nie notuje, odrzucam. Ale to mi się dotychczas chyba tylko raz przytrafiło.
Mnie się najmniejszy rozmiar trafił, a i tak jak worek na mnie. :D Ale ja po prostu taka kruszyna jestem ;-)
Wielkie są wtedy, jak robione do wielkich dzieł wielkich twórców. ;-) A pani Podmiotko właśnie puszcza w Trójce muzykę z filmów Almodóvara. :-)
A ja nie słucham radia, przyznaję się... a wino to nie z okazji Walentynek a dlatego że zobaczyłam na interii że 14.02 było Cyryla i Metodego. To motyw przewodni całych moich studiów więc nie mogłam się oprzeć :D
Ha ha! Mam przyjaciela, Bułgara. Każdemu o Cyrylu i Metodym nawija. A hiszpańska znajoma, która z kilkoma Bułgarami miała do czynienia, opowiadała, że wszyscy oni w te tony uderzają. Strasznie są dumni z tej parki swoich świętych. Jak spotkasz kiedy któregoś, daj znać, czy przepowiednia się sprawdziła. :D Aa, i oni są podobno bardzo dobrzy w łóżku. ;-)
Cyryl i Metody czy Bułgarzy? :D Ja studiowałam czeski a oni na Morawach działali więc we wstępie do każdego przedmiotu miałam ich historię ;)
Jak spotkasz jakiegoś Bułgara, gwarantuję, że będziesz mogła/musiała zapoznać się z nią po raz kolejny. ;-) To już było dla mnie jasne, żeś slawistka. :-)