Nie wiem czy tylko ja mam taki problem, ale jak weryfikuję filmografie i film ma przedrostek The, El itd (np dzisiaj Lieutenant, The) to po sprawdzeniu na liście filmów, które widać pod spodem taki tytuł się nie pokazuje. Za to jeżeli usunę to nieszczęsne "the" itd to często okazuje się że ten film jest już w bazie. W ten sposób łatwo o duble. To tyle :)

tori

Tak, też to zauważyłem. Czasem trzeba dużo kombinować, żeby tytuł ukazał się na liście. To samo dotyczy tych nieszczęsnych dziwnych znaczków nad literami. Takich tytułów też często wyszukiwarka nie znajduje.

Cypisek

powinno byc lepiej teraz

tori

Wydaje mi się że coś trzeba z tym zrobić bo w ten sposób zawsze jakiś niezawiniony dubel może się przytrafić.

tori

Niech lepiej niczego się nie ruszają, bo jeszcze gorzej zrobią. ;-)

Klee

Prawdziwy optymista :)

tori

Zawsze do usług. ;-) A tak naprawdę to życie mnie nauczyło, patrz: ostatni post: http://www.filmweb.pl/Propozycja,dotycz%B1ca,pisowni,nazwisk,temat,Topic,id=2605 44 [www.filmweb.pl/Propozyc ...]

Klee

tak, też to zauważyłam.. i prawdę mówiąc nie mam pojęcia co by mogło zaszkodzić gdyby ta opcja była ogólnodostępna...

tori

Nie, nie, chodzi o ostatni post, czyli o to, że jest ona źródłem dubletów.

tori

Jeżeli się nie mylę to system nie widzi wyrazów, po których następuje przecinek, np. w "Lieutenant, The" wyszukiwarka nie dostrzega słowa 'lieutenant'. Sprawdzając filmografię kasujesz najpierw przecinki w tytule, następnie dusisz przycisk 'sprawdź', potem sprawdzasz czy na liście nie ma danego filmu, a jeżeli nie, dopisujesz przecinki, znów dusisz 'sprawdź' i można akceptować. W ten sposób unikamy dubli. Banał, nie? Mam dalej tłumaczyć dlaczego od dłuższego czasu nie sprawdzam filmografii?;)

Myszkin

No właśnie, a jak w filmografii jest 30 tytułów i w każdym przecinek to zaczyna sie robić nieciekawie ;) Ale ja się tak łatwo nie poddaję :D zresztą chwilowo imdb mi szwankuje(otwiera się jakieś 5 minut), chyba trzeba zrobić format, więc filmografie to jedyne co mogę sprawdzać bo nie ma numerków...

tori

Ogólnie jest problem z imdb, wiec to nie jest wina twojego kompa.

Ksy

U moich rodziców działa dobrze... ale i tak mnie pocieszyłaś :)

tori

Amazon, Yahoo i IMDB są podobno na tym samym serwerze, lub są one jakoś połączone i coś się sypie ostatnio często :P

Ksy

powiedziałbym że nie ostatnio, ale od dawna... tyle że z różnym natężeniem

torne

Teraz ostro zgaduję :P może to wina pogody? Ciekawe zebranie zrobiło się w tym wątku :)

Ksy

:)

Ksy

klub ciepriących na bezsenność :)

torne

I pomyśleć, że założyłam hitowy temat :D

torne

Nocolubni :)

Ksy

Dzieci Drakuli :))

torne

a do świtu daleko ..... :D

tori

Dekadenci i olewusy po prostu! Pracy normalnej nie mają, jak Bozia przykazała, to wydziwiaja po nochach. ;-)

Klee

Jakbyś zgadł :D

tori

Moja mama by Wam powiedziała. Piekarzami powinniście zostać. ;-)

Klee

Ale kto by to potem jadł :D

tori

Hehe, a Torne już sobie poszedł :-( Nie chce z nami chleba robić... "Mało nas, mało nas, do robienia..."

Klee

Pewnie musi jutro robić coś pożytecznego.. w przeciwieństwie do mnie :D

tori

A to w nocy już nie można pożytecznych rzeczy robić?? :-)

Klee

Nie dziwota, że weryfikacja stoi w miejscu :D Sio do roboty :P

Ksy

Biały symbolizuje niewinność. Jak mi biały ekran wyskakuje, znaczy, że ja niewinny. :-P Chcociaż w hinduizmie biały to kolor żałoby. Może to znaczy, że koniec FW bliski. Wszystko się rozsypuje... ;-)

Klee

Zawsze można znaleźć jakieś za i przeciw ;)

Ksy

Imdb nie działa, nie mogę :P

tori

Paluszek i główka...

Klee

No co :P Zresztą przyznaję że wypiłam trochę wina, więc dla dobra wszystkich nie będę weryfikować ;)

tori

To Ty nie jedyna. Choć nie mam siebie na myśli, tylko kogoś innego z tego wesołego grona. :-P

Klee

Gdzieś czytałam że nie pijesz więc Cię nie podejrzewam... a ja zawsze jestem podejrzaną nr 1 :D

tori

O matko, to aż tak? ;-) I ja takie rzeczy tu o sobie wypisuję?! Kto by pomyślał. :-)

Klee

Niestety mam dobrą pamięć :D Ale jakby co to mogę udawać że nie

tori

Nie trzeba. Ale marihuanę to byśmy mogli kiedyś razem zapalić. :-)

Klee

Zapraszasz? :D

tori

I tu rozmowa się urwała :D

tori

Bo musiałem komputer zrestartować; nie wytrzymał tempreatury rozmowy. ;-) Zaproszenie? A co tam, raz kozie śmierć. Ja zawsze tylko powtarzam, że chciałbym spróbować i odkładam to w nieskończoność... Ale Tyś już chyba spać poszła. :-(

Klee

Ja spać? a skąd ;) lepiej nie zapraszaj bo jeszcze skorzystam :D

tori

Jeszcze się upomnę :D jak będzie następne wino bo normalnie jestem nieśmiała i porządna... :P

Ksy

Z Yahoo i Amazon mam niewiele do czynienia, więc myślałam że to tylko imdb....

tori

Na Amazon warto sprawdzać czy plakaty nie są rozciagnięte/ściśnięte :) dlatego ja mam do czynienia sporo, a jak na złość ich grafika ostatnio się nie ładuje.

Ksy

Plakaty to nie moja specjalność... nigdy nie dodawałam więc i z weryfikacją kiepsko... teraz już mogę uniknąć :]

Myszkin

Problem jest nie tylko z przecinkiem, ale nawet z myślnikiem np "man-eater" :-/

tori

A ja nie będę już sprawdzał obsad. Dziękuję, dość mam. Tyle sprawdzania http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=1431&contrib.id=325362 [www.filmweb.pl/FilmUpda ...] i tylko po to, żeby się biały ekran na koniec pokazał. ;-) Jak ktoś się tym zajmie, to uprzedzam, że tych trzech panów trzeba wybrać z list: Richard Jutras, Noel Burton, Danny Blanco.

Klee

Biały ekran, wiem coś o tym.. ale zawsze uważałam że to jednak mój błąd :D