Wpisujcie tu swoich ulubiencow i tych ktorzy nie za bardzo Wam pasuja.
nie prawda - ja lubię weryfikatorów - mimo, z mam niezweryfikowane rzeczy od sierpnia! Najbardziej lubię Olguta - i w tym miejscu ją pozdrawiam!
A ja lubie:
Aleksję, Ally, Ainthę, Joan, Ekopera, Ksy, Olguta, Patt, Perlinkę, Vimo
Argusa, Arliego, Beeshopa, Bonia, Czarnego 59, Existenza, Jajacka, Katrola, Nakf, Myszkina, Ponka, Vimo, Shemka, WDR-a i Xzara
I oczywiście całą Przewspaniałą Redakcję FW
Lubcie mnie też... Proszę :)))))
Spragniony Lubienia Użytkownik
Może dlatego, że zbyt często zmieniasz nicka ;p - ale za to Vimo została ujęta aż dwa razy (ta to ma szczęście :D:D).
Ależ oczywiście, że Vimo nr dwa to Vito - ale co się dziwić, gorszyś od lasek i rekawiczek.... z tymi swoimi nickami :P
A co do Fmara - Tyś redakcja czyż nie?? nooo :)
Luuuuuuuuuuuuuuuubię Was wszystkich :)
Spragniony Lubienia Użytkownik
Wiecie co.... ja będę lubić tego weryfikatora, co mi mój pierwszy tekst doda i przyzna mi pierwsze punkty. Ot co!
A kto przyznaje? Nie mam zielonego pojęcia... No to zmienie... Będe lubić tego weryfikatora co mi jako pierwszy zweryfikuje moje teksty.
Pozdrawiam.
W pewnym sensie redakcja, która ustala zasady (http://www.filmweb.pl/Text?id =contrib.guide), w pewnym sensie system, który dodaje punkty, w pewnym sensie weryfikator, który akceptuje bądź nie oczekujące informacje.
:)
i w związku z tym, chinczyk - chociaz sama tego nie wie to najbardziej lubi Fmara :P
ja tam co prawda nie zwracam uwagi na to kto mi weryfikuje informacje, ale jakoś tak lubię katrola. może to dlatego, że jego zdjęcie, jak się nie wejdzie na profil, ale patrzy na takie malutkie, przypomina quentina tarantino, którego baaardzo lubię.
Ale to zdjęcie nie ma zbyt wiele wspólnego z Taratino i jest OKROPNE, w przeciwieństwie do Katrola, który ma tu wierny fan-club.
A ja lubię wszystkich weryfikatorów, których znam, tylko niektórych trochę bardziej :D
Zawsze jakoś uśmiech mi się na twarzy pojawia kiedy widzę żabunię, czyli wszystko jasne - Olgut :)
Bardzo lubię także Niobe i Pearl.
No i oczywiście Shemek też się dobrze sprawuje ;)
Nom, w sumie ja też nie mam weryfikatorów, których niecierpię, ale wymieniłem tych, których lubię najbardziej :)
Ja nie mam nic do weryfikatorów i cenię wszystkich za ciężką pracę i poświęcenie jakie wkładają w rozwój tego portalu. Weryfikatorów traktuję jak normalnych użytkowników, nie mam do nikogo nic, część z nich zdążyłem poznać i polubić. Nie zamierzam żadnemu weryfikatorowi się podlizywać, ani obrażać żadnego, choć czasem ochrzaniłem paru, ale bez żadnej złości w wypowiedzi (choćby Wujek Dobra Rada, Katrol, czy Cypisek wczoraj). Nie chcę prowadzić rankingów kogo lubię najbardziej, bo to nie ma sensu.
Szczerze mówiąc moim guru jest Sir Shemek. Weryfikuje tutaj najlepiej, to jest moje zdanie i powiedziałem to wprost na Jego blogu, kiedy odrzucił ciekawostkę ewidentnie z mojej winy. Jest perfekcjonistą i staram się Jemu dorównać przy wysyłaniu kontrybucji (ale pewnie nigdy to nie nastąpi). Jak ma ochrzanić nawet przy zaakceptowanych kontrybucjach, to ochrzani. Nie tyle co ochrzani, lecz powie dobitnie co jest źle.
Cenię za to Vimo (chyba jest najbardziej niedoceniana :( na tym portalu ), gdyż ma najbardziej zapracowane ręce na FilmWebie, poprawiając wszelkie błędy jakie zgłoszą inni użytkownicy.
Cenię też Dwukwiat, gdyż jest bardzo pracowita.
To są chyba trzy osoby, które najbardziej cenię.
Wcześniej miałem zaszczyt trochę porozmawiać z Ainthą, Ksy, Katrolem, zdążyłem poznać i polubić między innymi Migotkę, Pearl, Eorath zanim zostały weryfikatorami, poznałem i polubiłem Vito kiedy miał jeszcze Złoty Łeb. Aby nie zrobić nikomu przykrości, powiem że lubię wszystkich.
Nie mam powodów, aby nikogo z weryfikatorów nie lubić, chociaż czasem zachowują się jak Zombi :)
Mam nadzieję, że nie zostanę zlinczowany za to co powiedziałem.
Jeżeli chodzi o mnie to doceniam prace każdego weryfikatora.
Ale mogę kilku wyróżnić:
001 - Dzięki temu panu dostałem swoje pierwsze punkty
Sir Shemek - Wiele mnie nauczył, podziwiam go
Torne - Zawsze dawał mi dobre rady i zmuszał do poprawiania nawet po 6 razy jednego opisu ;p (za co jestem mu wdzięczny)
Ekoper - Miłośniczka kina azjatyckiego
Vimo - Pełen podziw za to co robi
Cypisek - Jego srogie komentarze dały mi do myślenia
Migotka - Jedyna z weryfikatorów, która wpisała się ma mój blog :)
Psujek - już nie raz mi pomógł
Aintha - za walkę z plagiatami :)
Marlon ze złotym - za to ze przeze mnie ma dużo roboty :)
Ale wszyscy są wspaniali w tym co robią.
Pozdrawiam.
No to zacznę tak:
Shemek - za to że miło mi się z nim współpracuje jeśli chodzi o ciekawostki
Beeshop - często go dręczyłem i wypytywałem o różne rzeczy związane z dodawaniem i zawsze pomógł
Pearl -również za pomoc
To chyba tyle jeśli chodzi o tych pierwszych w kolejności. Pozdro!
A czy to wypada tak oceniać? :-)))
Najbardziej mi pomógł się w FW odnaleźć Shemek, a Beeshop pokazał, że nie wszystko może być ot tak sobie zaakceptowane :)
Dziękuję wszystkim za to, że im się CHCE.
Ja natomiast uwielbiam Katrola, ale się nie ujawnię, coby sie nie przestraszył, że zacznę go molestować, jak Glenn Close Douglasa w "Fatalnym zauroczeniu" ;P
hmmmm
ja też jak narazie nie mam nic do weryfikatorów, dziwi mnie czasami, że niektórzy użytkownicy czepiają sie o rzeczy oczywiste.
Mi też wiele rzeczy nie zaakceptowano, ale przynajmije wiem jakie robie błędy i pewnie je jeszcze będe robić, taka już jestem.
W każdym razie najbardziej cenię Oshin, za cierpliwość. Pomogła mi w kilku sprawach.
A tak po za tym cenię weryfikatorów ( już teraz wszystkich) za to, że potrafią odeprzeć nieuzasadnione ataki ze strony niektóych użytkowników i nie klną przy tym.
Pozdrawiam
Dziękuję za uznanie :)
"Nie trać nigdy cierpliwości,
To ostatni klucz, który otwiera drzwi."
Mam małe dziecko, a to niezła szkoła - cierpliwości także...
A ja was wogóle nie lubie bo durnowate wytłumaczenia macie....a o tych konkursach to już nic nie wspomne....sami sobie nagrody przyznają i zadowoleni...
to jest nie stety prawda, jedni drugim na boku weryfikują, masz racje, ale kazdy o tym wie i nic z tym nie zrobisz...
POZDRO
Bo my Polacy uwielbiamy teorie spiskowe :)
Czyżbyś o tym nie wiedział - zawsze jest jakiś spisek przeciw komuś, więc czemu FW miałby być wyjątkiem?
P: :)))
Hmmm może mi powiesz że nie bywało tak ( nawet bardzo często) że weryfikatorzy wygrywali nagrody......
Nie wykluczam, że może znajdą się tacy (weryfikatorzy), których może pokusić "dogadanie się" w sprawie przyznawania sobie punktów, sądzę jednak, że to marginalne zjawisko.
A że werzy (i niektórzy aktywni użytkownicy) mają dużo punktów - po prostu dużo dodają. Pytałam kiedyś jednego z moich ulubionych werów, ile daje kontrybucji dziennie, żeby być w czołówce. Powiedział, że co najmniej 100... A mnie się maksymalnie dziennie udało najwięcej dodać 40-50... Nie mam niestety tyle czasu, ile chciałabym poświęcić na dodawanie :)
Sądzę, że wszyscy szanse mamy równe, a poza tym, to zależy, z jakich pobudek się dodaje...
Atmosfera zrobiła się raczej przykra, więc może wróćmy jak to mówią Francuzi " Do naszych baranów", czyli po prostu do rzeczy; do tematu tego postu. Weryfikatorów nie znam wielu, bo jeszcze zbyt krótko jestem na filmwebie. Dziękuję jednak tym, którzy próbowali " zrobić coś"
z przesłanym przeze mnie materiałem. W tym miejscu pozdrawiam Migotkę, Beshopa i Lorda Shemka. Dzięki za poświęcony czas i trud włożony w sprawdzanie. Dzięki za kulturę dialogu, wyjaśnienia i wskazówki.
Najbardziej lubię:
Shemka, Oshin, Vimo, Ainthę,
a najmniej:
torne - głównie dlatego że ciągle odrzuca opisy. Czy to nie dziwne? Każdy weryfikowany przez niego opis jest odrzucany. Zawsze musi się czegoś uczepić. No ale trudno. Nie mam, aż tyle opisów więc jakoś uda się to przeżyć.
Cenię każdego z weryfikatorów za pracę, jaką wkładają w rozwój portalu. Od każdego z nich, nauczę się czegoś nowego i tym samym rozwinę swoją wiedzę w tej dziedzinie.
Jednak na szczególne uznanie zasługują z mojej strony, tacy weryfikatorzy, jak:
Kasyana – pamiętam, że to właśnie ona, przyznała mi pierwsze punkty. Radość była niesamowita :-)
Blue_Bragon – Kidy zaczynałam swoją „pracę”na filmwebie, to dzięki niemu nauczyłam się poprawnie stawiać pierwsze kroki. Nauczył mnie, jak należy dodawać materiały do bazy, aby zgadzały się z regulaminem. Bo w końcu diabeł tkwi w szczegółach. Wytłumaczył konkretnie i rzeczowo, co i jak powinnam zrobić/zmienić, aby było prawidłowo. I co lepiej dodatkowo dodać, a co - odpuścić.
Castielle – od niej również sporo się nauczyłam i poszerzyłam gruntownie swoją wiedzę. Jest to osoba skrupulatna i dokładna. W dodatku bardzo sympatyczna.
Dodger_the_Witcher – równie sympatyczny człowiek, jak powyższa część weryfikatorów. Również wiele razy pomógł, wytłumaczył, co należy zmienić, a co nie. I choć na tym etapie, na którym go „poznałam” miałam już sporą wiedzę we współtworzeniu, to mimo tego, nauczyłam się od niego jeszcze lepszego i skuteczniejszego dodawania.
Opoi – choć nie lubi, jak się odmienia jego nick :-) to zawsze służy pomocą. I choć ma szeroką wiedzę w weryfikowaniu, to potrafi przyznać się do swojego błędu, za co dodatkowo go cenię. Bo nie sztuką jest przypisywać sobie same zasługi, a przyznać się do popełnionego błędu i przeprosić.
AbuKamil – człowiek legenda. To człowiek czynu, który dużo wie, widział i każdego dnia poszerza swoją wiedzę. Dzieli się nią w sposób bardzo pozytywny z innymi osobami, współtworzącymi portal. W sposób sympatyczny dodaje uwagi i korekty, do których należy się dostosować, zaznaczając przy tym, iż gdy szybko się z tym uda uporać, to sprawdzi to w wolnej chwili. Dzięki temu, kontrybucje nie czekają po raz enty w długiej kolejce, a są widoczne w odpowiednim, wyczekanym wcześniej czasie.
Boora – zweryfikował moje pierwsze plakaty Radość była równie niesamowita, jak przy dodawaniu pierwszych kontrybucji.
Lipstick_92 – to dzięki niej, nauczyłam się skutecznie i poprawnie dodawać plakaty. Zwłaszcza te do polskich aktorów, gdzie ochrona danych jest szczególnie ważna. Naprowadziła mnie na prawidłową drogę oraz powiedziała, z których polskich, agencji aktorskich, można dodawać zdjęcia, z odpowiednią adnotacją w komentarzu do weryfikatorów, którzy mogli by o tym zapomnieć.
ypencjuszek – naprowadził mnie na właściwe tory, do którego z weryfikatorów należy przesyłać nieaktualne / niewyraźne zdjęcia do podmiany. Dodał też, że w razie potrzeby chętnie służy pomocą.
Beeshop – działa szybko i skutecznie. Działa też konkretnie. Kiedy prześle mu się zdjęcia do podmiany, to już po kilku godzinach, można je zacząć dodawać.
The_Carnival_Is_Over – szybko i skutecznie weryfikuje. Kiedy popełni błąd, również napisze, poinformuje sama z siebie o tym i naprostuje. I za to właśnie ją cenię.
To chyba tyle weryfikatorów, którzy zapadli w mojej pamięci. Mam nadzieję, że do listy dojdą jeszcze kolejni. Dodam jeszcze, że wszyscy weryfikatorzy są naprawdę świetni w tym co robią.
A apropo weryfikatorów, to orientuje się ktoś co się stało z jednym z pierwszych weryfikatorów – Blue_Dragonem? Bo już od kilku lat, ślad po nim zaginął i nie działa w weryfikacji. A, szkoda, bo dobrze to robił.
Pozdrawiam :-)